Nov 07 - CS:GO

GOEXANIMO CS:GO 5x5 #6 turnīra atskats

Veiksmīgi noslēdzies pagājušajā nedēļas nogalē notiekošais GOEXANIMO CS:GO 5x5 #6 turnīrs! Kādas bija spēlētāju domas par atsevišķām turnīra spēlēm, kuri bija turnīra lielākie pārsteigumi un kura komanda tad beigu beigās kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini lasot tālāk!

 

Lai gan kopš pagājušā CS:GO 5x5 turnīra bija pagājuši aptuveni divi mēneši un informāciju par šī turnīra norisi publicējām diezgan laicīgi, šoreiz pārsteidzošā kārtā turnīra dalībnieku skaits nesasniedza pagājušo divu turnīru apjomus (24 komandas) un tajā spēlēt pieteicās 16 komandas. Iespējams, ka nejaušības pēc pasākums iekrita neveiksmīgos datumos, kuru rezultātā liela daļa spēlēt gribētāju nevarēja piedalīties šajā turnīra. Ceram uz nākošo turnīru klubā atkal jau sagaidīt 24 komandas!

 

Runājot par turnīra izspēlēs formātu - pirmajā dienā tika aizvadītas grupas - 16 komandas tika sadalītas 4 grupās pa 4 komandām katrā. Grupas ietvaros 2 labākās komandas pēc Double Elimination Bracket izspēles formāta nodrošināja sev vietu izslēgšanas spēlēs otrajā dienā. Savukārt otrajā dienā 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā kurā tās spēlēja pēc Best of 3 izspēlēs formāta.

 

Šis ir jau otrais turnīrs, kura ietvaros tika izmantots GOEXANIMO Player rank lai noteiktu komandu Seed uz kuru pamata tad pēcāk tika izveidotas turnīra grupas. Tāpat arī - katras atsevišķās spēles ietvaros komanda ar augstāko Seed varēja izvēlēties tos kluba datorus pie kuriem tā vēlās aizvadīt attiecīgo spēli. Atgādinam, ka GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam atkarībā no vietas ko tas ieguvis attiecīgajā turnīrā.

 

Runājot par spēļu publicēšanu HLTV.org lapā - šoreiz diemžēl HLTV.org darboņiem bija pilnas rokas un tie bija aizņemti ar dažādu pasaules mēroga turnīru atspoguļošanu savā platformā, līdz ar ko mums šis priekš šoreiz izpalika. Cerams, ka uz nākošo turnīru jau atkal izdosies noorganizēt mūsu pusfinālistiem un finālistiem prieku paspīdēt šajā pasaules slavenajā platformā!

 

Zemāk iespējams aplūkot turnīra grupas/zaru, komandu sastāvus, kā arī rezultātus toornament.com platformas ietvaros:

Tāpat arī piedāvājam aplūkot 10 labāko turnīra spēlētāju (pēc kills) statistikas rādītājus no eBot:

top10.jpg

Ar pilnu turnīra statistiku iespējams iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "GOEXANIMO CS:GO 5x5 #6" un spiežam search!

 

Grupu spēles

 

Kā jau tika minēts - 16 komandas tika sadalītas 4 grupās pa 4 komandām katrā. No katras grupas 2 spēcīgākās komandas tika izslēgšanas spēļu kārtā. Kādas tad bija grupas un kuras tad bija tās komandas, kas spēja nodrošināt sev vietu otrās dienas spēlēs uzzināsi lasot tālāk!

 

A Grupas komandas un to sastāvi:

neruna - Emis2, outwerk, kykaho, superhck, UGARR

UC33K33 - Gold, endicate, klaudi, 1CE, kembii

ESCELTIC - SLY, Akward, Field9, hopplo, cash

MTBG - ShiNii, rocuJ, sterige, Henca, kj

 

group1.jpg

A grupas ietvaros pirmajā spēļu kārtā komanda UC33K33 piedzīvoja zaudējumu komandai neruna kartē inferno ar rezultātu 8:16, savukārt SLY un kolēģi salīdzinoši vieglā spēlē pieveica komandu MTBG kartē overpass ar rezultātu 16:6. Otrās kārtas spēlēs vietu sev izslēgšanas kārtas spēlēs nodrošināja komanda ESCELTIC, kas pateicoties labiem calliem spēja apspēlēt komandu neruna kartē train ar rezultātu 16:11. Savukārt apakšējā zarā komanda UC33K33 mājup nosūtija ShiNii&co uzvarot tos kartē overpass ar rezultātu 16:6. Grupas izskaņā sev vietu playoffs ļoti smagā cīņā tomēr izcīnija komanda neruna, kas divu papildlaiku ietvaros ar rezultātu 22:20 svinēja uzvaru kartē mirage pār komandu UC33K33.

 

Kad uzzinājām, ka spēlēsim vienā grupā ar komandu neruna kopā ar SLY izlēmām sagatavoties paskatoties viņu demo ierakstus no ESEA spēlēm un veicot pierakstus par to kā viņi spēlē. Sākoties spēlei gan šos pierakstus dīvainā kārtā īsti neizmantojām, jo spēle gāja kā no rokas - komunikācija bija augstākajā līmeni un komandas biedri rādija patiesi apbrīnojamu sniegumu. Jauzteic hopplo kurš darija ļoti labu darbu callojot visu spēli! Kopumā spēle bija ļoti emocionāla, taču beigās uzvarot bija patīkama gandarījuma sajūta!

/Field9 par spēli pret komandu neruna/

 

B Grupas komandas un to sastāvi:

wolsung - hyskee, yr, Feagley, Gekons, raw

Xplosion^ - madzyy, HULK, Sikvan, faq.Slime*, Keda

Acenda - Dhu, keen, msn, desire, d3k

Depresija - Serex, christian8, TOMCHH, yoteoto, CLOYX1E

 

group2.jpg

B grupas ietvaros pirmajās spēlēs komanda wolsung ar rezultātu 16:2 kartē inferno iznīcināja komandu Xplosion^, savukārt TOMCHH (Depresija) uzvarēja savu iepriekšējo komandu Acenda kartē mirage ar rezultātu 16:9. Grupas otrās kārtas spēlēs komanda wolsung bez problēmām tika galā arī ar komandu Depresija (16:3 kartē mirage), savukārt Acenda ar vieglu roku kartē train pārbrauca pāri komandai Xplosion^ uzvarot to ar rezultātu 16:4. Grupas izšķirošajā spēlē par vietu izslēgšanas spēļu kārtā Acenda spēja revanšēties un šoreiz tika svinēta uzvara pār komandu Depresija kartē cache ar rezultātu 16:9.

 

Pirmajā spēlē sākums bija labs un šķietami viss gāja kā plānots līdz pēkšņi vienā mirklī vienkārši vairs nekas neizdevās. TOMCHH zināja kā es spēlēju uz A un kā keen tur midu kā rezultātā viņš zināja arī kā spēlēt pret mums. Varētu teikt, ka viņš izvilka savējiem uzvaru pirmajā spēlē kartē mirage.

Otrajā spēlē izlēmām svītrot kartes nedaudz savādāk un nonācām pie kartes cache. Jutāmies daudz pārliecinātāki, taču sākums nebija no tiem labākajiem. Galīgi nebijām sagatavojušies cache CT side un katru raundu mainījām setapus līdz beidzot izdevās atrast uzvaras formulu un apstādināt ieskrējušos vilcienu, kas bija Depresija T side. Tālāk jau bez liekas spriedzes un vērā ņemamas pretestības uzvarējām gan halfu, gan visu spēli.

/Dhu par spēlēm pret komandu Depresija/

 

C Grupas komandas un to sastāvi:

WeSoChildish - prelideN, devour, kz, apovits, mikeri

Pyatachok Gaming - Clover, .explain, KL1MS, Mambo, lapa

Online Pro - Logans, PAPAplays, espiikju, Wanomcha, LAFKA

lasthope - dekaR, Bogdanche, mkar, Vensk, APFEL

 

group3.jpg

C grupas ietvaros atklāšanas spēlēs WeSoChildish ielika spēcīgu pamatu turnīram ar 16:8 uzvarot komandu Pyatachok Gaming kartē cache, savukārt Online Pro izrādijās krietni pārāki par komandu lasthope to apspēlējot kartē inferno ar rezultātu 16:3. Grupas turpinājumā cīņā par pirmo vietu grupā tikās komandas WeSoChildish un Online Pro. Lai šajā spēlē noteiktu uzvarētāju bija nepieciešami veseli 4 papildlaiki, kuru rezultātā beigu beigās uzrāvu ar rezultātu 28:24 kartē inferno svinēja komanda Online Pro. Savukārt apakšējā zarā par izdzīvošanu cīnijās komandas lasthope un Pyatachok Gaming. Šo komandu duelī pārāki izrādijās komandas Pyatachok Gaming spēlētāji uzvarot karti inferno ar rezultātu 16:9. Grupas pēdējā, izšķirošajā cīņā WeSoChildish atkārtoti spēja apspēlēt komandu Pyatachok Gaming šoreiz ar rezultātu 16:13 uzvarot karti mirage.

 

Pirms spēles jau zinājām kad šī būs mūsu grūtākā grupas spēle, bet nolēmām lieki nedomāt un spēlēt cik vien labi varam! Zaudētā nažu raunda dēļ nācās uzsākt spēli pa T kartē inferno, taču par spīti tam pirmo halfu nospēlējām ļoti labi uzvarot ar 10:5. Pie šāda rezultāta pārliecība par uzvaru šķietami bija jau rokās, atlika vien piebeigt spēli, taču viss tomēr negāja tik gludi kā gribētos. Spēlei ritot sapratām, ka viņu T side uzbrukumi ir gandrīz vai neapturami un pat ar visdažādākajiem centieniem tos apturēt izdevās vien nonākt pie rezultāta 15:15. Pēcāk pirmos 3 papildlaikus aizvadijām sakostiem zobiem, jo to ietvaros bija nerēali momenti no abu komandu spēlētājiem un mirkļi kad gan mums, gan pretiniekiem pietika vien ar 1 raundu lai uzvarētu spēli. Visbeidzot sākoties 4.overtime mums brīnumainā kārtā izdevās uzvarēt visus 3 T side raundus, un beidzot piebeigt spēli uzvarot papildus vēlvienu CT raundu. Jāuzteic Logans, kurš kā vilks bieži vien dabuja svarīgus fragus caur smokiem!

/PAPAplays par papildlaikiem piesātināto spēli pret WeSoChildish/

 

D Grupas komandas un to sastāvi:

aesthetic - softstyleR, Choice, davsty, wilx, miiF

LVMade - RushlinE, pifs., staL, T0m@SS, rico

VREECASE - rAsk, A13XZ0R, Darkzzzz, Sylvyrrocks, sL

Coco Jambo - Zvede, discplex, kas0, endzoo, ReixL

 

group4.jpg

D grupas ietvaros pirmajās spēlēs komanda LVMade sakostiem zobiem ar rezultātu 16:14 kartē cache apbēdināja komandu aesthetic, savukārt Coco Jambo kartē nuke ar rezultātu 16:11 uz apakšējo zaru nosūtija komandu VREECASE. Spēlē par pirmo vietu grupā komanda Coco Jambo izrādijās pārāka par LVMade apspēlējot to ar rezultātu 16:12 kartē overpass. Savukārt spēlē par izdzīvošanu turnīru noslēdza komanda aesthetic piekāpjoties VREECASE kartē cache ar rezultātu 8:16. Izšķirošajā spēlē par iziešanu no grupas VREECASE ar uzņemtiem apgriezieniem vieglā 16:2 spēlē kartē cache mājup nosūtija komandu LVMade.

 

Kad ieraudzijām, ka pirmā spēle būs pret aesthetic zinājām, ka viegli nebūs, taču paši bijām gatavojušies un gribējām redzēt cik labi spējam nospēlēt pret tāda līmeņa komandu kā aesthetic.

Karšu veto rezultātā nonācām pie cache, kas mums ir parocīga karte un jutāmies pārliecināti par saviem spēkiem šajā kartē. Pirmo halfu pa CT noslēdzām ar rezultātu 6:9, kas pašiem likās pietiekami labs un ērts lai pēcāk spētu spēli uzvarēt. Apmainoties pusēm pa T halfu iesākām labi taču palēnām aesthetic sāka vilkt līdzi. Beigu beigās pateicoties pifa uzvarētajam raundam mēs saņēmamies un noslēdzām spēli ar rezultātu 16:14.

/staL par uzvaru pār komandu aesthetic/

 

Izslēgšanas kārtas spēles!

Izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva 8 turnīra labākās komandas, kas tika ievietotas Single Elimination zarā. Visas izslēgšanas spēles notika pēc Best of 3 formāta.

14.jpg

¼ finālu ietvaros:

  • ESCELTIC turpināja savu uzvaras gājienu šoreiz ar 2:0 (16:9 cache; 16:12 train) gūstot uzvaru pār komandu VREECASE

  • Coco Jambo sīvā 3 karšu derbijā izrādijās pārāki par komandu neruna to uzvarot ar rezultātiem 16:12 inferno, 16:19 overpass un 16:3 mirage.

  • wolsung neatlaida kāju no gāzes pedāļa šoreiz pārbraucot pāri komandai WeSoChildish ar rezultātu 2:0 (16:0 train; 16:6 mirage)

  • Acenda pārsteidzoši viegli svinēja uzvaru pār komandu Online Pro to uzvarot divās kartēs pēc kārtas ar rezultātiem 16:4 kartē mirage un 16:6 kartē overpass.

  •  

Spēle pret neruna bija ārprātīgi haotiska! Pirmajā mapē Inferno raundu pēc raunda mums izdevās uzvarēt clutch situācijas un noturēt viņu T side uzbrukumus, tādējādi nonākot 12-3 pārsvarā pēc pirmās puses. Nonākuši līdz rezultātam 15-6 mēs aizķērāmies un jutāmies sažņaugti. Superhck, neatkarīgi no savas pozīcijas, katru raundu nošāva vismaz vienu no mums. Viņu out-aimot mums vienkārši neizdevās. Taču spēles 28.raundā mums izdevās ieiet B saitā tikai ar pistolēm un nonākt līdz 1v1 situācijai, kuras rezultātā izdevās beidzot apstādināt pretinieku un uzvarēt šo karti.
Taču mūsu komandas 'choke' nebija beidzies pat pēc uzvaras pirmajā kartē.

Otrajā mapē Overpass mūs sagaidīja liela cīņa, ne mēs, ne neruna nevēlējas atdot uzvaru. Taču uz spēles beigām izveidojās caurums mūsu komandas
pozīcijās un neruna ar superhck augšgalā mūs noskrēja papildlaikā, pēc tam, kad bijām tikuši līdz 15-13 vadībai.
Trešajā mapē Mirage dēvāmies nepārliecināti, domājam, ka mūs pilnībā pārņemis 'choke', taču loģika neiedarbojās un 'chokot' sāka pretinieki. Nonācām pie milzīgas T side vadības 12-3. Šī bija iespēja mūsu pretiniekiem atgūties un veidot tuvu spēli, taču otrajā pistoļu raundā mans komandasbiedrs ReixL, dodoties Snax pēdās, izsita uzvaras gājienus no pretinieku rokām uzvarot raundu 1 pret 5 situācijā. Šis raunds sagrāva neruna un uzvarēja mums spēli 16-3. Mirage mape motivēja mūs ticēt viens otram un cīnīties stiprāk semi finālos.

/Zvede par uzvaru pār komandu neruna/

 

final.jpg

 

½ finālu spēles:

ESCELTIC vs Coco Jambo

Pirmā pusfināla ietvaros tikās komandas ESCELTIC un Coco Jambo. Sēriju veiksmīgi uzsāka komanda ESCELTIC, kas svinēja uzvaru pirmajā kartē overpass ar rezultātu 16:13 ieliekot spēcīgu pamatu turpmākajai sērijai un parādot to, cik ļoti viņi vēlās spēlēt turnīra finālā. Sērijas turpinājumā komanda Coco Jambo pārņema iniciatīvu savās rokās un no spēlēs pilnībā izslēdza ESCELTIC gūstot salīdzinoši vieglu uzvaru kartē train ar rezultātu 16:5. Trešajā izšķirošajā kartē Coco Jambo turpināja rādīt augstvērtīgu sniegumu un arī šoreiz ESCELTIC neturēja līdzi un karte noslēdzās ar ātru 16:6 uzvaru par labu komandai Coco Jambo. Ar šo uzvaru Coco Jambo nodrošināja sev vietu finālā, savukārt komandai ESCELTIC turnīrs bija noslēdzies.

Šīs sērijas vērtīgakie spēlētaji:

Overpass: SLY, kas0 25 fragi, endzoo 22 fragi

Train: discplex 30 fragi, ReixL 21 frags, Zvede 18 fragi

Nuke: kas0 25 fragi, discplex 24 fragi, endzoo 17 fragi

 

Pirms spēles pret ESCELTIC jutāmies gatavi uzvarēt! Par spīti tam, ka nebijām lielā sajūsmā par izvēlētājam kartēm, līdz šim kartes kurās vēl nebijām kopā spēlējuši mums šķietami bija vislabākās.

Pirmajā kartē Overpass spēli uzsākām veiksmīgi iegūstot pārliecību savos spēkos, taču pēcāk jau ESCELTIC atdzīvojās un sāka pārņemt spēles grožus savās rokās. Lai gan viņiem bija grūtības ieņemt plantus, mirkļos kad tomēr viņiem tas izdevās viņu after-plant izspēles bija perfektas kā rezultātā šķietami arī zaudējām šo karti.

Tālāk sekoja negaidīti pārliecinoša Train spēle. Pirms spēles bijām jau sabēdājušies, jo gaidijām no ESCELTIC lielu pretestību tieši šajā mapē, taču jau no pirmā raunda atkodām kā viņi spēlē. Papildus tam arī uzminējām viņu pistoļu raundus un tālāk vienkārši neļāvām viņiem uzkrāt naudu. Train uzvarējām ar pārliecinošu pārsvaru, nezaudējot nevienu T side raundu.
Nuke bija ļoti negaidīta mape, to ne mēs, ne ESCELTIC nevēlējās spēlēt, taču līdz tai mēs nonācām. Spēle noteikti bija tuvāka nekā to liecina rezultāts, jo discplex un ReixL uzvarēja mums visus svarīgos clutch momentus.
Kopumā varu secināt, ka spēles škita vieglākas nekā gaidijām, iespējams dēļ mūsu personīgā hype-man Endzoo, mūsu stabilā entry-frag kas0, vai tādēļ, ka neizjutām AWP pretestību un mūsu komandai tika dota pārāk liela brīvība.

/Zvede par uzvaru pār komandu ESCELTIC/

 

wolsung vs Acenda

Ļoti vienpusējs izvērtās otrais pusfināla duelis kurā komanda Acenda cieta sakāvi pret komandu wolsung divās kartēs pēc kārtas (8:16 cache; 7:16 nuke). Abās kartēs komanda Acenda spēli iesāka labi turot līdzi turnīra favorītiem, taču pēcāk komandai wolsung uzņemot apgriezienus Acenda vairs nespēja rast risinājumus spēles stilam un līmenim ko pretī rādija komanda wolsung. Ar šo zaudējumu komanda Acenda bija noslēgusi dalību turnīra, savukārt komanda wolsung nodrošināja sev vietu lielajā finālā!

Šīs sērijas vērtīgakie spēlētaji:

Cache: YEKINDAR 29 fragi, raw 21 frags, Dhu 18 fragi

Nuke: hyskee 31 frags, YEKINDAR 27 fragi, d3k 20 fragi

 

Lielais fināls: Coco Jambo vs wolsung

Lielais fināls beidzās lielajam finālam neraksturīgi ātri! Lai gan visa turnīra gaitā komanda Coco Jambo rādija apbrīnojamu komandas spēli un raksturu pacīnīties pret jebkuru komandu, wolsung tomēr bija galvas tiesu pārāki un galīgi ne pa zobam. Divu karšu ietvaros komanda wolsung svinēja uzvaru ar 16:4 kartē inferno un 16:7 kartē mirage tādējādi kļūstot par GOEXANIMO CS:GO 5x5 #6 turnīra čempioniem!

Šīs sērijas vērtīgakie spēlētaji:

Inferno: hyskee 27 fragi, YEKINDAR 20 fragi, Gekons, kas0 19 fragi

Mirage: YEKINDAR 30 fragi, raw 27 fragi, Feagley 23 fragi

 

Turnīru aizvadījām ļoti labi nevienā spēlē neatdodot vairāk par 8 raundiem! Ar šo pašu sastāvu jau iepriekš spēlējām GameON turnīrā Lietuvā, tāpēc nebija nekādu problēmu komunikācijas vai komandas saspēles ziņā. Pārsvarā spēlējot nelikām uzsvaru uz taktikām, bet gan elementāru saspēli savā starpā izmantojot informāciju uz kartes. Domāju, ka uzvarējām jo visi vienkārši spēlējam labi, citu neko arī nemaz nevajadzēja.

Paldies wolsung komandai par vēl vienu (un ceru ne pēdējo) LAN turnīru!

/YEKINDAR par komandu un kopumā aizvadīto turnīru/

 

Par turnīra MVP GOEXANIMO atzīst komandas wolsung spēlētāju YEKINDAR, kurš bija kā tanks visu turnīru aizvadot izcili augstā līmeni - 8 kartēs 194 fragi (24,25 fragi kartē), 1.94 K/D un 62.37% HS Rate! Tāpat arī interesants ir fakts, ka komanda wolsung uzvarēja turnīru vidēji kartē atdodot vien 4,6 raundus (8 kartēs 37 zaudēti raundi)!

 

23314220_1669601599737675_481131562_o.jpg

Turnīra čempioni - wolsung (Gekons, Feagley, ,yr, raw, hyskee)

 

23377213_1670124596352042_1582350099_o.jpg

Otrās vietas ieguvēji - Coco Jambo (discplex, endzoo, Zvede, ReixL, kas0)

 

Sakam milzīgu paldies visiem, kas piedalijas turnīra un ceram, ka uz nākošo turnīru atgriezīsies iepriekšējo turnīru komandu apjoms 24 komandu izskatā! Seko līdzi jaunumiem, jo jau pavisam drīz izziņosim sava nākošā CS:GO 2 pret 2 turnīra detaļas!

 

topmaizez0rkje.jpg

 

Atgādinam, ka GOEXANIMO strādā arī darba dienās. Droši nāc ciemos pie mums iestiprināties vai uzspēlēt kādu datorspēli, PlayStation4 vai galda spēles!