Dec 05 - Dota2

GOEXANIMO DOTA2 5X5 #1 atskats

Pagājuši vairāk kā 5 gadi kopš mēs pēdējo reizi Latvijas teritorijā varējām piedalīties 5x5 komandu turnīrā, kur iespējams ar saviem draugiem vai spēlētājiem, ar kuriem kopā ir daudz spēlēts, izveidot komandu un cīnīties pret citiem Latvijas spēlētājiem LAN turnīrā.

Sestdien, 2.decembrī šāda iespēja tika dota visiem Latvijas spēlētājiem un to izmantoja 6 dažādas komandas no visas Latvijas. Pat no tālās Daugavpils bija ieradušies piedalīties GOEXANIMO rīkotajā Dota2 5x5 turnīrā.

Visus komandu sastāvus jūs varat aplūkot zemāk:

  • MEGASIK - Korsar, wIcked, Skip, LoseControl, Bloodyu

  • Lauriii - Emvy, Rez, Staeg, Reficulmai, Vinmainen

  • Team Herald - ulalaa, Aliter, Ingman, EscapeMe, Korii

  • Noname+4 - face, Threw, Zorbons, Necrobiosy, NoName

  • Rīgas Sētnieki - En3, Harijs Poters, Pantik, Dizepower

  • 123 - Vladoss, Gin, Shiva, Pakiri, Botjra

 

Komandas tika ievietotas vienā grupā, kurā tās aizvaidīja spēles pret visām turnīra komandām, kas deva iespēju visiem dalībniekiem izspēlēt vismaz 1 spēli vienam pret otru. No grupām varēja izkļūt tikai 4 komandas, kas nozīmēja, ka visas grupas spēles ir svarīgas un bija nepieciešams savākt pietiekami daudz punktu, lai varētu turpināt dalību turnīrā pēc grupu izspēles. Uz vietas tika sastādīts spēļu grafiks un turnīrs varēja sākties.

 

Noskaidrojās ātri, ka turnīra vājākā komanda ir Lauriii, kuriem bija grūtības uzvarēt jebkuru no komandām, kaut gan spēja nodraftot varoņus ar plānu, taču neizdevās tos īstenot un komanda neuzvarēja nevienu spēli grupu ietvaros un devās mājās kā 6.labākā komanda Latvijā. Komanda sastāvēja no zemākajiem rankiem, kādi apmeklēja turnīru, taču ar iedvesmojošu sniegumu viņi nepadevās un cīnijās pret visām komandām.

Otra komanda, kura neturpināja cīņu par uzvaru bija par pārsteigumu visiem 123, kura ļoti dramatiskā veidā, diemžēl, pameta turnīru paliekot 5.vietā. Komanda bija spējīga pat iekļūt finālā un cīnīties par titulu, taču jau grupu spēlē pret komandu Rīgas Sētnieki komanda nesapratās un nedaudz vājāka komanda uz papīra atņēma uzvaru no 123 komandas, kas nenozīmēja, ka 123 vairs netiks playoffos, jo priekšā vēl bija 2 spēles pret turnīra favorītiem Herald un NoName+4.

 

Kaut gan 123 pārliecinoši zaudēja komandai Herald, tai bija obligāti jāuzvar komanda NoName+4. Šī izšķirošā spēle ilga 84 minūtes, kas bija turnīra ilgākā spēle un jebkurā brīdi jebkura komanda varēja uzvarēt šo spēli, bet šīs spēles iznākums tika izšķirts diezgan kuriozā veidā, ko varētu novelt uz komandas 123 pieredzes trūkumu vai nespēju nokoncentrēties visu 84 minūšu garumā, kas ir ļoti sarežģīti.

 

123 spēlētājs, kurš spēlēja varoni ‘’Ursa’’ domājot, ka spēle ir beigusies un viņi ir izcīnījuši uzvaru šajā spraigajā spēlē pēc uzvarēta team fight izmeta savus visas spēles garumā iegūtos itemus uz zemes.

 

 

Taču par pārsteigumu viņam pretinieku komandas ‘’Queen of Pain’’ bija pieejams buybacks un šo buyback izmantojot NoName+4 komandas pārstāvim izdevās nosist ‘’Ursu’’ un iznīcināt uz zemes atrodošos itemus un NoName +4 izdevās nostabilizēt spēli un turpināt ciņu spēlē jau pret daudz vājāko komandu 123, kurai šādi notikumu pavērsieni bija kā traumatiska pieredze un vairs nespēja pabeigt spēli pret NoName+4 un pameta turnīru.

 

 

Komandas pēc grupu spēlēm ierindojās sekojoši:

Nepārspēti palika komanda Herald, kura ļoti pārliecinoši šķita kā neapstādināms orkāns, kas gāja cauri visām komandām. Komandai MEGASIK playoffos nācās cīnīties pret komandu NoName+4, lai iegūtu otru iespēju uzveikt komandu Herald, kura notīrija pārliecības auru, ko komanda ieguva pēc 4 uzvaru sērijām. Tā kā spēles bija BO1, jebkura komanda bija spējiga atņemt uzvaru no jebkuras komandas, kas padarīja šīs playoff spēles par daudz nozīmīgākām kā jebkurā citā turnīra, jo 1 kļūda gluži kā 123 komandai var likt atvadīties no iespējām uzvarēt šo turnīru.

 

Komanda Rīgas Sētnieki tieši vēlājās izmantot šī formāta priekšrocības un pārsteigt komandu Herald, kura bija tās pirmais šķerslis ceļā uz uzvaru un izvēlējas hero draftā spēlēt ‘’cheese’’ stratu izmantojot varoni ‘’Huskar’’ un attiecīgos varoņus, kas šo varoni padara spēcīgāku, bet par pārsteigumu Rīgas Sētniekiem, komanda Herald pilnībā gaidīja šādu stratēģiju un spēja pilnībā atspējot Rīgas Sētnieku plānu bez jebkādām problēmām nosūtot Rīgas Sētniekus atpakaļ pie darba uz Rīgas ielām.

 

 

Komanda Herald pabeidzot spēli ātrāk varēja skatīties otras playoff spēles iznākumu, kur komanda MEGASIK cīnījās pret komandu NoName+4. Uz spēles bija likts vairāk kā tikai iekļūsana finālā, jo abu komandu spēlētāji bija pazīstami un šī spēle bija par ‘’bargging rights’’. Grupās komandas MEGASIK pieveica NoName+4 komandu un skaitījas favorīti iekļūšanai finālā, bet komanda NoName+4 bija sagatavojusi plānu, ko viņiem arī izdevās īstenot un diezgan sīvā cīņā tomēr izcīnīja uzvaru un iekļuva finālā, kur jau gaidīja komanda Herald.

 

 

Pēc šīs nozīmīgas spēles izmantojām iespēju iegūt NoName+4 spēlētāja ‘’face’’ komentārus par viņu domām pirms un pēc spēles.

GOEXANIMO: “Kā tev ‘’face’’ likās pirms spēles, kādas ir jūsu iespējas ņemot vērā, ka zaudējāt grupās? Kādas bija sajūtas, kad jums izdevās uzveikt viņus?”

face: "Pirms spēlēs uzskatīju, ka izredzes uz finālu abām komandām ir vienādas, pat neskatoties uz to, ka pretinieki gatavojās šīm turnīram vairākus vakarus. Mēs savācām mūsu sastāvu apmēram 8 stundas pirms turnīra sākuma. Pirmo spēli, kas bija grupā, nevar ņemt par paraugu, jo viņa absolūti neko neizšķīra un mēs spēlējam pat bez teamspeaka. Tā kā mūsu pretinieki bija gatavojušies šīm turnīram un "uz papīra" skaitijās par favorītiem mēs izlēmām pikot nestandarta carry kā Huskar, kas pilnībā attaisnoja savas cerības, un izmantot pretinieka vājo vietu - Korsāra heropūlu, nobanojot viņa divus labākos varoņus - Antimage un Terrorblade. Kad 30. minūtē ieraudzīju, ka Korsars nopirka Butterfly, sapratu, kad uzvara ir rokās. Spēle kārtējo reizi pierādija, ka mmr is just a number, tāpēc nevajag, balstoties uz savu bezjēdzīgo solopub mmr, skatīties uz citiem kā uz mušām."

 

Lielais Fināls

Bija pienācis laiks finālam, kurā iekļuva sekojošās komandas:

  • Team Herald - ulalaa, Aliter, Ingman, EscapeMe, Korii

  • Noname+4 - face, Threw, Zorbons, Necrobiosy, NoName

Abas komandas bija pelnījušas iekļūt finālā un bija gatavas parādīt savu labāko sniegumu un pēc varoņu izvēles komandām bija sekojošs varoņu izkārtojums.

 


Spēlētāji no augšas uz leju: Zorbons, Threw, NoName, Necrobiosy, face

Aliter, EscapeMe, Ingman, ulalaa, Korii

                                            

 

Lai gan šī spēle bija paredzēta, kā viss sīvākā līdz šim tā beidzās kā viss ātrākā spēle visa turnīra gaitā, beidzoties 20:16 minūtēs. Iespējams komanda Herald šo spēli uztvēra kā viss svarīgāko un izmantoja visas savas dotības, lai garantētu uzvaru BO1 sērījā.

 

Līdz ar to komanda Herald izcīnija pirmo vietu ar vidējo spēļu ilgumu ap 23 minūtēm, kas bija viennozīmīgi vislabākais sniegums jebkurā LAN turnīrā Latvijā līdz šim ar ko arī apsveicam komandu Herald.

 

Pirmo reizi arī piedāvājam jums aplūkot turnīra statistiku un kādu sniegumu katrs spēlētājs sniedzas izmantojot dažādas kategorijas, kurās iekļāvām TOP5 spēlētājus katrā kategorijā.

 

Ja jums interesē turnīra statistika varat to aplūkot ŠEIT!

 

Apskata noslēgumā piedāvāju jums izlasīt nelielu interviju ar vienu no turnīra uzvarētājiem komandas Herald spēlētāju ‘’Aliter’’.

 

GOEXANIMO: “Apsveicu ar izcīnīto pirmo vietu pirmāja Goexanimo 5x5 turnīrā! Kādas bija tavas prognozes pirms turnīra par jūsu komandas iespējam uzvarēt un vai jums šis uzvaras ceļš sagādāja kāds grūtības, jo tikāt nepārspēti 7 : 0 visa turnīra gaitā?”

Aliter: “Paldies. Biju gaidījis, ka uzvarēsim, jo biju pārliecināts par savas komandas biedru gan individuālajām prasmēm gan arī spēju darboties kā komanda. Uzvaras izcīnīšana diemžēl nebija grūta, kas redzams spēļu ilgumos. Cerēju, ka būs jāspēlē spraigākas un interesantākas spēles. Par laimi pārējās komandas savās spēlēs sagādāja šīs sajūtas un kopumā turnīrā bija ļoti interesantas spēles.”

 

GOEXANIMO: “Kādus padomus tu varētu sniegt jaunajiem latviešu doteriem, kā tikt līdz jūsu līmenim un pašiem iegūt pirmās vietas Latvijas lanos?”

Aliter: “Vissvarīgāk ir atcerēties, ka vienmēr var uzlabot savu spēlēšanas prasmi un vēl ir ļoti daudz ko varētu iemācīties no labākiem spēlētājiem, tāpēc ir ļoti vērtīgi vērot, kā spēlē citi un mācīties gan no viņu kļūdām gan arī no panākumiem. Spēlējot komandā svarīgi ir saprast savas komandas stiprās un vājās puses, jo tās ir jāņem vērā izvēloties, kādu spēles stilu spēlēt. Piemēram, spēlējot pret komandu, kurā ir prasmīgāki spēlētāji, vislabāk ir spēlēt push stratēģiju, jo tad spēlētāju individuālās prasmes nespēlē tik lielu lomu, kā citās stratēģijās, līdz ar to ir lielāka iespēja uzvarēt.”

 

GOEXANIMO: “Vari pievienot jebko citu, ko vēlies pateikt lasītājiem, shoutout vai jebkas, kas uz sirds?”

Aliter: “Ceru, ka Latvijas dota 2 komūna turpinās augt gan spēlētāju skaita gan arī prasmju ziņā, kā tā ir augusi pēdējos mēnešos. Gribētu, lai latviešu doteri būtu draudzīgāki savā starpā, kā arī palīdzētu viens otram ķļūt par labākiem spēlētājiem, lai nākotnē būtu latviešu komanda vai vismaz latviešu spēlētāji, kuri spēlētu lielajos turnīros, lai mums būtu par ko fanot, atbalstīt un lepoties. Vēlētos arī pateikties ulalaa un goexanimo par dota 2 turnīru organizēšanu.”

 

 

 

 

Sakām lielu paldies visiem tiem, kas ieradās ciemos pie mums un ņēma dalību šajā pasākumā! Savukārt visiem tiem, kam šoreiz iespējami neizdevās atbraukt, vēlamies atgādināt, ka Dota2 pasākumi pie mums notiek regulāri, tā kā atliek vien sekot līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām nākamo GOEXANIMO rīkoto Dota2 turnīru!