Jan 11 - GOEXANIMO

10 Baisākās videospēles

Spēļu pasaules blāvi apgaismotajos gaiteņos, kur pikseļi saplūst ar nezināmo un vadības pultis kļūst par terora instrumentiem, slēpjas baiļu valstība, kurā ieiet uzdrošinās tikai paši drosmīgākie. Tā ir vieta, kur robeža starp realitāti un virtuālo valstību izplūst, un adrenalīna pieplūdums ir tāds, it kā Jūs pēc liela zaudējuma būtu laimējuši džekpotu online kazino. Turpiniet lasīt un uzziniet, 10 biedējošākās videospēles, no kurām pār muguru pārskries drebuļi, liekot pat drosmīgākajiem spēlētājiem apšaubīt savu veselo saprātu.

 

1. Silent Hill 2

 

Ienāciet miglas pārņemtajā Silent Hill pilsētā, kur dzimst murgi un realitāte ir pārvērsta šausmās. Šajā spēlē Džeimss Sanderlends meklē savu mirušo sievu, un pa ceļam sastopas ar groteskiem monstriem un psiholoģiskām šausmām, kas nav izskaidrojamas. Videospēle “Silent Hill 2” ir šausmu meistardarbs, kas spēlētājus vajā ar viņu pašu baiļu atbalsīm. Izaiciniet savas bailes, spēlējot Silent Hill 2!

 

2. Amnesia: The Dark Descent

 

Brennenburgas pils zālēs Jūs pamostaties bez atmiņas par to, kā tur nokļuvāt. Jums jāiejūtas Daniela lomā, un Jūsu vienīgie pavadoņi ir tumsa un šausmīgs citplanētisks terors, kas Jūs nemitīgi vajā. Videospēle “Amnesia: The Dark Descent” ir izaicinošs ceļojums, kurā tiek pārbaudītas Jūsu dziļākās bailes. Vai Jūs spēsiet pārvarēt bailes?

 

3. Outlast

 

Apbruņojies tikai ar videokameru, pētnieciskais žurnālists Mails Upshurs iefiltrējas Mount Massive Asylum - vietā, kuru pārņēmuši trakoti ieslodzītie un kurā valda neizsakāmas šausmas. Videospēle “Outlast” ierauj spēlētājus sirdi plosošā izdzīvošanas šausmu spēlē, kurā vienīgā izeja ir caur patversmes tumšākajiem nostūriem.

 

4. Resident Evil 7: Biohazard

 

Laipni lūgti bīstamajā Beikeru ģimenes īpašumā, kur Ītans Vinterss izmisīgi meklē savu pazudušo sievu. Resident Evil 7: Biohazard videospēle no jauna definē šo spēļu konceptu, ieraujot spēlētājus pirmās personas perspektīvā un pastiprinot šausmas, kad tiek atklāts Beikeru ģimenes noslēpumus.

 

5. Dead Space

 

Izolētība un klaustrofobija spēlē “Dead Space” ieņem centrālo lomu, jo inženieris Aizeks Klārks cīnās ar groteskām ārpuszemes būtnēm uz kuģa, ko dēvē par “USG Ishimura”. Ar ierobežotiem resursiem un baisu fona mūziku šis izdzīvošanas šausmu grāvējs izaicina spēlētājus pārvarēt plānu robežu starp dzīvību un nāvi aukstajā kosmosa vakuumā.

 

6. F.E.A.R.

 

Šīs spēles nosaukums jau pasaka daudz – gatavojaties pārvarēt bailes. Pievienojies F.E.A.R. komandai, kas izmeklē paranormālas aktivitātes, kuras organizē noslēpumainā Alma Vade. Intensīva šaušanas spēle, kas nevainojami apvienota ar pārdabiskām šausmām, radot satraucošu atmosfēru, kas Jums liks nervozēt no spēles sākuma līdz pat beigām.

 

7. Until Dawn

 

Attāla kalnu mājiņa, draugu grupa un tumša nakts, kas piepildīta ar izvēlēm, kuras izšķir vai Jūs paliekat dzīvi. Until Dawn videospēle apvieno aizraujošu stāstījumu ar aizraujošu koncepciju, kurā katram lēmumam ir tālejošas sekas. Stāstam attīstoties, robeža starp reālo un sirreālo kļūst arvien neskaidrāka. 

 

8. The Evil Within

 

Detektīvs Sebastjans Kastelanoss nonāk murgainā pasaulē ar izkropļotu realitāti. Leģendārā Šindži Mikami režisētā spēle “The Evil Within” aizved spēlētājus baisā ceļojumā cauri prātam, liekot viņiem stāties pretī savām dziļākajām bailēm sirreālā un neparedzamā ainavā. Vai Jūs spēsiet pārvarēt savas bailes?

 

9. Condemned: Criminal Origins

 

Jūs, spēlējot kā FIB aģents Ītans Tomass, izmeklējat virkni briesmīgu slepkavību spēlē “Condemned: Criminal Origins”. Šajā spēlē, kurā galvenā uzmanība tiek pievērsta tuvcīņai un kriminālizmeklēšanai, tiek pētīta psiholoģiskā slodze, kas rodas, izsekojot sērijveida slepkavu pilsētvidē.

 

10. Alien: Isolation

 

Filmas darbība norisinās 15 gadus pēc oriģinālās "Svešais" filmas notikumiem. Amanda Riplija pārvietojas pa tuksnešaino kosmosa staciju “Sevastopole”, kamēr viņu medī nežēlīgs ļaundaris. Šī videospēle piedāvā nervus kutinošu pieredzi, pārvari bailes un izmēģini!