Feb 02 - Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege Teambuilder #1 atskats

Sestdien, 25. janvārī, GOEXANIMO esporta klubā aizvadījām pašu pirmo Rainbow Six Siege Teambuilder turnīru. Jau pašā pirmajā pasākumā, pie mums bija ieradies ciemiņš no kaimiņzemes - Igaunijas, par ko mums ir liels prieks! Šoreiz balvās spēlētāji saņēma peles palikņus, peles, medaļas, kā arī, protams, pozitīvas emocijas un jaunus spēļubiedrus!

 

Ierodoties klubā, visi spēlētāji veica check-in pie pasākuma organizētāja, kurš savukārt ievadīja spēlētāju kopējā spēlētāju sarakstā un dabūja viņu pēdējo trīs sezonu vidējo MatchMakingRating (MMR). Pēc tam šis spēlētāju saraksts tika sakārtots, sākot ar augstāko ranku uz zemāko. Spēlētāji, kas ieņēma pirmās vietas (no 1. līdz 5. vietai ieskaitot) kļuva par komandu kapteiņiem.

 

Zemāk var aplūkot kopējo spēlētāju sarakstu un to, kuri no viņiem kļuva par kapteiņiem:

 

Komandas

Par komandu kapteiņiem kļuva pieci spēlētāji ar augstāko MMR, kuri rindas kārtībā, viens pēc otra izvēlējas spēlētājus savai komandai.

 

Zemāk iespējams aplūkot kādas komandas kapteiņi izveidoja:

 

Kā arī komandu vidējais MMR:

Grupu spēles

Pēc komandu izveides, šīs 5 komandas spēlēja viena pret otru pēc Round Robin Best of 1 principa. Šādi izskatās turnīra tabula pēc grupu spēlēm:

 

Tālāk sekoja izslēgšanas spēles un visas komandas tika tālāk uz tām.

Izslēgšanas spēles

Izslēgšanas spēles tika aizvadītas pēc Single Elimination Best of 1 principa, bet lielais fināls tika aizvadīts pēc Best of 3 principa.

Šādi izskatās turnīra zars pēc grupu spēlēm:

 

Fināls bija ļoti aizraujošs, komandas apmainījās ar uzvarām raundu pēc raunda. No neuzvaramām situācijām izvelkot savu komandu par vienu punktu priekšgalā, līdz pēdējās milisekundes triumfam. Pirmajā fināla spēlē par mata tiesu uzvarēja Team R0n1s. ar rezultātu 7:6 pret Team misery-lft.

Pēc spraigas cīņas savā starpā Team R0n1s. bija iztērējuši savus spēkus un nākamajā kartē zaudēja 1:6, kā arī gan laika trūkuma dēļ, gan spēku zuduma dēļ atdeva pretiniekiem uzvaru šajā sērijā.

Intervija

Kā arī atskats nevar būt bez intervijas, tāpēc pēc pasākuma Team misery-lft komandas kapteinis miserymisery dalījās ar savu pieredzi par savu komandu un kā to izdevās savākt savos grožos:

“Atnākot uz turnīru ar 0 domām par uzvaru, zināju tikai to, ka citiem ir lielāka pieredze vienam ar otru un vienīgie spēlētāji, ko es zināju bija AlphaCupcake un htky. Spēlētāju izvēle bija protams grūta, jo nezinot nevienu ir diezgan riskanti, tapēc lielākoties ņēmu cilvēkus ar lielāku MMR reitingu. Cik atminos, manai komandai bija viens no lielākajiem MMR reitingiem vai arī pats lielākais. Bija jau nedaudz pārliecība, ka “hey, varbūt mums ies normāli”... līdz brīdim, kad redzēju pirmo spēli…

Lai arī cilvēki centās ļoti klausīties un darīt lietas ko saku, lielākoties lietas neiznāca, jo viņiem nebija pieredze, kad IGL vada viņus cauri spēlei. Pirmās divas spēlēs spēles zaudējām un pēc katras spēles mēs izgājām cauri, kas bija par vainu un komanda uzklausīja mani, jo man bija vislielākā pieredze no visiem. Izstāstīju, kā ir jāieņem kontrole pār karti un kas un cik tālu ir jāieņem pozīcijas, lai piemērām veiksmīgi noliktu defuseri.

Tad, kad mums atkal nācās spēlēt Clubhouse un Border, komandas biedri jau saprata, kas ir jādara un klausījās vēl cītīgāk, jo negribēja būt pirmie, kas zaudē šinī turnīrā.

Izslēgšanas spēlēs mums palīdzēja dominēt iegūtā pieredze no pirmajiem diviem mačiem, saprast viena otra plusus un mīnusus, kas man kā IGL ļoti palīdzēja saprast katru un kontrolēt spēles gaitu.”

Rezultāti


🥇1.vieta - Team misery-lft (miserymisery, Rando1204., Arsvor, Ulmanis, iDemLz)
🥈2.vieta - Team R0n1s. (Ronis, htky, eataburger, PuFF, BrainSurgeon)
🥉3.vieta - Team Kuzis_ (Kuzis, Papa T, Rouziys, Pogis, Ren4rs)


Team misery-lft (Ulmanis, iDemLz, miserymisery, Arsvor, Rando1204)

Team R0n1s. (Ronis, PuFF, eataburger, htky)

 

Liels paldies visiem tiem, kas ieradās ciemos pie mums un piedalījās šajā pasākumā! Savukārt visiem tiem, kam šoreiz neizdevās atbraukt: nebēdājies! Gaidi drīzumā jau nākamo Rainbow Six Siege teambuilder turnīru! Pievienojies Rainbow 6 Baltics Discord serverim, lai pats pirmais uzzinātu jau par nākamo pasākumu. Tiekamies!