Apr 15 - CS:GO

Monster Energy GOEXANIMO CS:GO 5x5 #16 turnīra atskats

Pagājušajā nedēļas nogalē, no 13 līdz 14. aprīlim, GOEXANIMO klubā tika aizvadīts šī gada otrais lielais CS:GO 5 pret 5 turnīrs, kuru šoreiz rīkojām sadarbībā ar mūsu foršo partneri Monster Energy.

 

Pasākuma laikā tā dalībnieki un kluba apmeklētāji varēja nobaudīt jaunākos Monster Energy dzērienus un iegūt savā īpašuma dāžādus foršus nieciņus no mūsu enerģiskā partnera. Tāpat arī cilvēkiem, kas turnīra norisei sekoja mūsu YouTube kanāla tiešraidē, bija iespēja piedalīties dažādās izlozēs ar iespēju iegūt savā īpašuma jaunas Astro austiņas un citas foršas balvas.

 

Vēlies noskaidrot kā tad norisinājās pats turnīrs un kura komanda tad beigu beigās kļuva par čempioniem? Turpini lasīt!

Par turnīru

Turnīru kā ierasts saviem sekotājiem izziņojām ļoti laicīgi jeb veselas trīs nedēļas pirms tā norises. Šādu pieeju piekopjam jau labu laiku, jo esam pamanijuši, ka laicīga turnīra izziņošana ne vien dod Jums vairāk laika izveidot komandas un piereģistrēties turnīram, bet gan arī ieplānot šo attiecīgo nedēļas nogali brīvu, lai varētu ņemt dalību tajā.

 

Pasākuma dalībnieku skaitu kā ierasts bijām nolikuši uz 16 komandām, kas arī tika sasniegts pāris dienas līdz reģistrācijas beigām. Šoreiz gan turnīra maksimālo dalībnieku skaitu nepalielinājām, jo aiz strīpas palikušo komandu skaits nebija tam pietiekošs, lai to darītu.

 

Turnīrs, kā jau parasti pie mums pieņemts, tika arī publicēts HLTV.org platformas ietvaros. Četru labāko komandu spēlētāji varēja ne vien paspīdēt šajā pasaules slavenajā CS:GO platformā, bet gan arī iegūt tajā sev individuālo profilu, kas daudziem spēlētājiem ir kā papildus motivācijas lādiņš cīnīties par vietu turnīra labāko četriniekā!

 

Pievēršoties pašam turnīram - tā formāts šoreiz bija jau ierastais GOEXANIMO 5x5 turnīru 16 komandu formāts. Pirmajā turnīra dienā 16 komandas tika sadalītas 4 grupās, kur katrā no tām bija pa 4 komandām. No katras grupas pēc Double Elimination Bracket Bo1 formāta uz izslēgšanas kārtas spēlēm nokļuva 2 labākās komandas. Attiecīgi otrajā diena 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā, kurā tās spēlēja pēc Best of 3 izspēlēs formāta.

 

Grupas, kā jau allaž ierasts veidojām vadoties pēc komandu Seed, kas tiek aprēķināti balstoties uz komandā esošo spēlētāju GOEXANIMO Player rank punktiem. GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam par sasniegumiem iepriekšējos CS:GO 5x5 turnīros.

 

Jāpiebilst arī tas, ka šis bija jau trešais turnīrs kur komandu Seed noteikšanai izmantojām jauno GOEXANIMO Player Rank 2.0 modeli, kura ietvaros ir ieviests neliels Relevance faktors jeb jo senāk iegūti ranka punkti, jo mazākā apmērā tie tiek ņemti vērā tekošā ranka ietvaros.

 

Tāpat arī vērts pieminēt, ka šis bija pirmais turnīrs, kura ietvaros karte cache vairs netika spēlēta un tā tika aizvietota ar karti vertigo, kas visa turnīra laikā tika spēlēta tikai vienu reizi (wolsung pret AlwaysFive). Redzēsim vai laikam ejot tā iegūs vairāk popularitātes vai arī cilvēki to vienkārši izvēlēsies nespēlēt.

 

Zemāk piedāvājam aplūkot 10 labāko turnīra spēlētāju (filtrs: kills) statistikas rādītājus:

Ar pilnu turnīra statistiku iespējams iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "Monster Energy GOEXANIMO CS:GO 5x5 #16" un spiežam search!

Grupu spēles

A Grupas komandas un to sastāvi:

  • wolsung - hyskeee, Gekons, krii, YEKINDAR, Flarich

  • psyched - bURTONgp, endzoo, kas0, elem, Field9

  • K-KROGS - 2GGEL, Krypton, Jeemboshaffy, v1tegg, fric6661

  • Ardua - ZEPRii, Renesqu, JSwai1337, Asukamabae, ZetBest

Pirmās kārtas spēles:

  • wolsung [16:2] K-KROGS (mirage)

  • psyched [6:16] Ardua (train)


Otrās kārtas spēles:

  • wolsung [16:5] Ardua (mirage)

  • psyched [16:6] K-KROGS (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • Ardua [16:3] psyched (mirage)

“Iesākoties grupu spēlēm bijām skeptiski, jo gandrīz visiem psyched spēlētājiem ir iepriekšēja pieredze GOEXANIMO LAN turnīros, taču tāpat arī bija skaidrs, ka viņi ir novākušies kā turnīram kā mix un ja mēs piedomāsim pie visa tā ko kopā esam trenējuši un nedarīsim neko lieku, tad spēsim viņus uzvarēt. Tas arī izdevās un ar izbrīnu par to, ka atdevām psyched tik maz raundus guvām 16:6 uzvaru kartē train. Otrajā spēlē pret wolsung bija skaidrs, ka iespēja uzvarēt ir ļoti maza, tomēr centāmies sevi parādīt no labākās puses, taču beigās zaudējums ar rezultātu 5:16. Trešajā, izšķirošajā spēlē jau atkal tikāmies ar psyched un vadoties pēc iepriekšējā dueļa pret viņiem jutāmies pārliecināti par to, ka atkal svinēsim uzvaru, kas arī izdevās un arī šoreiz pārliecinoši ar rezultātu 16:3 pārspējām viņus kartē mirage.

Liels paldies mūsu IGL Asukamabae un tāpat arī liels paldies džekiem no Ardua, kas ļāva man iesubot viņu kolektīvā.”

/ZEPRii par komandas Ardua grupu spēlēm/

B Grupas komandas un to sastāvi:

  • deprEST - Emis2, keen, raw, endicate, reN

  • aesthetic - klaudi, kembii, niPPle, glock, ??

  • Valhalla - ODB, yoteoto, jebalnica, MayBe, Zibixy

  • Synergy - Mackapag, Green, DeSTATE, sL-, saturnus_

Pirmās kārtas spēles:

  • deprEST [9:16] Valhalla (inferno)

  • aesthetic [2:16] Synergy (overpass)


Otrās kārtas spēles:

  • Valhalla [10:16] Synergy (overpass)

  • aesthetic [2:16] deprEST  (mirage)

 

Izšķirošā spēle:

  • Valhalla [5:16] deprEST (train)

 

“Pirmā spēle pret Valhalla grupās mums bija ļoti saspringta un beidzās ar smagi piedzīvotu zaudējumu. Protams, bija daudz faktori, kuri mūsu spēli padarīja grūtāku, taču par tiem es nerunāšu. Tomēr galvenais faktors bija nepareizs veto, kas mūs noveda pie mapes inferno, kuru ar mix-u spēlēt nav gudri. Valhalla labais T side (12:3 viņu labā) un mūsu sloppy playstyle, kur vēlējāmies spēlēt no-respect zaudēja mums spēli. Lai gan T pusē mēs sākām nedaudz comebackot, bijām jau atdevuši par daudz raundu CT pusē un tas vienkārši vairs nebija reāli uzvarēt spēli. No pretiniekiem noteikti vēlos izcelt christian8 un MayBe, kuri abi aizvadija izcilu spēli pret mums.”

/Emis2 par komandas deprEST zaudējumu pret Valhalla/

C Grupas komandas un to sastāvi:

  • Depresija - Serex, d3k, Wanomcha, desire, isa

  • Veneboys - Alinshz, Akward, madzyy, GOODmAn, TALANTS

  • G4A - dr0pe, Hoinrish, daggy, Vertex, raideer

  • LabsDarbs - natureof[A]wolf, MrGabriel, s1ckfl0w^, guccibraga, Kaines_

Pirmās kārtas spēles:

  • Depresija [16:4] G4A (dust2)

  • Veneboys [16:5] LabsDarbs (mirage)


Otrās kārtas spēles:

  • Depresija [10:16] Veneboys (overpass)

  • LabsDarbs [16:4] G4A (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • Depresija [16:9] LabsDarbs (inferno)

 

“Uzsākot turnīru viss liecināja par to, ka mums nevajadzētu būt problēmām tikt ārā no grupām. Pirmā spēle pret G4A izvērtās gaužām jēla un neizteiksmīga, bet tāpat paldies pretiniekiem par piedalīšanos un galvenais nenokārt galvas. Cīņā par 1. vietu grupā pēc veto procesa, kur mūsu komandas smadzenes un lielā cerība Serex izvēlējās spēlēt Overpass. Jutāmies nedaudz apjukuši, jo no divām nospēlētājām FACEIT spēlēm nebijām vēl šo karti izņēmuši, tādēļ skatījāmies uz mūsu komandas kapteini ar lielu izbrīnu, bet galvas nenokārām, jo zinājām, ka mums ir stiprs līderis ar pietiekami lielu pieredzi, lai mūs aizvestu līdz izslēgšanas spēlēm bez zaudējumiem. Taču, raunds pēc raunda un mūsu aizsardzība tika griezta uz pusēm kā ar karstu nazi caur sviestu, un pie monitoriem varēja novērot sajaukumu starp apjukumu, dusmām un bēdām. Pēdējo spēli noslēdzām diezgan pārliecinoši, ko nevarētu teikt par pirmajiem 5 raundiem, kur mūsu kapteinis Serex veica jocīgus un neordinārus stratēģijas paņēmienus, lai pārsteigtu pretinieku, bet izrādījās ka mēs sevi pārsteidzam vairāk nekā viņus, bet tāpat uzvarējām.”

/Wanomcha par komandas Depresija grupu spēlēm/

D Grupas komandas un to sastāvi:

  • Esi Pirmais eSports - kykaho, Daze, FreakY, Sylvyrrock, sunshine

  • 2pa - left, Huqqs, eseniks, compulse, showk1ng

  • AlwaysFive - Interex, Alpa, singles, Windy, imposony

  • metachromasia - bely, Mendoza, somer142, HEHACTbE, Daymaaar

Pirmās kārtas spēles:

  • Esi Pirmais eSports [16:8] 2pa (inferno)

  • AlwaysFive [13:16] metachromasia (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • Esi Pirmais eSports [16:2] metachromasia (mirage)

  • AlwaysFive [16:6] 2pa (overpass)

 

Izšķirošā spēle:

  • metachromasia [16:19] AlwaysFive (dust2)

Izslēgšanas kārtas spēles

Izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva 8 turnīra labākās komandas, kas tika ievietotas Single Elimination zarā, kura ietvaros pilnīgi visas spēles notika pēc Best of 3 formāta!

¼ finālu spēļu rezultāti:

  • wolsung [2:0] AlwaysFive (16:12 inferno, 16:1 vertigo)

  • Esi Pirmais eSports [2:0] Ardua (16:11 train, 16:6 inferno)

  • Synergy [2:1] Depresija (13:16 train, 16:13 dust2, 16:8 nuke)

  • Veneboys [0:2] deprEST (9:16 mirage, 8:16 overpass)

 

“Tagad pēc turnīra atskatoties uz spēli pret Synergy irskaidrs, ka varējām uzvarēt un tikt pusfinālā, bet paši nobumbulējām iespēju. Par to liecināja pirmā karte un tāpat arī otrās kārtes (dust2) pirmā puse, bet tad notika kaut kāds neizskaidrojams klikšķis un viss pēkšņi mainijās. Pilnīgi nekas no tā ko darijām neizdevās, savukārt raundi ko uzvarējām bija tiešām samocīti un ļoti nepārliecinoši. Attiecīgi arī zaudējums kartē dust. Uzsākot 3.karti (nuke) jutām to, ka joprojām nejūtamies komfortabli un kaut kas nav tā kā tam vajadzētu būt. Nespējām saņemties un arī beigu rezultātā cietām likumsakarīgu sakāvi.

 

Paldies pretiniekiem par spēli (izņemot sL). Mūsu komandā noteikti jāizceļ tas, ka Serex nebija tajā formā, kurā cerējām un viņš nespēja pielikt klāt nepieciešamos fragus, lai spēli jau pabeigtu Dustā. Ieteiktu viņam pievērsties vairāk trenera pozīcijai, lai Latvijā attīstītu talantus, liekot lietā savas zināšanas.”

/Wanomcha par Depresija ¼ finālā piedzīvoto zaudējumu pret Synergy/

½ finālu spēļu rezultāti:

wolsung vs Esi Pirmais eSports

 

Pirmā pusfināla ietvaros tikās komandas wolsung un Esi Pirmais eSports. Lai gan uz papīra šīs šķita, ka ļoti interesants duelis ņemot vērā faktu, ka komandai Esi Pirmais eSports nesen bija noticis bootcamp, spēlei sākoties ātri vien wolsung puiši uzņēma apgriezienus nemaz tā īsti nedodot iespēju pretiniekiem iespēlēties. Sērija noslēdzās divās ātrās kartēs (16:3 dust2, 16:5 mirage), kuru ietvaros wolsung puiši pretiniekiem atdeva vien 8 raundus.

 

“Teikšu skarbi, bet pavisam godīgi - neko stulbāku es neesmu redzējis visā savā CS:GO spēlēšanas laikā! Taisam veto ar Esi Pirmais eSports puišiem, nobanojam viņu labāko karti inferno. Kas seko? Burtiski 5 minūšu gara lūgšanas no visas komandas, lai mēs tomēr spēlējam inferno pret viņiem. Vienā mirklī pat pazibēja centieni uzspiest uz jūtām un jautājumi “Kas Tu pussijs esi? Go spēlēt inferno!”. Puiši tikko bootcampā bijuši un var spēlēt 1 karti no 7, kas ir map poolā. Es tiešām nezinu ko viņi tur darija tajā bootcampā un kā viņi varēja vispār cerēt uzvarēt šo turnīru spēlējot vienu karti...nezinu - smieties vai raudāt ja godīgi.

 

Par pašu spēli īsti daudz nav ko teikt. Puiši nopickoja dust2 kā savu karti, mēs viņus tur izskolojām pa pilnu programmu uzvarot ar rezultātu 16:3. Itkā kaut kādas sagataves puišiem šur tur bija, bet tas viss galīgi nelikās kopā un mēs viņus vienkārši atšāvām. Pēc tam jau mūsu pašu nopickotais mirage, kur stāsts praktiski tas pats - ātri un nesapīgi uzvara ar 16:5. Sērijas laikā uzvarējām neskaitāmus 3v4, 4v5, 2v4 raundus tīri uz savu teamwork.

 

Man diemžēl jāsaka, ka tur vīriem jāsaprot, ka viņiem problēma nav aimā (jo šaujot 10k botus dienā to jau var uzkačāt), bet gan galvā.”

/hyskeee par pusfināla uzvaru pār komandu Esi Pirmais eSports/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

deprEST vs Synergy

 

Savukārt otrā pusfināla duelī tikās komandas deprEST un Synergy, kas šķietami bija šī turnīra lielākais pārsteigums! Šis pusfināls bija daudz saspringtāks un notikumiem bagātāks nekā pirmais.

 

Jau sērijai sākoties varēja just, ka spēlē turnīra #1 seedam deprEST nebūs tik viegla kā uz papīra varētu šķist, jo Synergy puiši ar sakostiem zobiem turējās pretī. Pirmās kartes (train) ietvaros pēc 30 nospēlētiem raundiem komandām nebija izdevies noskaidrot uzvarētāju, taču papildlaikā tomēr deprEST spēlētāji nedaudz sasparojās gūstot uzvaru sevis izvēlētājā kartē ar rezultātu 19:17.

 

Saspringtais duelis turpinajās arī otrajā kartē (overpass), kur jau atkal komandas cīnījās kā līdzīgs ar līdzīgu, taču šoreiz gan 30 raundu duelī punktu sērijai pielika komanda deprEST, kas ar 16:14 uzvaru nodrošināja sev vietu lielajā finālā.

 

“Pēc diezgan vienkāršā ¼ fināla pret Veneboys nākamie pretinieki mums bija Synergy, kuri bija tikko uzvarējuši komandu Depresija. Skatoties viņu spēli, es sapratu, ka viegli nebūs, taču jutāmies pārliecināti, ka spēsim uzvarēt.

 

Un tad notika tieši tas, ko paredzējām - spēlē bija ļoti tuva un gāja patiešām grūti. Train CT side Synergy bija ļoti labs, taču mēs zinājām kā Green spēlē B site (jo es kopā ar viņu spēlēju BESL komandā) un to arī centāmies maksimāli daudz izmantot sev par labu. Lai gan mūsu T side bija diezgan slikts (5:10) un papildus vēl zaudējām arī CT pistoles, pēcāk mēs spējām uzvarēt 7 raundus pēc kārtas un uztaisīt comeback līdz overtime, kuru beigās arī uzvarējām. Mūsu spēles zvaigzne noteikti bija reN, kas spēli noslēdza ar 39 fragiem!

 

Arī otrā karte (overpass) neiesākās mums par labu un liels iemesls tam kāpēc mūsu CT side gāja slikti bija saturnus 20+ fragi pirmajā halfā. Taču pēcāk jau atkal parādijām raksturu un to, ka mūs nebiedē tas, ka pretiniekam ir 14 raundi scoreboardā. Mēs spējam savākties un tīri uz pārliecību paņemt pēdējos raundus kad tas nepieciešams. Beigās arī izcīnīta uzvara 16:14.

 

Kopumā komanda Synergy spēlēja ļoti labi (daudz labāk nekā es biju gaidijis) piespiežot mūs spēlēt ko vairāk par ierasto PUG-style. Taču, lai kā arī nebūtu, viņi nespēja spēlēs nobeigt un sāka chokot kad vajadzēja vien paņemt pēdējo pārīti raundu, un tieši tas arī neļāva viņiem uzvarēt mūs!”

/Emis2 par deprEST saspringto pusfināla dueli pret komandu Synergy/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

Lielais fināls:

wolsung vs deprEST

Bija pienācis lielā fināla laiks! Tā ietvaros tikās turnīra #1 un #2 seed jeb komandas deprEST un wolsung. Turnīra sekotāji gan klubā uz vietas, gan YouTube tiešraidē ar nepacietību gaidija atbildi uz jautājumu - vai šis deprEST sastāvs var cinīties ar wolsung kā līdzīgs ar līdzīgu vai arī tomēr šis būs kārtējais wolsung triumfs?

 

Interesanti bija arī tas, ka tā kā Flarich šis bija pirmais GOEXANIMO 5x5 turnīrs Vecrīgas klubā, viņam GOEXANIMO 5x5 ranka ietvaros bija 0 punktu, līdz ar ko, wolsung, pirmo reizi mūsu turnīru vēsturē, nesaņēma augstāko iespējamo seed (#1).

 

Fināla pirmā karte bija nuke, ko bija izvēlējušies wolsung. Attiecīgi komanda deprEST varēja izvēlēties pusi un izlēma sākt pa CT. Lai gan sākumā spēli šķietami veiksmīgāk uzsāka deprEST (iegūstot ātru 3:7 pārsvaru), jau pēcāk wolsung puiši sasparojās un beigās pat uzvarēja pirmo pusi ar rezultātu 8:7. Pēc šāda snieguma tā vien šķita, ka apmainoties pusēm wolsung spēs noslēgt šo karti, taču deprEST nepadevās un parādija raksturiņu sīvā 30 raundu duelīt izraujot uzvaru ar rezultātu 14:16. Šis tik tiešām bija, kas neredzēts - wolsung zaudēt sevis pašu izvēlēto karti.

 

Otrā karte sērijā bija mirage, ko bija izvēlējušies deprEST puiši un wolsung tajā izvēlējās sākt pa CT. Par spīti tikko gūtajai uzvara, deprEST savu karti uzsāka ļoti nepārliecinoši ātri vien nokļūstot iedzinējos ar rezultātu 7:0. Pēcāk gan deprEST nedaudz izlīdzināja spēli (pabeidzot pirmo pusi ar rezultātu 10:5), taču apmainoties pusēm jau atkal wolsung uzņēma apgriezienus ātri vien paņemot 6 nepieciešamos raundus un noslēdzot karti ar 16:6 uzvaru.

 

Sērijas izšķirošā karte bija inferno un pēc uzvarēta nažu raunda komanda deprEST izvēlējas sākt pa CT. Arī šajā kartē jau no sākta gala noteikumus diktēja wolsung puiši, kas par spīti zaudētam pistoļu raundam (0:2) ātri vien spēja atgūties pārādot nudien dominējošu T side (10:5 pirmā puse) šajā šķietami tik ļoti CT-sided kartē. Arī apmainoties pusēm nekas nemainijās un tāpat kā kartē mirage, arī inferno wolsung ātri vien uzvarēja 6 no pirmajiem 8 raundiem noslēdzot karti ar 16:7 uzvaru tādējādi kļūstot par Monster Energy GOEXANIMO CS:GO 5x5 #16 turnīra čempioniem!

 

“Pirms lielā fināla pret deprEST mūsu komandas ģerbtuvēs nebija nekādu īpašu emociju, bijām vienkārši kā parasti noskaņojušies spēlēt labu Counter-Strike un uzvarēt turnīru. Papildus pārliecību arī iedeva fakts, ka tikko ½ finālā bijām pārbraukuši pāri komandai Esi Pirmais eSports, kuriem uz papīra būtu bijis jābūt mūsu sīvakajiem konkurentiem šajā turnīrā ņemot vērā to, ka viņiem nesen bija bootcamp. Taču tur puiši bija jau padevušies pirms pašas spēles, bet tas jau cits stāsts.

 

Fināla sēriju iesākām ar mūsu pašu pickoto nuke, kur deprEST izvēlējās sākt pa CT. Jau no sākta gala spēlē ritēja kā pa viļņiem. Pretinieki paņēma pistoli un pirmos trīs raundus (0:3). Tad atkal mēs atbildējam ar saviem trīs izlīdzinot spēli (3:3). Pēcāk jau atkal mikslis ar raundiem, kur šķietami paši sev šāvām kājā ar to, ka beidzām spēlēt caur ielas smokiem, bet vairāk sākām fokusēties uz lobiju ejot uz rampu vai vienkārši spēlējot free for all. Tā rezultātā atkal nonācām iedzinējos ar 3:7. Sapratām, ka jāatgriežas pie tā, kas strādāja un vienkārši atsākām spēlēt caur ielas smokiem un variējam ap tiem. Vienreiz gājam uzreiz lejā līdz galam, citreiz pēc pirmā mīnusa griezāmies riņķī un +W atpakaļ uz A. Citreiz vienkārši nogaidijām nedaudz un noķērām viņus rotējot. Tam visam pa virsu vēl YEKINDAR katru raundu spēja caur durvīm ielidot ventā un bieži vien šķita, ka deprEST puiši to pat nepamanija vai nenocalloja. Tā nu beigās arī uzvarēts halfs 8:7. Apmainoties pusēm gan jocīgā kārtā sākās kaut kādas mums galīgi netipiskas problēmas. Man kā rampas spēlētājam bija grūti saprast, kas tieši iet greizi otrā mapes galā, bet skaidrs, ka liels faktors bija tas kā viņi fokusējās uz YEKINDAR ielā, jo vairākkārt dzirdēju viņa frustrācijas par to kā viņš tiek nošauts. Nu un visam pa virsu tas raw knife kill pie 13:11, ja mēs to raundu būtu uzvarējuši, tad, manuprāt, mēs to karti arī noslēgtu tur pat uz vietas ar 16:11. Bet nu šoreiz tieši tas moments šķietami pagrieza spēli uz 180 grādiem un tālāk jau pašiem sākās problēmas ar ekonomiku un raunds pa raundam nonācām pie 14:15, kur jau atkal netipiski paši sev notrovojām 3v1 situāciju pret Emis2 un attiecīgi zaudējums pirmajā kartē ar 14:16. Tur gan cepuri nost Emim tādu raundu izvilkt tik svarīgā momentā!

 

Nu un šis bija tas moments, kur tāda kalibra spēlētāji kā wolsung ļoti krasi atšķiras no daudziem citiem spēlētājiem, jo kamēr spēlētājs “parastais” šādos momentos nokārtu galvu un visā komandā aizietu emo variants, mūsu kolektīvā ne uz mirkli galvā neiešāvās doma, ka mēs šo finālu varētu zaudēt. Pirmā karte bija un izbija, kā teiktu tautā - anluko, un spēlējam tālāk!

 

Attiecīgi uzreiz otrajā kartē, kas bija viņu pickotais mirage, ielecām jau ar svaigu mindsetu! Atspēriena punktu visam deva YEKINDAR pistoļu defuse smokā un pēc tam dabūtais naža kills uz endicate. Tajā mirklī es jau sapratu, ka šī būs tipiskā wolsung spēle, jo ja zvaignes krīt YEKINDAR par labu un viņš ņem šādus raundus, tad ir patiešām grūti zaudēt spēli. No uzvarētas pistoles aizšāvāmies līdz 7:0 vadībai, tad beidzot deprEST pamodās un sāka mainīt savu pieeju. Pāris reizes noķēra mani spēlējam solo uz B, citreiz vienkārši iegāja A un pareizi izspēlēja afterplant situāciju un lai gan beigu beigās halfu noslēdzam ar 10:5 rezultātu, tas mūs pilnībā apmierināja, jo jutām, ka mums ir tīri mentāls advantage pār viņiem. Apmainijāmies pusēm, paņēmām pistoli, uzvarējām karti 16:6 lieki neko nedomājot.

 

Nu un tad nu izšķirošā karte bija inferno. Vēsturiski gan mums ar wolsung šad tad ir bijušas problēmas šajā kartē pret komandām, taču deprEST nebija komanda un viņu PUG spēles stils bija idēals match priekš mums arī šajā kartē. Par spīti tam, ka zaudējam nažus un sākot pa T side zaudējam arī pistoles, mēs ātri vien atguvāmies un Flarich kā terminātors gāja un katru raundu vienkārši dabuja opening kills banānā. Ja nemaldos viņš halfu pabeidza ar 22 fragiem kamēr nākošais bija YEKINDAR ar 11. Attiecīgi no tā arī maksimāli daudz spēlējam un bieži gajām uz B, jo tur atradām pirmos opening kills un šķietami deprEST puiši tā arī neatrada atbildi tam kā apturēt mūsu uzbrukumus. Halfu noslēdzām ar 10:5 uzvaru un priekš T side inferno tas bija pat vairāk nekā pietiekami. Apmainoties pusēm jau atkal veiksmīgi uzvarējām pistoli pateicoties YEKINDAR ninja skillz un tālāk tas bija vien laika jautājumis līdz noslēdzām arī spēli ar 16:7 uzvaru.

 

Kopumā - visu cieņu deprEST puišiem, kas parādija labu spēli kartē nuke, taču acīmredzami vēl kaut kas pietrūkst, lai spētu tāpat arī turpināt sēriju nākošajās kartēs. Bet domāju, ka šis jebkurā gadījumā ir pierādijums visiem, ka wolsung asiņo un arī mēs varam zaudēt kartes, bet tas, kas atšķir mūs no jebkura cita spēlētāju kolektīva ir tieši šī mūsu spēja resetoties un atvilkt atpakaļ sēriju, kas uzsākta ar 0-1 zaudējumu.

 

Kā jau ierasti no manas puses liels paldies maniem wolsung biedriem, kas joprojām spēj atrast vietu savā kolektīvā tādam CS:GO pensionāram kā man. Katru reizi no jauna novērtēju to, ka man ir iespēja spēlēt kopā ar Latvijas labākajiem spēlētājiem un ik minūti izbaudu to spēles stilu, līmeni un kultūru ko iemājo šīe spēlētāji, jo tieši tas ir tas dēļ kā es esmu spēlējis šo spēli un domājams to darīšu arī nākotnē ja būs tāda iespēja.”

/Gekons par izcīnīto uzvaru finālā pret komandu deprEST/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

Turnīra MVP godu šoreiz GOEXANIMO piešķir visai wolsung komandai, kas visa turnīra garumā rādija patiesu komandas garu par spītu faktam, ka tas ir tikai parasts mix. Tāpat arī šīs šķietami bija pirmais turnīrs, kur visu 5 wolsung spēlētāju statistikas rādītāji nemaz tik krasi neatšķīrās viens no otra, kas vēl jo vairāk norāda uz to, ka šīs komandas ietvaros nav viens konkrēts MVP, bet gan tās ietvaros visi paveica savu daļu darba, lai gūtu uzvaru turnīrā!

Monster Energy GOEXANIMO CS:GO 5x5 #16 rezultāti:

  • 1.vieta - wolsung (hyskeee, Gekons, krii, YEKINDAR, Flarich) - 400 EUR

  • 2.vieta - deprEST (Emis2, keen, raw, endicate, reN) - 250 EUR

  • 3-4.vieta - Esi Pirmais eSports (kykaho, Daze, FreakY, Sylvyrrock, sunshine) - 125 EUR

  • 3-4.vieta - Synergy (Mackapag, Green, DeSTATE, sL, saturnus) - 125 EUR

 

Turnīra čempioni - wolsung (krii, hyskeee, YEKINDAR, Flarich, Gekons)

 

Otrās vietas ieguvēji - deprEST (reN, keen, raw, Emis2, endicate)

 

Apsveicam komandu wolsung ar godam izcīnīto čempiona titulu! Tāpat arī sakam lielu paldies šī Monster Energy par pasākuma atbalstīšanu un daudzām foršajām balvām turnīra dalībniekiem, kluba apmeklētājiem, kā arī strīma skatītājiem! Seko līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām turpmākos GOEXANIMO CS:GO pasākumus!