Sep 15 - GOEXANIMO

Baltijas eSporta Līgas otrā sezona jau pusē!

Iespējams, ka Tu jau zini, kas ir BESL Pro jeb Baltijas eSporta Līga, un cītīgi seko līdzi tās notikumiem katru dienu. Taču, ja nu gadījumā esi palaidis garām informāciju par šo foršo latviešu izveidoto eSporta projektu, tad mēs esam šeit, lai Tev par to pastāstītu!

 

Kas tad ir BESL Pro jeb Baltijas eSporta Līga?

Šī gada 4. janvārī pašmāju tehnoloģiju un inovāciju līderis Lattelecom, kopā ar Latvijas vadošo eSporta organizāciju GOEXANIMO, plašākai publikai prezentēja ko līdz šim neredzētu - BESL Pro jeb Baltijas eSporta Līgu! Šī līga sevī ietver dalībniekus no visām trim Baltijas valstīm, sniedzot tiem platformu, kur ne vien augt, attīstīties un pierādīt sevi jaunā konkurences līmenī, bet arī iespējams pavērt sev ceļu uz vēl augstākām virsotnēm pasaules mērogā.

 

Līdz ar 2. sezonas izziņošanu, tika izziņoti arī atvērtie kvalifikācijas turnīri visās trijās disciplīnās, kuros piedalījās vairāk nekā 300 eSportisti no visām Baltijas valstīm. Šīnī sezonā, Baltijas labākie eSportisti sacenšas pasaulē populārās disciplīnās - Counter-Strike:Global Offensive, League of Legends un šīs sezonas jaunums - Playerunknown’s Battlegrounds jeb PUBG. Līgas otrās sezonas kopējas balvu fonds ir 15 000 EUR un kopumā deviņu nedēļu garumā tiks noskaidrotas 8 labākas komandas (četras CS:GO un četras League of Legends), kas turpinās cīņu par labākās Baltijas komandas titulu līgas finālos, kuri norisināsies festivālā HyperTown Tallinn 20-21.oktobrī Saku Suurhall arēnā Tallinā!

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)

 

CS:GO disciplīnas ietvaros pirmo sezonas pusi kā jau allaž veiksmīgi iesākušas Lietuvas un Igaunijas stiprākās komandas 1337HUANIA un WASD Sports, kas pēc pirmajām četrām spēļu nedēļam ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu līgā. Tieši lietuvieši plūca uzvaras laurus pirmās sezonas līgas finālos lielajā finālā pārspējot latviešu komandu SkinLordz. Savukārt igauņus finālos neredzējām, jo lai gan tie tiem bija kvalificējušies regulāro sezonu pabeidzot 1.vietā, uz fināliem diemžēl puiši nevarēja ierasties.

 

Savukārt runājot par pašmāju komandām - līdz šim labāko sniegumu no latviešiem rāda komanda wolsung, kuras sastāvā spēlē tādas latviešu zvaigznes kā YEKINDAR, krii, hyskeee, broky un Whiskas! Likumsakarīgi arī tieši viņi pašlaik ieņem 3.vietu līgā vienīgos zaudējumus piedzīvojot tieši iepriekš minētajām 1337HUANIA un WASD Sports komandām.

 

Tāpat arī vēl nedaudz pieskaroties tieši latviešu komandām noteikti jāuzteic komandas MightyWolves līdzšinējais sniegums! Puiši spējuši uzvarēt 6 no aizvadītajām 8 spēlēm tādējādi pašlaik ieņemot augsto 5.vietu un kas zin - varbūt arī viņi sezonas otrajā pusē vēl paspēs iespraukties labāko četriniekā tādējādi kvalificējoties līgas fināliem.

 

Savukārt pagājušās sezonas 2.vietas ieguvēji SkinLordz šo sezonu iesākuši sev neraksturīgā veidā - 8 spēlēs guti vien 5 panākumi! Lai gan šis šķietami vēl nav pasaules gals priekš latviešu komandas un tā vēl var paspēt sevi pierādīt sezonas otrajā pusē, skaidrs, ka piedzīvotie zaudējumi pret tādām komandām kā FiGURE05 un NotLikeThis, kas pašlaik līgas tabulā ir zem latviešiem, var kļūt par galveno iemeslu kādēļ puiši tomēr neiekļūst labāko komandu četriniekā!

 

Jāpiebilst gan, ka CS:GO disciplīna otrās sezonas ietvaros piedzīvojusi dažādas izmaiņas! Atšķirībā no pirmās sezonas, kuras ietvaros līgā spēlēja vien 10 spēcīgākas Baltijas komandas, šosezon CS:GO disciplīnas dalībnieku skaits ir palielinājies un nu jau tajā spēlē veselas 16 komandas (ar tām iepazīties vari šeit)! Ar komandu skaita palielinājumu veiktas arī izmaiņas līgas sezonas izspēles formātā. Otrās sezonas ietvaros komandas 8 nedēļu garumā katra ar katru tiekas vienu reizi izspēlējot vienu spēli (15 spēles 8 nedēļu garumā), turpretī pirmajā līgas sezonā komandas 9 nedēļu garumā katra ar katru tiekoties vienu reizi izspēlēja divas spēles (18 spēles 9 nedēļu garumā).

 

Savukārt, pēc aizvadītajām regulārās sezonas spēlēm, CS:GO otrā sezona noslēgsies ar līgas fināliem HyperTown Tallinn festivālā, kas norisināsies šī gada 20-21.oktobrī Saku Suurhall arenā Tallinā! Līgas fināliem kvalificēsies četras spēcīgākas līgas komandas, kas finālu ietvaros cīnīsies par otrās BESL Pro sezonas CS:GO čempiona titulu un kopējo CS:GO disciplīnas balvu fondu 9 000 EUR apmērā!

League Of Legends

 

Savukārt League Of Legends disciplīnas ietvaros, kur komandas cīnās par kopējo balvu fondu 3 500 EUR apmērā, pēc četrām spēļu nedēļām kopvērtējumā sāk izkristalizēties spēcīgākās komandas un tieši latviešu Team P9 komanda pašlaik ir līderos. Atsvaidzinot komandas nosaukumu un pilnveidojot sastāvu (Ruuzh, fricis, DJ Betons, Klydex, bAZZILISKS), Team P9 pašlaik izskatās, ka spēs saglabāt arī savu vietu labāko četriniekā līdz pat sezonas beigām.

 

Lietuvas spēlētāji vienmēr tikuši uzskatīti par favorītiem Baltijas reģionā, tāpēc likumsakarīgi, ka arī viņu komandas Žalgiris un Iron Wolves tālu neatpaliek un pašlaik ieņem otro un trešo vietu kopvērtējuma tabulā. Tāpat arī vērts pieminēt, ka pirmās sezonas uzvarētājkomanda Turing eSports, kuri šosezon startē ar jauno nosaukumu, arī strauji tuvojās labāko komandu četriniekam!

 

Kopumā otrajā sezonā līgā atgriezās vairākas pašmāju komandas, kuras arī cīnījās pirmajā sezonā. Pirmās sezonas finālos HyperTown Riga ietvaros mēs jau redzējām komandu Imantas 5, kuri ir piesaistījuši jaunu sponsoru un šosezon startē ar nosaukumu Datorpasaule. Lai arī viņiem ir vēl tāls ceļš mērojams, lai pretendētu uz vietu finālturnīrā, tomēr jaunieši ir nopietni noskaņoti. Tāpat šosezon Baltijas eSporta līgā piedalās arī veterāni Team Coinflip Gaming un jaunpienācēji Skill Difference un City Life.

 

Tāpat arī līgā bez intrigas un pārdzīvojumiem neiztiek un jau pirmajā sezonas pusē iepriekšējās sezonas finālistus Falcon E-Sports nomainija Lietuviešu komanda Toshinori Yagi eSports, par kuru spēles līmeni pašlaik pārējām komandām atliek vien spekulēt.

 

Savukārt izspēlēs formāts šosezon ir nedaudz pamainījies un katra komanda ar katru sezonas laikā izspēlē vienu “2 spēļu sēriju”, kuras rezultātā uzvarot sēriju ar rezultātu 2:0 tiek iegūti 3 punkti, taču ja spēle beigusies neizšķirti, tad katra komanda iegūst pa 1 punktam.

 

Tāpat kā CS:GO disciplīnā, arī League Of Legends pusfinālu un finālu spēles tiks aizvadītas HyperTown Tallinn festivāla ietvaros, kas norisināsies šī gada 20-21.oktobrī Saku Suurhall arenā Tallinā.

 

PLAYERUKNOWN’S BATTLEGROUNDS (PUBG)

 

Šajā sezonā BESL Pro piedāvā arī jaunu disciplīnu visiem Battle Royale faniem - PLAYERUKNOWN’S BATTLEGROUNDS jeb PUBG ar €2,500 lielu balvu fondu. Pēc aizvadītām četrām spēļu nedēļām šajā disciplīnā aizvien norit ļoti sīva cīņa par labākās komandas titulu un kopvērtējuma tabula mainās gandrīz pēc katras spēļu nedēļas.

 

Šobrīd līderpozīcija atrodas latviešu komanda MightyWolves (generall, kntent, Qiwish un Armands), aiz sevis noturot par galveno favorīti uzskatīto igauņu komandu LITEST ar tādiem spēlētājiem kā Gaxy un xKriss. Nekur tālu neatpaliek arī labākās lietuviešu komandas Lietuvos Ateitis, Agresyviai bet su protu un Garlic Cola, ieņemot 4. - 6. vietu ar vien 15 punktiem starp tām.

 

Kopumā skatoties tieši uz Latvijas komandu sniegumu līdz šim noteikti varam būt apmierināti, jo komanda MightyWolves ieņem pirmo vietu, kamēr komanda Division ar kapteini Alchemist priekšgalā atrodas trešajā vietā. Tāpat pirmajā desmitniekā ir redzamas vēl trīs latviešu komandas  - wdym?, Pandora un FromSilver2Lan ar kapteini grianD.

 

PUBG sezona ilgst 8 nedēļas, kuru ietvaros komandas katru nedēļu aizvada 4 spēļu sērijas kopumā izspēlējot 32 spēles sezonas gaitā. Par katru aizvadīto spēli komandām tiek piešķirti punkti balstoties uz to iegūto vietu spēlē un izdarīto slepkavību skaitu (kills) tādējādi veidojot kopvērējuma tabulu.



Līgas notikumiem līdzi sekot vari BESL Pro YouTube kanālā, kur darba dienu vakaros varēsi vērot CS:GO spēļu tiešraides, savukārt nedēļas nogalēs sekot līdzi notikumiem League of Legends un PUBG disciplīnās! Tāpat arī katras tiešraides laikā to skatītāji tiek iepriecināti ar dažādām izlozēm sadarbībā ar līgas partneriem Wolt un Samsung!

 

Noderīgas saites:

BESL Pro mājaslapa
BESL Pro Facebook

BESL Pro Twitter

BESL Pro Instagram

HyperTown Mājaslapa

HyperTown Facebook

HyperTown Twitter

HyperTown Instagram

HyperTown Biļetes atradīsi ŠEIT