Aug 30 - GOEXANIMO

Baltijas Esporta līga atver reģistrāciju ceturtās sezonas kvalifikācijai

No 5. augusta  sākas reģistrācija Baltijas esporta līgas ceturtās sezonas kvalifikācijai trim dažādām spēļu disciplīnām - par klasiku kļuvušajai Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO), Playerunknown’s Battlegrounds (PUBG) un Rocket League (RL). Starts BESL ceturtās sezonas spēlēm tiks dots 23. septembrī, taču kvalifikācijas notiks jau no 18. augusta.  Reģistrēties un tiešraidē sekot līdzi kvalifikācijas raundu un regulārās sezonas spēļu tiešraidēm varēs mājaslapā www.besl.pro. Tiešraides būs vērojamas arī BESL Pro YouTube un Twitch kanālos. Šajā sezonā tiešraides notiks vienlaikus trīs Baltijas valstu valodās - latviešu, lietuviešu un igauņu.

Ceturtajā sezonā sevi pierādīt varēs arī individuālie spēlētāji

Tiem spēlētājiem, kuriem nav komandas, bet ir ieinteresēti tādu iegūt, ir izveidota ”Draft”  funkcija, kā arī ”Skill contest” jeb prasmju konkurss, kur labākie varēs pretendēt uz balvām katru nedēļu disciplīnās CS:GO un PUBG. Mēneša kopvērtējuma uzvarētāji varēs iegūt profesionālu datorspēļu monitoru no Samsung un citas iespaidīgas balvas. Vairāk par šo iespēju BESL mājas lapā -  https://besl.pro/csgo/skill.

Fināls Tallinā

Baltijas eSporta līgas ceturtās sezonas fināls šoreiz norisināsies Tallinā, urbānās kultūras un eSporta festivālā HyperTown TLL 23. un 24. novembrī, kur BESL Pro CS:GO un Rocket League finālistu komandas tiksies klātienē Saku Suurhal. Uz festivāla centrālās skatuves viņi tūkstošiem skatītāju priekšā cīnīsies par iespēju saņemt uzvarētāja trofeju un galveno balvu.

Līdzīgi kā Rīgā “HyperTown TLL” pulcēs dažādus pasaules un vietējos tehnoloģiju zīmolus, kuri izrādīs savas inovācijas un sasniegumus, apmeklētājiem ļaujot pašiem izmēģināt jaunākās paaudzes simulatorus, virtuālās tehnoloģijas, datorus, robotus, kā arī citas mūsdienu izklaides visai ģimenei.

“HyperTown TLL” tiks izspēlēts arī pasaules čempionāta fināls mobilajā spēlē Guns of Boom. Starp šī turnīra finālistiem tiks sadalīti 170 000 $. Tāpat festivālā norisināsies krāšņs un vērienīgs Cosplay jeb fantāzijas tēlu šovs.

Par BESL.PRO

2018. gadā pašmāju tehnoloģiju un izklaides līderis Tet, kopā ar Latvijas vadošo eSporta organizāciju GOEXANIMO, plašākai publikai prezentēja ko līdz šim neredzētu – BESL Pro jeb Baltijas eSporta līgu! Līgā piedalās dalībnieki no visām trim Baltijas valstīm, sniedzot tiem platformu, kur ne vien augt, attīstīties un pierādīt sevi jaunā konkurences līmenī, bet arī iespējams pavērt sev ceļu uz augstākām virsotnēm pasaules mērogā. Līga tiek īstenota sadarbībā ar Helio, Latvijas Loto, Samsung, Swedbank, Red Bull, Acer, Game Insight, PSX.LV un GOEXANIMO.

Līga tapusi ar Latvijas Elektroniskā Sporta federācijas atbalstu.