Aug 22 - Rocket League

Rocket League Teambuilder #1 atskats!

Svētdien (20.08) veiksmīgi aizvadījām pirmo GOEXANIMO Rocket League Teambuilder #1 pasākumu! Cik spēlētāji pieteicās, kuri spēlētāji kļuva par kapteiņiem un kura komanda galu galā kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini, lasot tālāk!

 

Ar lielu prieku jāpaziņo, ka turnīram pieteicās 29 (no 30 maksimāli pieļautajiem) spēlētāji! Diemžēl gan ir jāsaka, ka 2 no tiem uz turnīru nemaz neieradās, taču tas varbūt pat ir labi, jo neviens spēlētājs nepalika aiz strīpas un bija iespēja nokomplektēt pilnas 9 komandas!

 

Ierodoties klubā, visi spēlētāji veica check-in pie pasākuma organizētāja, kurš savukārt ievadīja spēlētāju kopējā spēlētāju sarakstā un dabūja viņu MatchMakingRating (MMR). Pēc tam šis spēlētāju saraksts tika skārtots, sākot ar augstāko ranku uz zemāko. Spēlētāji, kas ieņēma vidējās vietas (no 10. līdz 18. vietai ieskaitot) kļuva par komandu kapteiņiem.

 

Zemāk iespējams apskatīt turnīra grupas/zaru, komandu sastāvus, kā arī rezultātus toornament.com platformas ietvaros:

 

Tāpat arī vari aplūkot kopēju spēlētāju sarakstu un to, kuri no viņiem kļuva par kapteiņiem:

Spēlētāju izvēle tika sadalīta divos apļos. Pirmajā aplī savu izvēli no augšējā spēlētāju bloka uzsāka kapteinis ar viszemāko MMR. Otrajā aplī savu izvēli no apakšējā spēlētāju bloka uzsāka kapteinis ar viszemāko komandas vidējo MMR.

 

Pēc abiem izvēles apļiem komandu sastāvi un to vidējais MMR izskatījās šādi:

Pēc tam šīs 9 komandas pēc nejaušības principa tika sadalītas divās grupās, attiecīgi vienā 4 komandas, otrā 5 komandas. Komandām, kuras tika ierindotas 4-komandu grupā, tika garantēta vieta playoffā, savukārt komandai, kura 5-komandu grupā ieņēma pēdējo vietu grupas spēļu ietvaros, vajadzēja pamest turnīru.

Grupu spēles tika aizvadītas pēc principa Best of 3. A grupas ietvaros Team septem uzvarēja pilnīgi visus mačus, garantējot sev 1. vietu grupā. Team MikuciS grupā ierindojās 2. vietā, apspēlējot komandas Team Ludius, Team Emis2 un Team Muncle Uscles. Komanda Team Muncle Uscles ierindojās pēdējā vietā grupā, uzvarot tikai 1 spēli no 9 kopā izspēlētām četru Bo3 sēriju ietvaros, tādējādi pametot šo turnīru bez iespējas spēlēt izslēgšanas spēlēs.

 

“Pirmajā mačā pret Muncle Uscles bija ļoti saspringti, jo spēlējot lanā ir daudz citādāk nekā mājās. Tur ir cita atmosfēra un sākumā bija milzīgs stress, kura dēļ sanāca pašam izdarīt daudz muļķīgu kļūdu, kuru dēļ mēs ielaidām vairākus vārtus. Pati pirmā spēle pat aizgāja līdz OT, bet beigās zaudējām. Pēc tās spēles mums vairs grūtību nebija un pārliecinoši uzvarējām abas spēles. Nākamajā mačā pret Emis2 negāja viegli, par ko liecina sērijas rezultāts sērijā 2:1. Otrajā mačā sākām spēlēt nenopietni, taču beigās saņēmām sevi rokās un uzvarējām. Atskaitot šīs divas spēles mums nebija īpašu grūtību uzvarēt, kā rezultātā mums izdevās ierindoties pirmajā vietā grupā.”

/Rukawa vispārīgi par spēlēm grupas ietvaros/

 

B grupas ietvaros Team Riberijs sīvās cīņās spēja apspēlēt visus pretiniekus un ierindoties pirmajā vietā grupā. Pārējās komandas: Team Crazyboy663, Team Peterixen un Team Dievs dabūja pa vienai uzvarai un savā starpā dalīja otro vietu grupā.

 

Turnīram turpinoties, 8 komandas tika izslēgšanas spēlēs, kuras tika aizvadītas pēc principa Double Elimination Best of 3 (vēlāk Best of 5 un Grand fināls Best of 7).

 

 

Team Dievs savā pirmajā izslēgšanas kārtas spēlē uzvarēja A grupas pirmās vietas iguvēju Team Septem, nosūtot viņus uz lower bracket. Team Peterixen bez problēmām tika galā ar Team MikuciS, tikpat vienkārši arī Team Crazyboy663 pārbrauca pāri komandai Team Emis2. Komanda Team Ludius sīvā cīņā piekāpās komandai Team Riberijs, kura vēl joprojām nezināja zaudes garšu.

 

 

Pirmajās Loser bracket spēlēt Team septem un Team Emis2 apbēdināja savus pretiniekus attiecīgi Team MikuciS un Team Ludius, izslēdzot viņus no tālākās dalības turnīrā.

 

 

Abās winner bracket pusfināla spēlēs tika piedzīvotas sausās uzvaras. Team Peterixen uz Loser bracket nosūtīja komandu Team Dievs, bet Team Riberijs, turpinot savu uzvaras maršu, pārsoļoja pāri komandai Team Crazyboy663.

 

 

Loser bracket otrajā raundā Team septem parādīja īstu dominanci, gūstot salīdzinoši vieglu uzvaru pār komandu Team Crazyboy663, neļaujot pretiniekiem iesist nevienus vārtus! Savukārt komandai Team Emis2 nācās kapitulēt, pieņemot komandas Team Dievs pārākumu.

 

Winners bracket fināls un Losers bracket trešais un ceturtais raunds tika aizvadīts pēc principa Best of 5.

 

 

Losers bracket trešajā raundā Team Dievs atkārtoti tikās komandu Team septem un atkal parādīja savu pārākumu, uzvarot 5 spēļu sērijā ar rezultātu 3:2 (0:3; 2:1; 4:1; 0:1; 3:1), tādējādi atstājot Team septem 4. vietā.

 

 

“Tas bija mans gaidītākais match visā turnīrā, kaut arī jau vienreiz pret viņiem spēlējām pašā playoff sākumā. Sākums bija samērā nepārliecinošs, bija problēmas ar komandas spēli, visi konkurējām par bumbu, kā rezultātā pretinieki guva vairākus vārtus, bet mēs ne. Trīs no pieciem raundiem bija diezgan tuvi, kur divos no tiem bija tikai viena punkta pārsvars, bet trešajā divu punktu pārsvars neveiksmes dēļ. Mači, kā jau gaidīju, bija lieliski, jo viņiem bija motivācija revanšēties, bet mums bija paaugstināta morāle, jo mēs zinājām, ka varam uzvarēt.

Mēs bijām pārliecināti, ka varēsim viņus vēlreiz uzvarēt, kaut arī pirmajā BO3 sērijā pret septema komandu mums paveicās ar veiksmīgiem goliem. Jau pirmajā sērijā gribēju viņus uzvarēt, jo Rukawa un Septem uzvarēja mani Online Teambuildera finālā.  Kā arī mūsu spēkavīrs KK bija pārliecināts par saviem spēkiem, ka viņš spēs izvilkt spēli.

Lielu nopelnu jādod nogurumam un karstumam, jo varēja redzēt, ka jau BO5 sērijā puiši nespēlēja savā labākajā formā, tika ielaisti vārti, kur bumba ieripoja, kā arī tika iesists vismaz viens self-goal izšķirošajā mačā. Tomēr vislielākā ietekme bija KK, jau turnīra sākumā zināju, ka man kā kapteinim vienkārši jāņem augstākais no saraksta un jācer uz labu laimi, ka cilvēks no lower bracket arī būs pietiekoši spējīgs. KK cīnījās par katru bumbu un gandrīz nekad nepalidoja tai garām, kas arī bija mūsu ceļš uz uzvaru, es un Motoroilspill centāmies viņu klausīt un pēc iespējas vairāk nepievilt, jo mēs zinājām, ka bez viņa nespējam konkurēt ar pretiniekiem. Īsumā, klausījām KK un ļāvām viņam izpausties un uzvarēt.”

/Dievs par spēli Team septem Losers bracket trešā raunda ietvaros/

 

 

Winners bracket finālā Team Peterixen ļoti sīvās cīņās ar rezultātu 3:0 sērijā (1:0; 3:2; 1:0) sakāva komandu Team Riberijs, tādējādi pārtraucot viņu piecu maču uzvaras sēriju un iekļūstot Grand finālā!

 

 

Losers bracket ceturtajā raundā Team Dievs atkārtoti tikās ar komandu Team Riberijs (pirmā reize bija grupu spēļu ietvaros), taču šoreiz virsroku ņēma Team Dievs komanda, sērijā gūstot uzvaru ar rezultātu 3:0 (1:0; 3:1; 2:1), tādējādi iekļūstot Grand finālā! Team Riberijs noslēdza šo turnīru, iegūstot 3. vietu!

 

 

“Sākotnēji nemaz nedomāju, ka mēs tik tālu tiksim. Ejot spēlē, redzēju, ka vienam no viņu spēlētājiem ir kaut kas noticis ar kontrolieri, tāpēc zināju, ka mums ir neliela priekšrocība. Taču, neskatoties uz to, spēles bija ļoti tuvas, par ko arī liecina spēļu rezultāti. Mums spēles rezultāts nebija svarīgs, mums galvenais mērķis bija uzvarēt, ko mēs arī sasniedzām. Pieņemu, ka uzvaru nesošs faktors bija iepriekšējā pieredze, spēlējot par Riberija komandu. Grupu spēlēs viņi mūs uzvarēja, taču šoreiz mēs nolēmām spēlēt daudz ātrāk un agresīvāk, acīmredzot tas nostrādāja. Manuprāt, ātrums šajā spēlē ir atslēga uz uzvaru.”

/KK par spēli pret Team Riberijs par iekļūšanu Grand finālā/

 

Ilgi gaidītais Grand fināls nelika par sevi vilties. Satriecošā un nervu kutinošā Best of 7 sērijā ar rezultātu 4:3 (2:1; 2:3; 0:2; 3:1; 1:0; 1:2; 6:0) pār komandu Team Dievs savus uzvaras laurus plūca komanda Team Peterixen tādējādi kļūstot par GOEXANIMO Rocket League Teambuilder #1 čempioniem!!!

 

“Pēc pārliecinošas 2:0 uzvaras playoffos, teikšu, ka mēs bijām ļoti pārliecināti par uzvaru finālā. Sākumā pat izskanēja, ka uzvarēsim 4:0. Bet Dieva komanda pierādīja mums pretējo un atņēma 3 spēles. Jau kopš grupu spēlēm, katru reizi, kad KK sāk driblēt, bail palika. :D

 

Pirmajā spēlē spēlēju ļoti nepārliecinoši, vāji un šķībi clear’i, šur tur double commit ar akfas, kā rezultātā zaudējām pirmos vārtus. Bet džeki uzmundrināja, nedaudz sabļaustījāmies caur mikrofoniem, sanāca labi uzcelt bumbu priekš akfas. Nezinu, kā viņš bumbu dabūja iekšā, bet tas nebija svarīgi, rezultāts 1:1. Īsi pēc tam akfas atdarīja ar lielisku piespēli, bumba praktiski uzkrita man virsū, atlika tikai palekties vārtu priekšā un bijām jau vadībā, ar to arī pietika lai atgūtu parliecību. Peterixen smējās, lai iedzeru vēl alu, tas palīdzēja tikt galā ar stresu, atlika tikai spēlēt. Otrajā spēlē pieļāvām pāris kļūdas aizsardzībā, ko pretinieki arī izmantoja. Tā arī līdz pēdējai spēlei apmainījāmies ar uzvarām un zaudēm. Es gan nezinu kas Dievam ar biedriem notika pēdējā spēlē, bet viņi izskatījās kā pavisam cita komanda, un tur mums krita iekšā viss, ko likām pa vārtiem. Es nezinu, kura brīdī viņi salūza. Mēs tikai priecājāmies par katru golu, ko iesitām. Varbūt viņiem stress bija (pirmais fināls utt), varbūt nogurums, jo tomēr visa diena jau aizvadīta. Peterixen mūs 'uzhaipoja' un pats personīgi ar diez gan lielu chill attieksmi spēlēju, varbūt arī tas bija iemesls uzvarām, jo, kad tu sāc 'overthinkot' un šaubīties, tas nepalīdzēs ne tev, ne tavai komandai.”

/FlyingMidget par fināla spēli pret Team Dievs/


Čempioni - Team Peterixen (akfas, Peterixen, FlyingMidget)

 

Otrās vietas ieguvēji - Team Dievs (Motoroilspill, KK, Dievs)

 

Sakam lielu paldies visiem tiem, kas ieradās ciemos pie mums un ņēma dalību šajā pasākumā! Savukārt visiem tiem, kam šoreiz iespējami neizdevās atbraukt ciemos vēlamies atgādināt, ka Rocket League pasākumi pie mums notiek katru mēnesi, tā kā atliek vien sekot līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām nākamo GOEXANIMO rīkoto Rocket League turnīru!

 

Tāpat arī atgādinam, ka jaunais klubs strādā arī darba dienās! Droši nāc ciemos pie mums ēst pusdienas vai uzspēlēt kādu datorspēli, PlayStation 4 vai galda spēles!

 

 

Tāpat arī vēlamies vēlreiz uzsvērt uz to, ka mūsu klubā ir kategoriski AIZLIEGTS ienest jebkādus ēdienus vai dzērienus, kas nav pirkti mūsu klubā! Šo noteikumu vairākkārtēja pārkāpšana tiks sodīta ar attiecīgās komandas diskvalifikāciju un/vai konkrētās personas izraidīšanu no kluba telpām.