Jan 05 - GOEXANIMO

BESL Pro - Baltijas eSporta Līga

Baltijas valstis ir mājas aktīvai datorspēļu entuziastu kopienai, kas regulāri savā starpā aizvada dramatiskas spožu uzvaru un rūgtu sakāvju pilnas cīņas dažādos turnīros un spēlēs. Pēdējo gadu laikā, plašākas sabiedrības nemanīti, eSports un tā komūna turpina augt kļūstot par vienu no dalībnieku un skatītāju skaita ziņā populārākajiem sporta veidiem.

 

Ir pienācis laiks arī pārējiem Baltijas iedzīvotājiem savām acīm ieraudzīt šo fenomenu, kas dažu gadu laikā ir kļuvis par pasaules līmeņa sensāciju, piepildot populārākās sporta arēnas ar ļaužu tūkstošiem un pulcējot miljonus spēļu fanu pie tiešraidēm internetā. Ne velti, pat tādi pasaulē pazīstami tradicionālo sporta veidu klubi kā Paris St. Germain, Manchester City, Philadelphia 76ers un daudzi citi ir iegādājušies savas profesionālās eSporta komandas.

 

 

LATTELECOM – tehnoloģiju un inovāciju līderis, kopā ar GOEXANIMO – viena no vadošajām organizācijām Baltijas eSporta dzīvē, apvienojušies lai radītu Baltijas eSporta Līgu (BESL Pro). Šī līga sevī ietvers dalībniekus no visām 3 Baltijas valstīm sniedzot tiem platformu, kurā ne vien augt, attīstīties un pierādīt sevi jaunā konkurences līmenī, bet gan arī iespējami pavērt sev ceļu uz vēl augstākām virsotnēm pasaules mērogā.

 

BESL Pro pirmā sezona sevī ietvers divas disciplīnas (CS:GO un League of Legends) un kopējo balvu fondu 10 500 EUR apmērā. Sākot ar 26.februāri katras disciplīnas ietvaros, 10 labākās Baltijas komandas deviņu nedēļu garumā sacentīsies par četrām vietām līgas finālos, kuri norisināsies BESL Pro EXPO ietvaros 26-27.maijā Ķīpsalas izstāžu halle Rīgā.

 

Kopumā BESL Pro sacencību kalendārs sevī ik gadu ietvers 3 online sezonas, kuru noslēgumā labākās komandas sacentīsies plecu pie pleca skatītāju tūkstošu priekšā līgas finālos EXPO pasākumos, kuri savu lokāciju mainīs ik sezonu ceļojot pa visām Baltijas valstīm.

 

Komandu reģistrācija BESL Pro pirmajai sezonai jau ir sākusies! Nepalaid garām savu iespēju uzsākt karjeru eSportā, piesakies jau tagad!

 

Sīkāku informāciju par BESL Pro iegūsi apmeklējot līgas mājaslapu www.besl.pro, kā arī - sekojot BESL Pro Facebook un Twitter kontiem!

 

Lai uzvar labākais!

 

Raksta autors: @GekonsCS