Dec 19 - CS:GO

Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #14 atskats!

Pagājušajā nedēļas nogalē, no 15 līdz 16. decembrim, noslēdzām 2018.gada CS:GO pasākumu kalendāru ar šīs sezonas pēdējo, lielo GOEXANIMO CS:GO 5 pret 5 turnīru! To šoreiz rīkojām sadarbībā ar mūsu foršo partneri Zowie BenQ, kas pasākumu atbalstija finansiāli!

 

Kādas bija spēlētāju domas par aizvadītajām turnīra spēlēm, kuri bija turnīra lielākie pārsteigumi un kura komanda tad beigu beigās kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini lasot tālāk!

Par turnīru

Turnīru kā ierasts izziņojām samērā laicīgi jeb trīs nedēļas pirms tā norises. Šādu pieeju esam izvēlējušies, lai dotu Jums pēc iespējas vairāk laika komandu izveidei un reģistrācijai. Pasākuma dalībnieku skaitu kā ierasts bijām nolikuši uz 16 komandām, ko šoreiz arī izdevās sasniegt. Tāpat arī aiz strīpas palika vēl 2 papildus komandas, kas diemžēl nevarēja piedalīties turnīrā, jo tas jau bija sasniedzis maksimālo dalībnieku skaitu.

 

Turnīrs, kā jau parasti pie mums pieņemts, tika arī publicēts HLTV.org platformas ietvaros. Četru labāko komandu spēlētāji varēja ne vien paspīdēt šajā pasaules slavenajā CS:GO platformā, bet gan arī iegūt tajā sev individuālo profilu, kas daudziem spēlētājiem ir kā papildus motivācijas lādiņš cīnīties par vietu turnīra labāko četriniekā!

 

Pievēršoties pašam turnīram - tā formāts šoreiz bija jau ierastais GOEXANIMO 5x5 turnīru 16 komandu formāts. Attiecīgi pirmajā turnīra dienā 16 komandas tika sadalītas 4 grupās, kur katrā no tām bija pa 4 komandām. No katras grupas pēc Double Elimination Bracket Bo1 formāta uz izslēgšanas kārtas spēlēm nokļuva 2 labākās komandas. Attiecīgi otrajā diena 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā, kurā tās spēlēja pēc Best of 3 izspēlēs formāta.

 

Grupas, kā jau allaž ierasts veidojām vadoties pēc komandu Seed, kas tiek aprēķināti balstoties uz komandā esošo spēlētāju GOEXANIMO Player rank punktiem. GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam par sasniegumiem iepriekšējos CS:GO 5x5 turnīros.

 

Jāpiebilst arī tas, ka šis bija pirmais turnīrs kur komandu Seed noteikšanai izmantojām jauno GOEXANIMO Player Rank 2.0 modeli, kura ietvaros ir ieviests neliels Relevance faktors jeb jo senāk iegūti ranka punkti, jo mazākā apmērā tie tiek ņemti vērā tekošā ranka ietvaros.

 

Zemāk piedāvājam aplūkot 10 labāko turnīra spēlētāju (filtrs: kills) statistikas rādītājus no eBot:

Ar pilnu turnīra statistiku iespējams iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #14" un spiežam search!

Grupu spēles

A Grupas komandas un to sastāvi:

  • Esi Pirmais eSports - kykaho, Daze, Interex, Sylvyrrock, endicate

  • [GP] - BudgiE, Nalim, uxus, payback, sm1g

  • inzein - gem, hopplo, Flushed, ZhabeY, flexhy

  • Labs Darbs - madzyy, MrGabriel, staL, Kaines, s1ckfl0w

 

Pirmās kārtas spēles:

  • Esi Pirmais eSports [16:2] [GP] (inferno)

  • inzein [7:16] Labs Darbs (mirage)


Otrās kārtas spēles:

  • Esi Pirmais eSports [16:6] Labs Darbs (mirage)

  • inzein [22:18] [GP] (cache)

 

Izšķirošā spēle:

  • *Labs Darbs [1:0] inzein (mirage)
    *komanda inzein uzvarēja spēli ar rezultātu 16:12, taču pēcāk lēma turnīru neturpināt otrajā dienā tādējādi palaižot tālāk uz izslēgšanas kārtas spēlēm komandu Labs Darbs

 

“Bija liels prieks, ka izdevās savākt vismaz uz brīdi vecos bukus no inzein sastāva un atcerēties kā tas ir spēlēt kopā, ņemot vērā, ka mūsdienās no mums vairs neviens nespēlē. Viss turnīrs tika nospēlēts uz foršām emocijām, iesmejot par vecajiem jokiem.

 

Runājot par pašām grupas spēlēm, pirmā spēle pret puišiem no Labs Darbs kartē mirage bija it kā neliela izgāšanās, jo zaudējām ar samērā lielu pārsvaru, taču jāsaprot, ka esam pensionāri un mums ir jāatcerās, kā ir jāspēle Ziemassvētku konterstraiks. Komunikācija, taktikas un, galvenais, kur jātēmē granātas.

 

Otrā spēle pret [GP] kartē cache bija ārprātīgi tuva. Šeit tikās divas dažādas spēlētāju paaudzes, kuras ikdienā vairs nespēlē. Šīs spēles laikā katrs no mums spēja izcelties ar kādu individuālo momentu, kas lika atkal iejusties nopietnā sacensību atmosfērā. Godīgi sakot, bez veiksmes mēs neiztikām. Pāris viens pret viens bija ļooooti tuvi. Cienījami pretinieki un ļoti interesanta spēle.

 

komanda inzein ESWC CIS & Baltic Qualifier 2015 turnīrā Maskavā

 

Un mūsu, diemžēl, pēdējā spēle bija revanšs pret Labs Darbs, kas šoreiz bija pavisam cits stāsts. Iesākām spēli ļoti pārliecināti un tā nospēlējām visa mača garumā. Šoreiz sākām par teroristiem un spējām diktēt savu spēli jau no pirmajiem raundiem. Spēle beigās bija tuvāka nekā varēja būt, bet iznāca atdot pāris raundus, kurus, paspēlējot pirms turnīra, vajadzētu ņemt bez problēmām, piemēram, 5vs2 vai viegli 1vs1. Bet galu galā uzvarējām uz pārliecību.

 

Kā jau iepriekš ieminējos, diemžēl ar šo arī mūsu ceļš turnīrā noslēdzās, jo kā jau pieaugušiem cilvēkiem, kādam no mums bija svarīgas darīšanas svētdienā un diemžēl nevarējām spēlēt visu dienu pilnā sastāvā. Tāpēc nācās pieņemt lēmumu izstāties un dot iespēju svaigām asinīm no Labs Darbs pacīnīties pret kā nu jau tagad zināms – čempioniem wolsung. Būtu noteikti bijusi interesanta spēle inzein vs wolsung, bet dzīvē dažreiz viss nenotiek tā, kā gribētos.

 

Paldies organizatoriem, paldies maniem draugiem no inzein par dāvātajiem mirkļiem un tad jau uz tikšanos nākamajā reizē. Iespējams atgriezīšos pacīnīties arī par godalgotām vietām kādā citā sastāvā, bet runājot par inzein – visticamāk šis bija pēdējais lans šajā sastāvā. GL & HF”

/gem par komandas inzein grupu spēlēm un lēmumu neturpināt turnīru otrajā dienā/

B Grupas komandas un to sastāvi:

  • MightyWolves - Emis2, keen, d3k, FreakY, reN

  • Latvijas Nafta - Mačs, makaroffz, Tasses, bonjour, ?

  • Veneboys - softstyleR, GOODmAn, ReixL, Akward, Alinsh

  • psyched - bURTON, kas0, endzoo, Yautraiz, Labeets

Pirmās kārtas spēles:

  • MightyWolves [16:4] Latvijas Nafta (mirage)

  • Veneboys [14:16] psyched (mirage)


Otrās kārtas spēles:

  • MightyWolves [16:8] psyched (inferno)

  • Veneboys [16:9] Latvijas Nafta (cache)

 

Izšķirošā spēle:

  • psyched [12:16] Veneboys (inferno)

 

“Jau pirms LANa paredzējām, ka tieši spēle pret Veneboys būs ļoti līdzīga, kas pierādījās grupas atklāšanas spēlē, kurā veiksme bija mūsu pusē, un spējām uzvarēt izškirošo 30 roundu ar forcebuy. Savukārt, otrajā spēlē MightyWolves parādīja ļoti disciplinētu un strukturizētu spēli kā komanda un bija arī mums soli priekšā individuālajā meistarībā, tāpēc nespējām izrādīt lielu pretestību. Izškirošā spēlē atkal tikāmies ar Veneboys un tas jau atkal izvērtās par vienu nervozu piedzīvojumu, kurā ne īpaši labi izdevās uzturēt savu ekonomiku CT pusē. Šoreiz paveicās viņiem un tikpat līdzīgā spēlē nācās piekāpties. Vēlos īpaši izcelt GOODmAn no Veneboys komandas, kurš mani pārsteidza ar savu AWP meistarību!”

/bURTON par komandas psyched grupu spēlēm/

C Grupas komandas un to sastāvi:

  • Salavecīši - Dhu, TOMCHH, Choice, davsty, klaudi

  • Latvian Legion - SteelRat, DiscoABC03, rabbit, nervix, Plukainis

  • SkinLordz - LiTERjACK, devour, CaptaiN, aksisxd, elan

  • TILTED - Serex, mairels, Wanomcha, peroksy, JPhilips

Pirmās kārtas spēles:

  • Salavecīši [16:3] Latvian Legion (mirage)

  • SkinLordz [10:16] TILTED (train)


Otrās kārtas spēles:

  • Salavecīši [11:16] TILTED (inferno)

  • SkinLordz [19:15] Latvian Legion (mirage)

 

Izšķirošā spēle:

  • Salavecīši [14:16] SkinLordz (mirage)

 

“Spēle pret SkinLordz bija kas vienreizējs! Tik saspringta cīņa un tik daudz emocijas. Tā vien šķiet, ka šeit tik tiešām pietrūka viens šāviens vai viens kills šur tur vairāk un būtu svinējuši uzvaru un aizsūtījuši mājas pašus SkinLordus! Šoreiz gan diemžēl nepaveicās, bet nākošreiz noteikti būs.

 

Kopumā gribu teikt, ka mums komandā visi nospēlēja labi, bet īpaši ir jāuzteic nervix, kas nometa 43 fragus pret tādiem dūžiem kā SkinLordi! Šādas spēles tik tiešām dod iedvesmu pašiem vākties arī uz nākošajiem turnīriem un cīnīties vēl vairāk!”

/SteelRat par Latvian Legion saspringto spēli pret SkinLordz/

D Grupas komandas un to sastāvi:

  • wolsung - hyskeee, Gekons, krii, raw, msn

  • goldiNgen - resaic, Ingy, spicey, Svenson, Asmens

  • Team Titan - nopper, discplex, Shield, karlisabc, outrage

  • OutTheTrash - isa, rajjne, subeyan, defry, kiki

Pirmās kārtas spēles:

  • wolsung [16:4] goldiNgen (mirage)

  • Team Titan [16:6] OutTheTrash (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • wolsung [16:12] Team Titan (cache)

  • OutTheTrash [16:9] goldiNgen (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • Team Titan [16:13] OutTheTrash (nuke)

 

“Pirmajā grupu spēlē tikāmies ar komandu OutTheTrash. Zinājām, ka divi spēlētāji no šīs komandas ir ļoti spēcīgi, tāpēc gaidījām grūtu spēli. Spēli kartē inferno sākām pa CT un pārliecinoši rullējām pāri pretiniekiem pabeidzot pusi ar rezultātu 13:2. Pēcak jau apmainoties pusēm ātri vien paņēmām atlikušos 3 roundus, lai noslēgtu spēli.

Tālāk pret wolsung gan jau bija skaidrs, ka šeit nekādi pārsteigumaini vieglie varianti nebūs un būs patiešām smaga spēle, jo šie spēlētāji ir vairākkārtēji GOEXANIMO turnīru čempioni. Spēli gan uzsākām ļoti labi uzvarot pirmo pusi kartē cache paņemot 9:6 CT side, taču pa T side sākām pieļaut daudz dažādas kļūdas un beigu beigās zaudējam roundu pēc rounda līdz nācās piekāpties ar rezultātu 13:16 wolsung labā.

 

Pēdējajā grupas spēlē atkal tikāmies ar komandu OutTheTrash. Šoreiz spēlējām citu karti, kur pretinieki bija daudz spēcīgāki nekā iepriekš. Tomēr, par spīti tam, spējām spēli uzvarēt ar rezultātu 16:13, un nokļūt playoffos.”

/nopper par komandas Team Titan grupu spēlēm/

Izslēgšanas kārtas spēles

Izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva 8 turnīra labākās komandas, kas tika ievietotas Single Elimination zarā, kura ietvaros pilnīgi visas spēles notika pēc Best of 3 formāta!

¼ finālu spēļu rezultāti:

  • Esi Pirmais eSports [2:1] Team Titan (2:16 cache, 16:13 inferno, 16:12 mirage)

  • wolsung [2:0] Labs Darbs (16:2 mirage, 16:4 inferno)

  • MightyWolves [2:0] SkinLordz (16:2 mirage, 16:3 inferno)

  • TILTED [2:0] Veneboys(16:13 inferno, 16:5 mirage)

 

“Iekļustot ceturtdaļfinālā, mēs zinājam, ka pretiniekos mums visdrīzāk būs Team Titan, kas mūsu sastāvam ir diezgan labi zināmi spēlētāji. Sapratam, ka cīņa būs ļoti sīksta, it īpaši viņu izvēlētajā kartē.

 

Tā gan diemžēl nenotika, jo pirmajā kartē cache mēs spēlējām patiesi vāji un nekādas dižās cīņas nebija. Šajā kartē mums nesanāca itin nekas un tāpec jau domās bijām nākošajā kartē (inferno) vēl pirms cache vispār bija beidzies.

 

Otrā karte (inferno) bija mūsu piks un mēs bijām pārliecināti, ka spēsim to uzvarēt, bet agri vien sapratām, ka pretinieki viegli nepadosies. Tā arī bija un kaut arī šķita, ka mēs kontrolējam spēlēs gaitu, pretinieki spēja mūs atkal un atkal pārsteigt ar saviem playiem parādot īstu cīnītāju raksturu. Galu galā gan tomēr izdevās noslēgt karti mums par labu un “Esi Pirmais” čāli nenoraustijās un savu darbu paveica.

 

Pārtraukumā pirms trešās, pēdējās kartes jau sapratām, ka arī tā nebūs viegla un atslābt nedrīkst. Pirmais puslaiks bija ļoti tuvs, bet pēc tam, spēlējot pa CT, jau spēlē aizgāja un sākām saprast kā pretinieks spēlē un kā to izmantot pret viņiem. Beigu beigās arī uzvara ar 16:12.

 

Kopumā varu teikt tikai labus vārdus par Team Titan un viņu parādīto sniegumu - uzvaru pret viņiem tik tiešām bija jaizcina! Domājams, ka nakotnē mums vēl būs daudz interesantas spēles ar Team Titan, taču noteikti centīsimies būt labāk sagatavoti nekā šoreiz, lai uzvarētu pārliecinošāk!”

/kykaho par Esi Pirmais eSports ¼ fināla spēli pret Team Titan/

½ finālu spēļu rezultāti:

Esi Pirmais eSports vs wolsung

 

Pirmā pusfināla ietvaros tikās komandas Esi Pirmais eSports un wolsung. Divu nervus kutinošu un visu 30 roundu pilnu karšu ietvaros sīvā duelī uzvaru tomēr svinēja daudzkārtējie GOEXANIMO turnīru čempioni wolsung, kas ar rezultātu 16:14 kartēs cache un inferno apspēlēja Esi Pirmais eSports puišus.

 

“Pusfinālā spēlēs pret Esi Pirmais eSports izvērtās ļoti tuvas rezultāta ziņā, bet es neteiktu, ka tās patiesība bija tik grūtas vai saspringtas pašas spēlēs ziņā.

 

Pirmajā kartē (cache) spēli iesākām pārliecinoši un kontrolējam to pilnībā uzvarot CT side ar 11:4, taču pie T side mums sākās problēmas ar to, ka pretinieki spēlēja ar diviem AWP un dažbrīd pat ar autosniper, kas mums neļāva tik viegli kontrolēt karti. Bet nu beigu beigās kārtējais izcilais call no hyskeee un spēlē uzvarēta ar rezultātu 16:14.

 

Otrā karte (inferno) bija Esi Pirmais eSports piks. Tajā spēli iesākām ar uzvarētu 8:7 CT side un arī apmainoties pusēm spēlē turpināja ritēt tāda pašā ļoti tuvā manierē. Taču beigu beigās jau atkal izmantojot pretinieku kļūdas, raw izcilo spēlētprasmi un krii clutch spējas izdevās izvilkt uzvaru arī šajā kartē jau atkal ar rezultātu 16:14.”

/msn par wolsung pusfināla uzvaru pār komandu Esi Pirmais eSports/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

MightyWolves vs TILTED

 

Savukārt otrā pusfināla duelī tikās komandas MightyWolves un TILTED! Arī šis duelis bija saspringts un notikumiem bagāts. Tā ietvaros divās ļoti tuvās kartēs uzvaras laurus plūca komanda MightyWolves, kas ar rezultātiem 16:13 kartē cache un 16:14 kartē mirage izrādijās pārāka pār komandu TILTED.

 

“Kad uzzinājām, ka pusfinālā būs jātiekas ar komandu TILTED zināju, ka spēlē noteikti būs daudz grūtāka nekā varētu šķist.

 

Pirmā karte bija viņu izvēlētias cache. Lai gan spēli veiksmīgāk iesākām mēs spējot iegūt diezgan pārliecinošu pārsvaru gan roundos, gan ekonomikā, TILTED tik viegli nepadevās un spēja pagriezt pirmo pusi par sev diezgan labvēlīgu (8:7 mūsu labā). Apmainoties pusēm gāja kā pa kalniem, un spēle gāja gandrīz vai rounds roundā. Dēļ stulbiem lēmumiem un vienkārši nepareizi izspēlētām situācijām no mūsu puses nespējam noslēgt spēli, taču beigās tomēr saņēmāmies un uzvarējām ar rezultātu 16:13.

 

Otrā karte bija mūsu izvēlētais mirage. Spēli uzsākām T pusē, kurā parasti jūtamies ļoti komfortabli un spējam paņemt daudz roundu, taču šoreiz kaut kā galīgi neizdevās parādīt savu ierasto sniegumu. Tā vien šķiet, ka cilvēki vēl domās bija aizkavējušies pagājušajā kartē vai pat vēl sliktāk - jau domāja par nākošo (finālu), līdz ar ko radās daudz situācijas kur nebijām pilnībā focused, lai labi nospēlētu tieši šo karti. Tad nu pēc neveiksmīga 5:10 pirmā halfa sapratām, ka ja gribam uzvarēt tad CT side būs jānospēlē praktiski bez kļūdām. Pēc zaudēta pistoļu rounda un otrā rounda (5:12), notika klikšķis, kas vienkārši neļāva mums zaudēt šo spēli un mēs sākām vienkārši rullēt pāri savam pretiniekam uzņemot pārliecību par saviem spēkiem un beigu beigās izvelkot šo spēli ar rezultātu 16:14.

 

Nobeigumā gribu teikt - visu cieņu komandai TILTED, tiešām labi nospēlēja, ja salīdzina ar to kāda bija mūsu savstarpējā spēlē WESG kvalifikācijas turnīra, kur man šķiet TILTED bija ļoti līdzīgs sastāvs.”

/Emis2 par MIghtyWolves pusfinālu pret komandu TILTED/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

Lielais fināls:

MightyWolves vs wolsung

 

Lielais fināls bija tieši tas ko šķietami gaidija visi! Tā ietvaros komandas MightyWolves jaunais sastāvs tikas ar GOEXANIMO CS:GO 5 pret 5 turnīru final boss jeb komandu wolsung. Kā jau ierasts, pirms šī dueļa wolsung puiši tika uzskatīti par favorītiem, taču nesen izveidotais MightyWolves kolektīvs izskatījās patiesi labā formā.

 

Fināla sēriju veiksmīgāk iesāka wolsung, kas sevis izvēlētajā kartē (dust2) svinēja uzvaru ar rezultātu 16:10. Sērija turpinājās MightyWolves izvēlētājā kartē (mirage), kuras ietvaros paši vilki patiesi vienlīdzīgā vairāk kā 30 roundu spēlē spēja izvilkt uzvaru ar rezultātu 19:16. Sērijas pēdējā karte bija nuke. To veiksmīgāk iesāka wolsung puiši, kas spēja pa T paņemt 9 roundus (9:6). Arī komandām apmainoties pusēm wolsung turpinājas savu dominanci paņemot 7 no 9 roundiem uzvarot karti ar rezultātu 16:8 tādējādi kļūstot par Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #14 turnīra čempioniem!

 

“Šis man liekas noteikti bija pirmais gadījums GOEXANIMO CS:GO turnīru vēsturē kad komanda lielajā finālā tiekas ar savu treneri, kurš zin pilnība visu viņu playbook no A līdz Z katrā kartē, jo pats tiem ir palīdzējis to izveidot un labot kļūdas tajā. Tāpat arī noteikti vērts ir pieminēt to, ka mūsu pusē bija arī msn, kurš vēl nesen arī bija komandas MightyWolves sastāvdaļa, un arī viņš praktiski zināja ļoti lielu daļu no lietām, ko vilki dara kartēs, kas tiks spēlētas.

 

Saviem puišiem (MightyWolves) jau pat pirms turnīra teicu, ka ja šāda situācijas izveidosies un mēs savā starpā tiksimies, tad lai vienkārši to uztver kā izaicinājumu un iedomājas, ka spēlē pret spēlētājiem/komandu, kas nedēļu no vietas ir studējuši viņu demo ierakstus no dažādām kartēm un vilkuši ārā taktikas un tendences. Šāda loģika, manuprāt, arī palīdzēja viņiem nospēlēt tik labi cik viņi to izdarija.

 

Sērijas pirmā karte bija mūsu izvēlētais dust2. Spēli uzsākām pa T side un jau uzreiz ķērāmies vērsim pie ragiem. Divu pieredzējušu spēlētāju call’u pavadījumā (krii un hyskeee) diktējām ātru spēlēs tempu cenšoties ne uz mirkli neatslābt. No sākuma spēlējam ejot uz dažādiem kartes punktiem un cenšoties saprast kur mūs laiž iekšā un kur aizsardzība tomēr ir par stipru. Atceros, ka ātri vien atkodām to, ka B saits ir mūsu medusmaize un lai gan d3k gandrīz katru reizi mums nākot iekšā deva pa diviem mīnusiem ar savu aug, mēs vienalga spējam uzvarēt after plant situācijas. Pāris reizes arī aizgājam uz A caur short un/vai long, taču tur neatradām tik daudz uzvarētus roundus kā uz B. Galu galā pirmā puse uzvarēta ar 12:3 un apmainoties pusēm neizdevās pieņemt MightyWolves pistoļu B rush, taču jau otrajā roundā izdevās apturēt viņu long take ar savu force buy. Nonākot pie rezultāta 15:4 un 4 pret 2 situācijas uz B saita šķita, ka spēlē jau ir galā, taču d3k jau atkal sagādāja mums galvassāpes uzvarot 1v2 clutch ar 12hp. Pēc šī rounda arī vilki sāka atvērties un spēlēt savu spēli un tur jau mums sākas problēmas ar ekonomiku, kas viņiem atļāva paņemt vēl 5 roundus (15:10). Tajā mirklī jau varēja just, ka MightyWolves ir sajutuši spēles garšu un tik viegli šis nebeigsies, taču tieši tad krii paņēma uz sevi 3 vilku B rush, kas ļāva mums noslēgt karti ar rezultātu 16:10.

 

Otrā karte bija vilku izvēlētais mirage, kas ir neapšaubāmi viņu stiprākā karte. Pats ļoti ar nepacietību gaidiju spēli šajā kartē, jo tajā ar vilkiem esam ieguldijuši vislielāko darba apjomu un nu bija laiks redzēt uz ko tad viņi patiesi ir spējīgi. Karti iesākām pa CT side pārsteidzošā kārtā paņemot pusi ar rezultātu 10:5. Kāpēc pārsteidzošā? Jo zināju, ka MightyWolves trumpis ir viņu atstrādātais T side un tam ir jābūt lielākajam pamatam uzvarām šajā kartē, taču kad tas nenotika jau sabijos, ka šī spēlē tiks pabeigta ātri un nesāpīgi tā teikt. Šeit gan par spīti vien paņemtajiem 5 roundiem, noteikti vēlos uzslavēt Emis2 un keen par veiktajiem call spēlēs laikā tieši pa T side, jo lai gan es zinu pilnībā visas T side taktikas un gameplan jeb secību kādā tās visbiežāk tiek lietotas, pat es šoreiz biju bieži vien neziņā kas notiek un kas sagaidāms. Neskatoties uz rezultātu, mēs bieži vien iekritām uz rotācijām, kas nu dien ir liels retums wolsung sastāvos. Apmainoties pusēm vilki paņēma pirmos divus roundus (10:7) un kad mēs atbildējam ar uzvarētu roundu (11:7) tad viņi uzreiz mūs resetoja un jau atkal nācās ņemties ar vēl vienu eko ciklu, kas deva viņiem iespēju turpināt rullēt pāri mums un izlīdzināt rezultātu 11:11. Tajā mirklī šķita, ka nekas nestrādā un ir jāķeras pie kādiem riskantākiem playiem. Izdomāju, ka iešu paskatīties un patestēt kā kolēģis FreakY pieņem B māju pa CT. Veiksmīga sakritība vai nē, taču tieši šajā roundā viņš bija izvēlējies spēlēt B māja ap sevis mesto one-way-smoke, ko es ļoti veiksmīgi izmantoju pret viņu un pēcāk ieguvu B site kontroli gandrīz par velti. Taču, jau atkal nākošajā roundā mēs tikam resetoti un nauda kā nebija tā nebija. Pie rezultāta 12:13 krii izcilā after plant izspēle nopelnija mums vēl vienu round pēc kura arī spējām tikt līdz rezultātam 15:13, taču vilki kā nepadevās tā nepadevās un divus roundus vēlak jau rezultāts atkal bija vienāds (15:15). Papildlaikā gan šķietami mēs bijām izsmelti un mums vienkārši aptrūkās idejas ko darīt un kā spēlēt. Savukārt MightyWolves to izmantoja un viņu alkas pēc uzvaras bija kļuvušas aiz vien lielākas, jo uzvara bija tik ļoti tuvu. Beigu beigās arī atzinām vilku pārākumu šajā kartē ar rezultātu 16:19.

 

Tad nu noslēdzošā, trešā karte bija nuke. To pēc zaudēta nažu rounda uzsākām T pusē, kur piedzīvojām zaudējumu pirmajos divos roundos (0:2), taču trešajā, ieroču roundā jau atkal sākam spēlēt savu spēli un diži nedomāt par to, ko dara MightyWolves. Pamatā kā jau ierasts izmantojām ielas smokes un tos apspēlējām visdažnedažādākajos veidos jaucot galvu saviem pretiniekiem ar to ko vēlamies izdarīt. Atceros, ka dažbrīd arī pats pieslēdzos call’ot mid-round situācijās, kad jutu, ka pēc random kill apmaiņas cilvēki sāk apjukt un nezin ko darīt. Domājams, ka lielākais lūzuma punkts vilkiem bija 2v4 atdotais rounds hyskeee un msn uz A saita pie rezultāta 3:6, jo pēc tā MightyWolves vairs nepaņēma pilnīgi nevienu CT roundu un mēs pilnībā pārņēmām kontroli pār spēli noslēdzot pusi ar rezultātu 9:6. Apmainoties pusēm turpinājam savu dominanci un pateicoties krii izcilajai spēlei uz A saita un mainā kontrolējot ielu ātri vien izdevās noslēgt spēli ar rezultātu 16:8.


Neskatoties uz to, ka šoreiz MightyWolves neizdevās uzvarēt, es vienalga domāju, ka šis bija patiesi labs tests viņiem kā komandai un viena lieta ir spēlēt pret tiešām labu komandu/spēlētaju mix, bet kas pilnīgi cits ir spēlēt pret spēlētājiem, kas tik tiešām zin un var paredzēt gandrīz vai katru Tavu soli. Zinot to un tagad atskatoties uz kopējo fināla sērijas rezultātu, es personīgi, kā komandas MightyWolves treneris, esmu apmierināts ar savu puišu parādīto sniegumu un esmu lepns, ka viņi izcīnija uzvaru kartē mirage! Domāju, ka šis ir tikai sākums un vilkiem vēl ir ļoti daudz vietas izaugsmei. Turpināsim strādāt un gan kādu dienu man pašam nāksies kapitulēt sevis trenētajai komandai.

 

Nobeigumā vēlos pateikt paldies saviem wolsung biedriem par kārtējo kopā forši aizvadīto turnīru un izcīnīto uzvaru. Esmu teicis to iepriekš un teikšu atkal - ir patiess prieks spēlēt kopā ar tāda līmeņa spēlētājiem kā hyskeee, krii un raw! Tāpat arī cepuri nost msn, kurš lai gan nenospēlēja izcili un bez kļūdām (pats zin), vienalga šāva galvas kad tas bija nepieciešams un visā visumā sparojās un turējās līdzi pārējiem.”

/wolsung spēlētājs un MightyWolves treneris Gekons par finālu un to kā ir spēlēt pret sevis trenētu komandu/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

Turnīra MVP godu šoreiz GOEXANIMO piešķir wolsung spēlētājam raw, kas turnīra gaitā ne vien izcēlās ar veseliem 45 (!) entry fragiem, bet gan arī bija galvenais komandas vilcējspēks pusfināla un fināla sērijās. Tāpat arī noteikti jāuzteica arī visa atlikusī wolsung komanda, kas pēc piedzīvotās neveiksmes pagājušajā turnīra ietvaros (3-4.vietu), šoreiz kopējiem spēkiem atgriezās labākās komandas godā pieveicot pilnīgi visus pretiniekus, kas stājās tiem priekšā!

Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #14 rezultāti:

  • 1.vieta - wolsung (hyskeee, Gekons, krii, raw, msn) - 400 EUR

  • 2.vieta - MightyWolves (Emis2, keen, d3k, FreakY, reN) - 250 EUR

  • 3-4.vieta - Esi Pirmais eSports (kykaho, Daze, Interex, Sylvyrrock, endicate) - 100 EUR

  • 3-4.vieta - TILTED (Serex, mairels, Wanomcha, peroksy, JPhilips) - 100 EUR

 

Turnīra čempioni - wolsung (msn, hyskeee, krii, raw, Gekons)

 

Otrās vietas ieguvēji - MightyWolves (Emis2, reN, FreakY, d3k, keen)

 

Apsveicam komandu wolsung ar godam izcīnīto čempiona titulu! Seko līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām turpmākos GOEXANIMO CS:GO pasākumus!