Feb 26 - CS:GO

Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #20 turnīra atskats

Aizvadītāja nedēļas nogalē, no 22 līdz 23. februārim, GOEXANIMO esporta klubā norisinājās nu jau divdesmitais CS:GO 5 pret 5 turnīrs, kuru šoreiz rīkojām sadarbībā ar mūsu foršo partneri Samsung, kas ir viens no visā pasaulē vislabāk atpazīstamajiem elektrotehnikas zīmoliem. Sīkak par to kā tad mums gāja lasi zemāk!

Turnīra formāts

Turnīram šoreiz pieteicās 16 komandas, kur viena no tām bija arī mūsu kaimiņu braļiukas Timechasers

 

Šīs 16 komandas iesākumā tika sadalītas 4 grupās, kur katrā no tām bija pa 4 komandām. No katras grupas pēc Double Elimination Bracket Bo1 formāta uz izslēgšanas kārtas spēlēm nokļuva 2 labākās komandas. Attiecīgi otrajā diena 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā, kurā tās spēlēja pēc Best of 3 izspēlēs formāta.

 

Grupas, kā jau allaž ierasts veidojām vadoties pēc komandu Seed, kas tiek aprēķināti balstoties uz komandā esošo spēlētāju GOEXANIMO Player rank punktiem. GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam par sasniegumiem iepriekšējos CS:GO 5x5 turnīros. 

 

Ar spelētāju statistiku no šī turnīra vari iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #20" un spiežam search!

Turnīra komandas

Kā jau iepriekš minējām, tūrnīram kopumā pieteicās 16 komandas un zemāk iespējams aplūkot gan katras komandas iegūto seed, gan arī tās sastāvu:

  1. Team Titan - keen, discplex, EiZA, Shield, rabbit

  2. deprEST - endicate, isa, defry, Darkzzz, Sylvyrrock

  3. LATVJUBANDA - Warden, ayriks, Emis2, msn, IndependentM

  4. SkinLordz - CaptaiN, raw, ELVISG, elan, karlisabc

  5. intergalactic soldiers with 3d glasses - kas0, TOMCHH, ShiNiii, GOODmAn, endzoo

  6. Team Medieval - nopper, Labreenc, hollow, shadiy, Frip

  7. Synergy - Green, DeSTATE, saturnus, ZetBest, Mackapag

  8. Karuecheee - Choice, davsty, AeroQuad, Lubraks, papi

  9. Heroineusers - dunkwow, K1m1Tr1J, Sleezyy, panar, L1ght

  10. Timechasers - Advo, Sidivo, ceNder, BaGyZ, fylzas

  11. asd123 - TALANTS, Abstruse, Sensei, Kuvzmin, erners

  12. Binarais Kods - espiikju, SEER, GetThatMVP, arpox, rk1

  13. Runchi - Zipaars, Mysticmac, Ekman, noj, Shadis

  14. Aztecs - CornDoogs, FraXl, KARTUPELIS, OxxxLV, mangachanga18

  15. Quiet Pool - MIcheLin, Mamedovs, Sanchez, Ka1nZ, Anto4ik

  16. goldiNgen - Ingy, Svenson, Roco, B0bis, spicey-

Turnīra spēles

Pirmā diena - Double Elimination Bo1 grupas

 

A grupas spēles

Pirmās kārtas spēles:

  • Team Titan [16:4] goldiNgen (nuke)

  • intergalactic soldiers with 3d glasses [12:16] Heroineusers (inferno)

Otrās kārtas spēles:

  • Team Titan [16:7] Heroineusers (inferno)

  • intergalactic soldiers with 3d glasses [16:7] goldiNgen (inferno)

Izšķirošā spēle:

  • Heroineusers [16:7] intergalactic soldiers with 3d glasses (mirage)

 

B grupas spēles

Pirmās kārtas spēles:

  • deprEST [16:5] asd123 (mirage)

  • Team Medieval [25:23] Synergy (dust2)

Otrās kārtas spēles:

  • deprEST [6:16] Team Medieval (vertigo)

  • Synergy [16:5] asd123 (inferno)

Izšķirošā spēle:

  • deprEST [2:16] Synergy (overpass)

 

C grupas spēles

Pirmās kārtas spēles:

  • LATVJUBANDA [16:9] Runchi (overpass)

  • Timechasers [16:0] Quiet Pool (nuke)

Otrās kārtas spēles:

  • LATVJUBANDA [7:16] Timechasers (overpass)

  • Quiet Pool [0:16] Runchi (mirage)

Izšķirošā spēle:

  • LATVJUBANDA [16:5] Runchi (dust2)

 

D grupas spēles

Pirmās kārtas spēles:

  • SkinLordz [16:2] Aztecs (dust2)

  • Karuecheee [5:16] Binarais Kods (mirage)

Otrās kārtas spēles:

  • SkinLordz [16:3] Binarais Kods (mirage)

  • Karuecheee [16:6] Aztecs (mirage)

Izšķirošā spēle:

  • Binarais Kods [16:14] Karuecheee (inferno)



Otrā diena - Single Elimination Bo3 playoffs

 

¼ finālu spēles:

  • Team Titan [2:0] Binarais Kods (16:0 inferno, 16:2 nuke)

  • SkinLordz [2:0] Heroineusers (16:12 inferno, 16:7 mirage)

  • Team Medieval [2:0] LATVJUBANDA (16:9 mirage, 16:2 train)

  • Timechasers [1:2] Synergy (16:9 nuke, 13:16 overpass, 9:16 mirage)

 

½ finālu spēles - Team Titan vs SkinLordz

 

Pirmā pusfināla ietvaros tikās komandas Team Titan un SkinLordz, un lai gan uz papīra Team Titan tika uzskatīti par izteiktiem favorītiem, SkinLordz saviem pretiniekiem lika krietni vien pasvīst lai uzvarētu sēriju!

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas: 

*literjack = CaptaiN

 

“Pirms spēles pret SkinLordz brīdināju komandu, ka viegli nebūs, jo pretī ir netikai bijušais komandas biedrs, kurš ļoti gribēs mani uzvarēt, bet gan arī vīri, kas vienmēr ļoti atklāti visiem paziņo, ka šiem turnīriem negatavojas tādējādi noņemot no saviem pleciem jebkādu spiedienu. Savukārt mums kā komandai ir daudz, ko pierādīt un lai gan mani tas neietekmēja, paredzēju, ka jaunajiem fruktiem šis papildus spiediens varētu visu sarežģīt. Tāpat arī nedaudz nokļūdijos veto procesā izvēloties kartes, kurās komandas spēle ir mazāk svarīga salīdzinājumā ar individuālo performanci, kas attiecīgi arī mūsu pretinieku dzīves padarija daudz vieglākas.

 

Pirmajā kartē inferno cīņa bija sīva, bet galu gala triumfējām tiklīdz sapratām, ka ja pretiniekiem neejam atdoties raundu pirmsākumos, tad vidusraundus pretinieki nepratīs izspēlēt labāk par mums, kas arī pierādijās. 

 

Otrajā kartē dust2 bija grūti cīnīties ar pretinieku individuālajiem paņēmieniem, bet atkal triumfēja ar prasmi pareizāk saspēlēties kopā kā komanda. Jāpiemin, ka nereti mums ļoti neveicās ar spawniem, kas neļāva izspēlēt raundu pirmsākumus tā kā mēs to vēlētos.”

/keen par saspringto ½ finālu pret SkinLordz/

 

½ finālu spēles - Team Medieval vs Synergy

 

Savukārt otrājā pusfināla duelī tikās komandas Team Medieval un Synergy. Sēriju veiksmīgāk ar uzvaru savā kartē iesāka Synergy, taču jau pēcāk Team Medieval parādija raksturiņu gūstot uzvaru atlikušajās divās sērijas kartēs!

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas: 

 

“Ja godīgi, tad pusfinālos gaidijām dueli pret Timechasers, kuri pēc mūsu domām mums būtu bijuši grūtaki pretinieki dēļ viņu dziļā map pool. Taču, Synergy puiši viņus aizsūtija mājas un tā kā jau grupās vienreiz tikāmies ar Synergy, tad mums bija arī aptuveni skaidrs ko no viņiem sagaidīt un kādas kartes svītrot veto laikā. 

 

Pirmā karte bija viņu pickotais mirage kurā domājām, ka spēsim uzvarēt, jo ESEA līgā un treniņos šajā kartē spēlējam ļoti labi, taču Synergy mūs noķēra ar biksēm lejā ar savām sagatavēm, un, pēc mūsu domām, arī veiksmi. 

 

Pēc zaudējuma pirmajā kartē galvas nenokārām, jo nākamā karte bija mūsu dust2 kur jau grupās pret viņiem bijām spēlējuši un uzvarējuši trīs overtaimos. Attiecīgi arī pateicoties tam mums bija daudz ko pārrunāt un pielabot pēc tās spēles, kas arī ļāva šajā reizē uzvaru gūt daudz pārliecienošāk. 

 

Trešā karte bija train, kuru mēs pirmo reizi kopā spēlējām pret LATVJUBANDA un uzvarējām pārliecinoši ar 16:2, tāpēc iekšēji bija pārliecība sevī un nebaidijāmies no Synergy šajā kartē. Sākums mums gāja ļoti grūti, jo bija daudz ļoti tuvi raundu un daži pat tādi kurus mums nevajadzēja uzvarēt. Taču, par spīti visam uzvarējām CT side ar diezgan pārliecinošu 10:5. Apmainoties ar pusēm uzvarējām arī pirmos 4 raundus (14:5), kas noveda mūs pie sajūtas, ka esam jau spēli uzvarējuši un sākam atslābināties. Pretinieki to izmantoja un paņēma pāris raundus, tomēr beigās savācāmies un noslēdzam sēriju ar 16:8 uzvaru.


Visa visumā gan jāsaka, ka Synergy baigi malači, tiešām pārsteidza visus uzvarot Timechasers un tāpat arī parādija ļoti labu sniegumu gan grupās, gan arī pret mums šajā pusfinālā.

 

Gribu pateikt arī paldies saviem komandas biedriem par to, ka spēlēja uz visiem 100% un nenokāra galvas pēc muļķīgi zaudētiem raundiem!”

/nopper par trīs karšu pusfināla derbiju pret komandu Synergy/

 

Lielais fināls - Team Titan vs Team Medieval

 

 

Lielajā finālā šoreiz tikās divas īstenas Latviešu komandas - Team Titan un Team Medieval. Sēriju ar uzvaru savā kartē iesāka Team Medieval puiši, taču jau pēcāk Team Titan parādija īstenu čempionu raksturiņu uzvarot gan savu karti, gan arī trešo, izšķirošo karti, tādējādi kļūstot par Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #20 turnīra čempioniem!

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas: 

 

“Pirms spēles atkal nedaudz nokļūdijos veto procesā atbrīvojot karti vertigo, kurā mēs iepriekš esam uzvarējuši DreamEaters, nevis karti mirage, kurā pretiniekiem bija daudz lielāka iespēja uzvarēt.

 

Pirmajā kartē mirage es kā komandas kapteinis tiešām ļoti slikti vadiju komandu, kas noveda pie zaudējuma. Otrajā kartē nuke jau jutāmies daudz ērtāk un lai gan pretiniekiem nepratām gluži pārbraukt pāri lielu pretestību nejutām. Jāpiemin, ka spēli būtu beiguši ar rezultātu 16:8, ja komandas MVP EIZA nebūtu pieļāvis kritisku kļūdu savā kustībā, tādējādi zaudējot 1v0 situāciju un dodot iespēju pretiniekiem atspēlēties līdz 15:11 līdz visbeidzot noslēdzām spēli.

 

Izšķirošā karte bija dust2, kur jāmin, ka laigan knapi uzvarējāt šo trasi pret SkinLordz es kā komandas kapteinis tajā jūtos ļoti ērti. Šajā trasē protam sīvi cīnīties un iepriekš to esam arī darījuši ar tādām komandām kā Unicorns of Love, OFFSET, SKADE, GODSENT. Šī iemesla dēļ bijām pārliecināti, ka uzvara pret Team Medieval būs vairāk nekā iespējama. Uzvarot nažu raundu izvēlējāmies sākt kā uzbrucēji (T side) kur es kā komandas kapteinis veiksmīgi novadīju spēli līdz rezultātam 12:3. Apmainoties pusēm pretinieki prata atspēlēties līdz rezultātam 15:10, bet uzvarējām mēs izšķirošo raundu un noslēdzām turnīru zaudējot tikai 1 karti – mirage. 

 

Laigan neesmu gluži apmierināts ar rezultātiem, turnīrs kopumā bija ļoti veiksmīgs un nepieciešams mūsu komandas labsajūtas sekmēšanai. Spēles turnīrā ritēja gludi un nebija problēmas ar laika menedžēšanu, kā arī tehnika lielos vilcienos arī neniķojās. Paldies visiem spēlētājiem, kas piedalījās un esmu laimīgs, ka finals norisinājās starp 2 komandām , nevis mixiem. 

 

Vēlos izteikt komplimentu Team Medieval spēlētājiem, kas mani brīžiem patīkami pārsteidza un parādija sevi no labās puses. Novēlu vīriem turpināt ne tikai tiekties individuāli pēc rezultātiem,  bet arī kā komandai!”

/keen par finālu pret Team Medieval un turnīru kopumā/

 

Turnīra MVP godu šoreiz GOEXANIMO piešķir komandas Team Titan spēlētājam EiZA, kurš bija galvenais komandas vilcējspēks lielā fināla ietvaros!

Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #20 rezultāti:

  • 1.vieta - Team Titan (keen, discplex, Shield, EiZA, rabbit) - 400 EUR

  • 2.vieta - Team Medieval (nopper, shadiy, Frip, hollow, Labreenc) - 250 EUR

  • 3-4.vieta - SkinLordz (raw, CaptaiN, elan, ELVISG, karlisabc) - 125 EUR

  • 3-4.vieta - Synergy (Green, DeSTATE, saturnus, ZetBest, Mackapag) - 125 EUR

 

Turnīra čempioni - Team Titan (Shield, EiZA, discplex, rabbit, keen)

 

Otrās vietas ieguvēji - Team Medieval (shadiy, Frip, nopper, Labreenc, hollow)

 

Apsveicam komandu Team Titan ar godam izcīnīto čempiona titulu! Ja esi sekojis līdzi jaunumiem mūsu mājaslapā un sociālajos tīklos tad zini, ka esam izsludinājuši jau nākošo CS:GO pasākumu, kas būs 14.martā notiekošais CS:GO 2 pret 2 turnīrs. Sīkāks info par pasākumu ŠEIT!