Oct 09 - CS:GO

Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #13 turnīra atskats!

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 6 līdz 7. oktobrim, GOEXANIMO klubā aizvadījām trīspadsmito CS:GO 5x5 turnīru Vecrīgas kluba vēsturē! To šoreiz rīkojām sadarbībā ar mūsu foršo partneri Zowie BenQ, kas pasākumu atbalstija finansiāli!

 

Kādas bija spēlētāju domas par aizvadītajām turnīra spēlēm, kuri bija turnīra lielākie pārsteigumi un kura komanda tad beigu beigās kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini lasot tālāk!

Par turnīru

Turnīru šoreiz izziņojām samērā laicīgi jeb trīs nedēļas pirms tā norises. Šādu pieeju esam izvēlējušies, lai dotu Jums pēc iespējas vairāk laika komandas izveidei un reģistrācijai. Pasākuma dalībnieku skaitu kā ierasts bijām nolikuši uz 16 komandām, taču šī barjera beigās netika sasniegta, jo turnīrām pieteicās 15 komandas.

 

Neskatoties uz nepilno dalībnieku skaitu, ļoti iepriecinošs bija fakts, ka turnīram pieteicas veselas divas komandas no Lietuvas - GSK un LITVA-GAMING.MSI! Pirmās komandas pamats bija lietuviešu komandas Žalgiris spēlētāji centronz un Regg1e, savukārt otrā komanda bija NotLikeThis miksa veidojums un tās sastāva galvenie trumpji bija Halfex un prochas. Puišus klubā uzņēmām kā savējos un arī viņiem manāmi šeit bija daudz pazīstamu spēlētāju no Latvijas ar kuriem tie varēja gan aprunāties, gan uzspēlēt turnīra ietvaros.

 

Turnīrs, kā jau parasti pie mums pieņemts, tika arī publicēts HLTV.org platformas ietvaros. Četru labāko komandu spēlētāji varēja ne vien paspīdēt šajā pasaules slavenajā CS:GO platformā, bet gan arī iegūt tajā sev individuālo profilu, kas daudziem spēlētājiem ir kā papildus motivācijas lādiņš cīnīties par vietu turnīra labāko četriniekā!

 

Pievēršoties pašam turnīram - tā formāts šoreiz bija jau ierastais GOEXANIMO 5x5 turnīru 16 komandu formāts, taču ar 1 freeslot jeb brīvo vietu. Attiecīgi pirmajā turnīra dienā 15 komandas tika sadalītas 4 grupās, kur vienā no tām bija 3 komandas, savukārt atlikušajās trīs grupās - pa 4 komandām katrā. Trīs komandu grupā komanda ar augstāko seed numuru saņēma HIGH SEED jeb iespēju izlaist pirmo grupu turnīra spēļu kārtu. No katras grupas kā jau ierasts pēc Double Elimination Bracket Bo1 formāta uz izslēgšanas kārtas spēlēm nokļuva 2 labākās komandas. Attiecīgi otrajā diena 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā, kurā tās spēlēja pēc Best of 3 izspēlēs formāta.

 

Grupas, kā jau allaž ierasts veidojām vadoties pēc komandu Seed, kas tiek aprēķināti balstoties uz komandā esošo spēlētāju GOEXANIMO Player rank punktiem. GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam par sasniegumiem iepriekšējos CS:GO 5x5 turnīros.

 

Zemāk iespējams aplūkot turnīra grupas/zaru, komandu sastāvus, kā arī rezultātus toornament.com platformas ietvaros:

Tāpat arī piedāvājam aplūkot 10 labāko turnīra spēlētāju (filtrs: kills) statistikas rādītājus no eBot:

Ar pilnu turnīra statistiku iespējams iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #13" un spiežam search!

Grupu spēles

A Grupas komandas un to sastāvi:

  • *wolsung - hyskeee, raw, Gekons, krii, CaptaiN

  • psyched - bURTONgp, kas0, spitfire, tomahawK, Yautraiz

  • Labs Darbs - Kaines, s1ckfl0w^, tepej, staL, MrGabriel

*HIGH SEED

Pirmās kārtas spēles:

  • psyched [12:16] Labs Darbs (mirage)


Otrās kārtas spēles:

  • wolsung [16:9] Labs Darbs (mirage)

 

Izšķirošā spēle:

  • Labs Darbs [8:16] psyched (inferno)

 

“Redzot to, ka turnīram bija pieteikušās tik daudz spēcīgas komandas, bijām ļoti priecīgi par mūsu grupu izlozi. Turnīram gatavojušies nebijām tik aktīvi kā agrāk, taču joprojām par mērķi bijām uzstādijuši sasniegt ¼ finālu. Runājot par abiem dueļiem pret komandu Labs Darbs - lai gan uzskatijām, ka esam favorīti, pirmo spēli iesākām ļoti lēni (3:12 T side mirage), kas arī pēcāk pārtapa zaudējumā. Taču tas mūs sapurināja un jau otrajā spēlē atkal tiekoties ar šo komandu izdevās parādīt savu pārākumu.”

/bURTON par komandas psyched grupu spēlēm/

B Grupas komandas un to sastāvi:

  • MightyWolves - Emis2, keen, msn, d3k, FreakY

  • lasthope - ArT1k, dekaR, mkar, amphibia, hOWGEE

  • deprEST - endicate, Sylvyrrock, discplex, karlisabc, reN

  • Eternity - ShiNii, rocuJ, sterige, kjyy, SLY

Pirmās kārtas spēles:

  • MightyWolves [16:3] lasthope (inferno)

  • deprEST [16:4] Eternity (overpass)


Otrās kārtas spēles:

  • MightyWolves [19:17] deprEST (mirage)

  • Eternity [16:5] lasthope (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • deprEST [16:9] Eternity (inferno)

C Grupas komandas un to sastāvi:

  • >GUTEMBERGS< - Feagleyy, UGARR, Kryztal, L1ght, outwerk

  • Latvian Legion - SteelRat, madzyy, faq.Slime*, JankyLV, Cube

  • Team Titan - hopplo, arthles, hAnkkyy, zeeb

  • GSK - centronz, Regg1e, walkman, mobbdeep, goqu

Pirmās kārtas spēles:

  • >GUTEMBERGS< [16:2] Latvian Legion (mirage)

  • Team Titan [13:16] GSK (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • >GUTEMBERGS< [11:16] GSK (mirage)

  • Team Titan [16:11] Latvian Legion (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • >GUTEMBERGS< [16:9] Team Titan (inferno)

 

“Grupu spēlēs neaizvadījām izcili, bet pietiekami labi lai uzvarētu grupu. Pirmo spēli pret Team Titan uzsākām ar lielu pārsvaru, taču pēcāk atslābinājamies tādējādi dodot viņiem iespēju spēli padarīt daudz tuvāk nekā taj vajadzēja būt. Savukārt, otrajā spēlē pret >GUTEMBERGS< tieši pirmā spēles puse mums īsti negāja, jo pa CT pieļāvām pārāk daudz muļķīgas kļūdas, ko pretinieki arī izmantoja. T pusē gan aktīvi spēlējam caur kartes vidudaļu, kas arī deva panākumus un iespēju uzvarēt spēli.

 

Runājot par turnīru kopumā - bija forši atkal atbraukt uz GOEXANIMO un piedalīties šādās sacensībās. Tāpat arī ar savu sniegumu turnīrā esam apmierināti.”

/centronz par GSK grupu spēlēm un savu pieredzi GOEXANIMO/

D Grupas komandas un to sastāvi:

  • Boosted TOMCHH - Dhu, Choice, davsty, desire, klaudi

  • yes - kuRy, pmw, gem, Tigerd1zEEE, nshoter

  • Pub Masters - alinshz, Wanomcha, Hutler, mairels, rockstars

  • LITVA-GAMING.MSI - leakeN, Haflex, prochas, maty, teddy

Pirmās kārtas spēles:

  • Boosted TOMCHH [16:14] yes (inferno)

  • Pub Masters [9:16] LITVA-GAMING.MSI (cache)


Otrās kārtas spēles:

  • Boosted TOMCHH [2:16] LITVA-GAMING.MSI (mirage)

  • Pub Masters [16:5] yes (mirage)

 

Izšķirošā spēle:

  • Boosted TOMCHH [16:14] Pub Masters (inferno)

 

“Pirmkārt - paldies GOEXANIMO komandai par kārtējo lieliski noorganizētu turnīru! Šis turnīrs mums bija nedaudz savādāks nekā iepriekšējie, jo mēs ar davsty uz to devāmies kā "tūristi" tā kā pēdējos pāris mēnešus aktīvi spēlējām PUBG. Attiecīgi lielas cerības likām uz mūsu CS:GO trio - des1re, Choice un klaudi. Zinājām, ka tikt ārā no grupas būs sarežģīti un dziļi sirdī jutām, ka tas varētu arī neizdoties. To arī atspoguļo rezultāti - samocīta uzvara ar 16:14 pirmajā spēlē, tālāk bezierunu zaudējums pret lietuviešiem un turpinājumā super saspringta spēle pret Pub Masters, kas arī noslēdzās ar rezultātu 16:14. Beigās tomēr viss veiksmīgi un tikām uz arī uz otro turnīra dienu!”

/Dhu par komandas Boosted TOMCHH grupu spēlēm/

Izslēgšanas kārtas spēles

Izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva 8 turnīra labākās komandas, kas tika ievietotas Single Elimination zarā, kura ietvaros pilnīgi visas spēles notika pēc Best of 3 formāta!

¼ finālu spēļu rezultāti:

  • wolsung [2:0] Boosted TOMCHH (16:1 dust2, 16:8 train)

  • LITVA-GAMING.MSI [2:0] psyched (16:11 dust2, 16:9 mirage)

  • MightyWolves [2:1] >GUTEMBERGS< (7:16 dust2, 16:9 mirage, 16:7 inferno)

  • GSK [1:2] deprEST (16:3 dust2, 13:16 overpass, 16:19 nuke)

 

“Pirms spēles runājot ar komandasbiedriem nedomājām, ka varētu būt grūtības uzvarēt brāļus no Lietuvas, jo bija ienākusi informācija, ka viņi iepriekšējā vakarā bija ballējušies, kas nāca vien mums par labu. Taču, protams, par zemu arī viņus nenovērtējām.

 

Kad pulkstens jau bija mazliet pāri deviņiem, mēs uzzinājam, ka reN ir aizgulējies, bet paldies Admeeen, kurš nāca palīgos iestandinojot pirmajā kartē. Kad sākām smagi zaudēt, godīgi sakot, bijam jau nokāruši degunus un domājām, ka turnīrs mums ir beidzies. Protams, pirmajā kartē piedzīvojam smagu zaudējumu (3:16) un visi bijām "notiltojušies", un dumsīgi viens uz otru. Taču, kad atbrauca reN, viņš mūs uzmundrināja un atvainojās. Pēcāk spēlē jau atgriezāmies ar pavisam citu garstāvokli un domu uzvarēt.

 

Otrā karte bija overpass. Mēs kopā bijām viņu jau spelejuši grupās un zinājām, kur katram ērtāk spēlēt. Spēlēs gaitā ļoti daudz izmantojām pretinieku neuzmanības, jo viņi domāja, ka overpass būs tik pat viegli kā pirmajā kartē, taču mēs rādijām daudz labāku sniegumu nekā dust2. Overpass attiecīgi arī izdevās uzvarēt sīvā cīņā ar rezultātu 16:13. Pēc šīs kartes varēja just, ka visi atkal ir priecīgi un jutu, ka spēsim uzvarēt arī pēdējo karti, kas bija nuke.

 

Nuke mes nebijam atslābuši uz nevienu mirkli un, manuprāt, katrs komandas biedrs bija sajutis uzvaras garšu pēc overpass un sapratis, ka mūsu vieta ir pusfinālos. Sākums bija grūts, bet kad nonācām pretējā pusē, tad gan, raundi nāca viens pēc otra. Iegūstot match-point, mazliet atslābinājāmies un nespējām noslēgt spēli pamatlaikā, tāpēc nācās spēlet papildlaiku. Papildlaikā katrs sevi pierādījām un aiztaisijām tos caurumus, kuru dēļ nevarējām uzvarētu pamatlaikā.

 

Kopumā uzvara nebija viegla, bet uzvara ir un paliek uzvara neatkarīgi no tā cik raundus paņēma tavs pretinieks!”

/karlisabc par ¼ fināla spēli pret lietuviešiem GSK/

½ finālu spēļu rezultāti:

LITVA-GAMING.MSI vs wolsung

 

Pirmā pusfināla ietvaros tika pārrakstīta GOEXANIMO CS:GO turnīru vēsture, jo komanda wolsung, kas līdz šim uzvarējusi pilnīgi visus turnīrus kurā piedalijusies, tika izslēgta no turnīra jau pusfinālā. Divu patiesi sīvu un skatītājiem baudāmu karšu ietvaros (14:16 mirage un 20:22 dust2) latvieši atzina lietuviešu LITVA-GAMING.MSI pārsvaru.

 

“Pusfināls pret wolsung bija ļoti saspringts, lai neteiktu vairāk. Pirms spēles jau zinājām, ka būs ārkārtīgi grūti vinēt šos spēlētājus, taču jau pirmajā kartē jutām, ka varam viņus uzveikt un beigu beigās tas arī izdevās. Esam ļoti priecīgi, ka izdevās pārspēt šada kalibra spēlētājus un no šīs sērijas noteikti ieguvām pieredzi nākotnei.

Tāpat arī bija ļoti forši pirmo reizi ierasties un spēlēt GOEXANIMO turnīrā. Atsmofēra bija ļoti laba, klubā bija komfortabli uzturēties, kā arī varējam savā brīvajā laikā paspēlēt PlayStation4. Vienīgais, kas nepatika, bija datori, kas mēdza dažreiz iefreezot, bet savādāk viss bija super!”

/prochas par pusfināla uzvaru pār komandu wolsung/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

deprEST vs MightyWolves

 

Savukārt otrā pusfināla duelī tikās komandas deprEST un MightyWolves! Arī šis duelis bija notikumiem bagāts un tā ietvaros uzvarētāja noskaidrošana bija nepieciešamas pat visas trīs kartes. Sēriju veiksmīgāk uzsāka MightyWolves, kas uzvarēja pirmo karti (nuke) ar rezultātu 8:16, taču jau otrajā kartē deprEST deva pret-triecienu uzvarot mirage ar rezultātu 16:12. Pēdējās, izšķirošās kartes (train) ietvaros 30 raundu sīvā duelī MightyWolves tomēr izspieda uzvaru ar rezultātu 14:16.

 

“Ja godīgi, tad gaidot savus pusfināla pretiniekus domājām, ka pretī nāks Lietuvieši GSK un jau bijām noskaņojušies spēlēt pret viņiem, taču deprEST viņus tomēr uzvarēja. Sapratām, ka atkārtosies tieši tas pats, kas pirmajā dienā un spēlēs noteikti būs tuvas.

 

Pēc karšu veto sapratām, ka mazliet iebraucām auzās, taču tāpat bijām gatavi uzvarēt! Pirmā karte bija nuke, ko bija izvēlējušies deprEST. Par spīti tam mēs spēlējot tīri uz komunikāciju spējām izšaut viņus tajā un uzvarēt.

 

Otrā karte bija mirage, kuru jau iepriekšējā dienā uzvarējām pret viņiem sīvā cīņā. Ņemot vērā, ka deprEST jau zināja, kā mēs spēlējām mirage, mēs mainījām daudz lietas un viss šķietami gāja gludi, taču viena kļūdaina raunda dēļ beigās tomēr nācas piekāpties.

 

Pēdējā karte bija train, kuru mēs pat nebijām spēlējuši kopā. T pusē man pašam mazliet nervi neizturēja un es sāku tiltoties, kas mums diezgan traucēja, un pusi pabeidzām esot iedzinējos ar 5:10. Savukārt CT pusē pateicoties mūsu izcilajiem retaikiem izdevās nonākt līdz rezultātam 15:11 mums par labu. Pēcāk zaudēts raunds noveda pie double eco un rezultāta 15:14. Pēdējā raundā deprEST izdomāja uztaisīt B rush, kur es ar savu AWP viņus pieņēmu un iedevu 4 kills nodrošinot savai komandai tik ļoti nepieciešamo 16.raundu! Smieklīgi gan bija tas, ka tieši pirms šī raunda es vēl puišiem pateicu, ka nejūtos labi uz B saita un ka nevēlots tur iet viens, taču izrādās, ka beigās viss notika tieši tā kā vajag! Noteikti vēlos uzteikt d3k un keen, kuri svarīgos brīžos ļoti labi un pareizi izspēlēja situācijas, kas atnes svarīgus raundus!

 

Kopumā deprEST noteikti bija labāki nekā mēs bijām gaidījuši un tiešam ggwp puišiem! Gaidam līdzīgas spēlēs nākamajā LANā!”

/Emis2 par pusfinālu pret komandu deprEST/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

Lielais fināls:

LITVA-GAMING.MSI vs MightyWolves

 

Lielais fināls bija kā patiesi saldais ēdiens visiem turnīra skatitājiem, jo neviens nevarēja paredzēt, kura no komandām izrādīsies spēcīgāka! Daži lietuviešus LITVA-GAMING.MSI varēja uzskatīt par favorītiem, jo tie tik tikko pusfinālā ietvaros bija apbēdinājuši komandu wolsung, taču citi redzēja potenciālu jaunajā MightyWolves sastāvā, kas sakostiem zobiem spēli pēc spēles rādija raksturiņu nepadodoties pat šķietami visbezcerīgākajās situācijās!

 

Fināla sēriju veiksmīgi iesāka MightyWolves, kas savā izvēlētājā kartē (nuke) spēja uzvarēt leišus ar rezultātu 8:16. Otrā karte bija mirage, ko bija izvēlējušies LITVA-GAMING.MSI, taču viņi šķietami nezināja, ka šī ir arī viena no labākajām latviešu komandas kartēm. Likumsakarīgi arī šajā kartē MightyWolves svinēja pārliecinošu 12:16 uzvaru tādējādi kļūstot par Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #13 turnīra čempioniem!

 

“Kaut vai deprEST lika mums ļoti pasvīst, lai iekļūtu finālā, bija jūtams, ka spēlējot pusfinālu jau galvā domājām par finālu un tāpēc cītīgi sekojām līdzi otram pusfinālam, kur leišiem LITVA-GAMING.MSI izdevās uzvarēt wolsung.

 

Pirms fināla zinājam, ka viegli nebūs, taču visu turnīru dominēja mūsu komandas saspēle un ‘ķīmija’. Tāpat arī negribējām pieļaut, ka leiši atbrauc un paņem mūsu latviešu turnīru. Tāpēc vien bijām dubultmotivēti uzvarēt!

 

Pirmā karte bija nuke (mūsu pick). To pirms tam nebijām prakojuši, taču pēc spēles ar deprEST sapratām, ka nospēlējam pietiekoši labi, lai šo karti izmantot par savu pick. Tāpat kā pusfinālā, arī šoreiz izdevās ātri vien atrast saspēli savā starpā paņemot veselus 9 T side raundus. Apmainoties pusēm pa CT jau vienkārši fokusējāmies uz to, lai nepieļautu lielas kļūdas un uzturētu komunikāciju augstā līmenī. Pateicoties tam arī noslēdzām karti ar uzvaru 16:12.

 

Otrā karte bija mirage, kas bija viņu piks, bet mūsu mape, jo tā ir viena no retajām, ko bijām paspējuši sagatavot ar šo jauno sastāvu. Spēli sākām CT pusē un gāja diezgan smagi, taču zinājām, ka vajag paņemt vismaz 6 raundus, lai varētu uzvarēt šo karti. Pirmajā halfā tas arī izdevās un pusi pabeidzām esot iedzinējos 7:8. Apmainoties pusēm ātri vien spējām uzlauzt leišu aizsardzību un pabeigt spēli ar rezultātu 16:12.

 

Paldies komandām, kas piedalijās turnīrā un sastādija mums patīkamu konkurenci! Tiekas jau nākamajos turnīros!”

/msn par finālu pret LITVA-GAMING.MSI un kopumā aizvadīto turnīru/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

Turnīra MVP godu šoreiz GOEXANIMO piešķir visai MightyWolves komandai, kas visa turnīra garumā rādija patiesi apbrīnojamu komandas garu un spēju uzvarēt spēlēs tieši balstoties uz komandas aspektu nevis individuālo spēles prasmi!

Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #13 rezultāti:

  • 1.vieta - MightyWolves (Emis2, keen, msn, d3k, FreakY) - 400 EUR

  • 2.vieta - LITVA-GAMING.MSI (leakeN, Haflex, prochas, maty, teddy) - 250 EUR

  • 3-4.vieta - wolsung (hyskeee, Gekons, raw, krii, CaptaiN) - 100 EUR

  • 3-4.vieta - deprEST (endicate, Sylvyrrock, discplex, karlisabc, reN) - 100 EUR

 

Turnīra čempioni - MightyWolves (FreakY, Emis2, msn, d3k, keen)

 

Otrās vietas ieguvēji - LITVA-GAMING.MSI (Haflex, teddy, maty, leakeN, prochas)

 

Apsveicam komandu MightyWolves ar godam izcīnīto čempiona titulu! Seko līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām turpmākos GOEXANIMO CS:GO pasākumus!