Mar 19 - Rocket League

Rocket League Teambuilder #5 atskats

Sestdien, 17. martā, veiksmīgi aizvadījām piekto GOEXANIMO Rocket League Teambuilder pasākumu! Cik spēlētāji pieteicās, kuri spēlētāji kļuva par kapteiņiem un kura komanda galu galā kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini, lasot tālāk!

 

Šim turnīram pieteicās optimāls cilvēku skaits - kopumā turnīrā piedalījās 24 spēlētāji, kas ļāva izveidot 8 komandas! Šo pasākumu īpašu padarīja 2 spēlētāji - Ciuvas un Airi, kuri uz pasākumu atbrauca no Lietuvas! Neskatoties uz lielo aizkavi turnīra sākumā, turnīrs noritēja veiksmīgi un tāpat pasākumu noslēdzām laicīgi. Visos iepriekšējos Rocket League Teambuilder pasākumos bija pieejams arī strīms, bet šajā diemžēl tika pieņemts lēmums nestrīmot. Turnīra laikā vairākkārt saņēmu jautājumus par to, kur ir strīms, kas liecina par to, ka skatītājiem interese ir un apsolu, ka nākamreiz strīms būs! :)

 

Ierodoties klubā, visi spēlētāji veica check-in pie pasākuma organizētāja, kurš savukārt ievadīja spēlētāju kopējā spēlētāju sarakstā un dabūja viņu MatchMakingRating (MMR). Pēc tam šis spēlētāju saraksts tika sakārtots, sākot ar augstāko ranku uz zemāko. Spēlētāji, kas ieņēma pirmās vietas (no 1. līdz 8. vietai ieskaitot) kļuva par komandu kapteiņiem.

 

Zemāk var aplūkot kopējo spēlētāju sarakstu un to, kuri no viņiem kļuva par kapteiņiem:

Spēlētāju izvēle tika sadalīta divos apļos. Pirmajā izvēles aplī savu spēlētāja izvēli uzsāka tas kapteinis, kura MMR bija viszemākais. Tālāk kapteinis ar otru zemāko MMR izvēlējās kādu no atlikušajiem zemā ranka bloka spēlētājiem utt. Otrajā izvēles aplī savu spēlētāja izvēli uzsāka tas kapteinis, kura komandas vidējais MMR bija viszemākais. Tālāk kapteinis ar otru zemāko komandas vidējo MMR izvēlējās kādu no atlikušajiem zemā ranka bloka spēlētājiem utt.


Pēc abiem izvēles apļiem komandu vidējais MMR un to vidējais ranks izskatījās šādi:

 

Pēc tam šīs 8 komandas pēc nejaušības principa tika sadalītas divās grupās pa 4 komandām katrā. Izslēgšanas spēļu kārtā tika visas komandas. Turnīra izspēles formāts šādam dalībnieku skaitam bija ierastais - grupu spēles tika aizvadītas pēc Round Robin Best of 3 principa, un izslēgšanas spēles tika aizvadītas pēc Double Elimination Best of 3 principa, winners final, losers round 3 & 4, kā arī grand fināls tika aizvadītas pēc best of 5 principa.

 

Zemāk iespējams apskatīt turnīra grupas/zaru, komandu sastāvus, kā arī rezultātus toornament.com platformas ietvaros:

 

Grupu spēles

1. grupa

Komandu sastāvi:

  • Team Sariuss - Sariuss, Dievs, shine

  • Team GARSHO- GARSHO, htky, Motoroilspill

  • Team Ciuvas - Ciuvas, Arceus, TomelsLv

  • Team Kikis - Kikis, FlyingMidget, EdwardR

 

Round 1:

  • Team Ciuvas [2:0] Team Kikis (3:0; 6:1)

  • Team GARSHO [1:2] Team Sariuss (2:6; 3:2; 2:3)

Round 2:

  • Team Ciuvas [1:2] Team Sariuss (2:3; 2:1; 2:4)

  • Team Kikis [1:2] Team GARSHO (4:2; 1:3; 0:2)

Round 3:

  • Team Ciuvas [1:2] Team GARSHO (0:3; 1:0; 2:3)

  • Team Sariuss [2:1] Team Kikis (3:0; 2:3; 3:0)

2. grupa

Komandu sastāvi:

  • Team droppo - Droppo, Faiyah, Bearapid

  • Team akfas - akfas, Mausis, RuciiLv

  • Team Riberijs - Riberijs, Rukawa, Vatafaks

  • Team Airi - Airi, panserbj0rn, elem

 

Round 1:

  • Team Riberijs [0:2] Team akfas (1:9; 1:2)

  • Team Airi [1:2] Team droppo (1:3; 3:2; 3:4)

Round 2:

  • Team Droppo [2:1] Team Riberijs (2:1; 4:6; 2:1)

  • Team Airi [1:2] Team akfas (3:2; 1:3; 0:2)

Round 3:

  • Team Riberijs [2:1] Team Airi (4:3; 0:1; 2:1)

  • Team Droppo [2:0] Team akfas (3:2; 2:0)

 

Izslēgšanas kārtas spēles

Izslēgšanas kārtas spēlēs visas 8 turnīra komandas tika ielozētas Double Elimination zarā, kurā daļa no spēlēm tika aizvadītas pēc Best of 3 principa, bet pārējās pēc Best of 5 principa.

Winners bracket Round 1 un Round 2 spēļu rezultāti:

  • Team Airi [0:2] Team Sariuss (2:4, 2:5)

  • Team GARSHO [1:2] Team Riberijs (2:3; 3:1; 1:2)

  • Team Ciuvas [2:0] Team Akfas (2:0; 5:2)

  • Team Droppo [1:3] Team Kikis (3:1; 3:0)

  • Team Sariuss [1:2] Team Riberijs (5:1; 1:2; 2:3)

  • Team Ciuvas [2:1] Team droppo (2:5; 2:1; 2:1)

“Ieejot playoffos mums nebija liela pārliecība par to, cik labi mēs nospēlēsim, jo no grupām izgājām trešie un mūsu sniegums nebija tas labākais, jo pirmā spēle, kur zaudējām 1:9, ietekmēja visas grupas spēles. Taču, redzot mūsu pirmo pretinieku GARSHO, mēs sapratām, ka šī ir spēle, ko mums vajadzētu uzvarēt. Pirmo spēli uzvarējām, kas mūs iedrošināja uzvarēt arī nākamo spēli. Diemžēl tā nenotika, jo zaudējām, jo kas gan ir šī spēle bez veiksmes, kad no neveiksmīgiem 50/50 bumba ielidoja mūsu vārtos un ne reizi vien. Nākamajā spēlē veiksme vairs nebija pretinieku pusē, kas mums ļāva uzvarēt spēli, kā arī visu sēriju. Tikām uz winners bracket pusfinālu, kur nākamais pretinieks bija Sariuss. Jau pašā sākumā zinājām, ka šī nebūs viegla spēle, ko arī izsaka pirmās spēles rezultāts, zaudējot 1:5. Tomēr tas mūs neietekmēja, jo iepriekšējās spēlēs mums bija ļoti slikti sākumi. Nākamajās spēlēs jau aizmirsām pirmās spēles rezultātu un sīvā cīņā uzvarējām nākamās divas spēles, kas ļāva mums uzvarēt sērijā un tikt uz winners bracket finālu!”

/Rukawa par pirmajām izslēgšanas kārtas spēlēm/

 

Losers bracket Round 1 un Round 2 spēļu rezultāti:

  • Team GARSHO [2:1] Team Airi (2:3; 2:1; 3:2)

  • Team Kikis [1:2] Team akfas (2:0; 0:5; 2:3)

  • Team GARSHO [2:1] Team droppo (4:1; 4:5; 4:1)
  • Team Sariuss [2:0] Team akfas (4:0; 2:1)

 

 

Winners finals spēles ietvaros Team Riberijs tikās ar komandu Team Ciuvas. Spēle izvērtās ļoti spraigi. Pirmās divas spēles sīvā cīņā uzvaru izcīnīja komanda Team Riberijs, bet tad spēles gaita pagriezās uz 180 grādiem, komandai Team Ciuvas rādot lielisku sniegumu, uzvarot 3 spēles pēc kārtas, tādējādi uztaisot reverse sweep un uzvarot sērijā ar rezultātu 3:2 (3:4; 2:3; 4:2; 3:2; 5:4).

“Uzsākot spēli, jau laikus zinājām, ka spēles nebūs vieglas. Ciuvas playoff raundus lāčoja krietni pārliecinošāk kā mūsu komanda. Jau izspēlējot pirmo raundu bija skaidrs, ka uzbrukumā viņi ir ellīgi agresīvi un, spēlējot aizsardzībā, vajadzēja pavadīt daudz laika, kas diezgan smagi kausēja mūs nost. Ļoti intensīva bija sērijas otrā spēle kur pamatlaikā saglabājām neizšķirtu rezultātu, kurš mūs ievilka spraigā OT, kurš ievilkās mokoši ilgi, tāpāt kā spēles pirmo daļu pārsvarā pavadījām savā aizsardzības zonā un deflektojām Ciuvas agresīvo taktiku. Pēc 5 minūtēm jauka stresa izdevās bumbu raidīt uz viņu aizsardzības pusi, kur Rukawa arī pabeidza OT un beidzot pēc 5 min pārtraukuma varēja ieelpot svaigu gaisa dozu. Ciuvas nākamo divu spēļu laikā spēja izlīdzināt sērijas rezultātu, kas mūs noveda pie 5. sērijas spēles. Kopumā spēle notika jau nedaudz laidenāk kā šīs sērijas pirmās spēles. Ciuvas uzbrukuma cilpa vairs nebija tik cieša, tas gan nenozīmē, ka palika vieglāk, mūsu komandā arī bija jūtamas noguruma pēdas. Uzbrukumi bija sadrumstalotāki, aizsardzība škidrāka un ko mēs arī pēc spēles ar Riberiju un Rukawu secinājām, ka notika daudz double commits, spēle pagāja Ciuvas iniciatīvā, bet mēs aptuveni pusminūti pirms beigām iespiedām bumbu vārtos, kas mums ļāva doties kārtējā OT. Pirmās OT minūtes pagāja salīdzinoši klusi; gan mēs, gan Ciuvas spēlējām gana distancēti. Tieši pēdējās OT 30 sekundēs notika mūsu uzbrukums, kurā mums bija 2 lieliskas iespējas gūt šos ļoti svarīgos vārtus, Rukawa veica skaistus sitienus diezgan labā leņķī virs vārtu staba, bet Arceus abus šos šāvienus nosargāja, tik tuvu, ka viss ko varēju padomāt bija "Ji drit vai kociņ". Tā kā mēs bijām ļoti iestiepušies viņu zonā, bumba pēc pēdējā sitiena neveiksmīgi atleca jau aiz abiem mūsu spēlētājiem un Ciuvas arī izmantoja šo momenetu, lai tiktu tālāk finālā un atstātu mūs ar sāļu garšu mutē.”

/Vatafaks par spēli pret Team Ciuvas Winners bracket finālā/

 

Losers bracket Round 3 ietvaros savā starpā par palikšanu turnīrā cīnījās Team GARSHO un Team Sariuss. Ļoti sīvā un elpu aizraujošā cīņā Team GARSHO guva uzvaru pār pretiniekiem ar rezultātu sērijā 3:1 (2:4; 5:4; 1:0; 4:3), tādējādi garantējot sev vismaz 3. vietu turnīrā.

Cīņa turprinājās, Team GARSHO tiekoties ar Team Riberijs losers bracket round 4 ietvaros, kurā komanda Team GARSHO plūca uzvaras laurus, 5 spēļu sērijā ar rezultātiem 2:0; 3:2; 0:2; 0:1; 3:2 apspēlējot komandu Team Riberijs. Ar šo uzvaru Team GARSHO nodrošināja sev vietu lielajā finālā.

 

Lielajā finālā Team Ciuvas tikās ar Team GARSHO un revanšējās (abas komandas tikās iepriekš grupu spēlēs, kur uzvaru svinēja Team GARSHO). Team GARSHO gan izdevās atņemt pretiniekiem vienu spēli, taču tas viņus neglāba no zaudējuma visā sērijā. Team Ciuvas svinēja uzvaru, 4 spēlēs uzveicot pretiniekus ar rezultātiem 3:1; 0:4; 3:2; 2:1, tādējādi kļūstot par GOEXANIMO Rocket League Teambuilder #5 čempioniem!

 

“Pēc tam, kad mēs uztaisījām reverse sweep pret komandu Team Riberijs, bija jūtama lielāka sprieze, jo tā bija cīņa par pirmo vietu. Sākumā es neticēju, ka es ar savu komandu tikšu tik tālu, ņemot vērā ievērojami lielu ranka starpību starp mani un maniem komandas biedriem, taču jo tuvāk mēs virzījāmies finālam, jo vairāk mana sākotnējā attieksme no ‘pofig uz visu’ mainījās uz ‘hey, es pat vēlos censties uzvarēt’, tieši tas pats notika ar maniem komandas biedriem. Stratēģiju mēs īpaši nemainījām un palikām pie pārbaudītām vērtībām, ko veiksmīgi izmantojām spēlē pret Riberija komandu. Pielietojām ideju “ja pretinieks nevar iesist, tas nevar uzvarēt” - es lielākoties sēdēju aizsardzībā un liku saviem komandas biedriem agresīvi uzbrukt, un rotēt tikai tad, kad es saku, ka eju virsū bumbai. Komandas biedriem sanāca vairāki clutch momenti, īpaši priecīgs esmu par komandas biedru Arceus, kas gan spēlē pret Riberija komandu, gan finālā pret GARSHO atvairīja ļoti bīstamus sitienus.”

/Ciuvas par lielā fināla spēli pret Team GARSHO/

 

Otrās vietas ieguvēji - Team GARSHO (htky, GARSHO, Motoroilspill)

 

Turnīra čempioni - Team Ciuvas (TomelsLv, Ciuvas, Arceus)

 

Sakām lielu paldies visiem tiem, kas ieradās ciemos pie mums un ņēma dalību šajā pasākumā! Savukārt visiem tiem, kam šoreiz iespējami neizdevās atbraukt, vēlamies atgādināt, ka Rocket League pasākumi pie mums notiek regulāri, tā kā atliek vien sekot līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām nākamo GOEXANIMO rīkoto Rocket League turnīru!

 

Tāpat arī atgādinam, ka jaunais klubs strādā arī darba dienās! Droši nāc ciemos pie mums ēst pusdienas vai uzspēlēt kādu datorspēli, PlayStation 4 vai galda spēles!

 

Raksta autors: kapey