Jan 16 - Rocket League

Rocket League Teambuilder #4 atskats

Sestdien, 13. janvārī, veiksmīgi aizvadījām ceturto GOEXANIMO Rocket League Teambuilder pasākumu! Cik spēlētāji pieteicās, kuri spēlētāji kļuva par kapteiņiem un kura komanda galu galā kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini, lasot tālāk!

 

Uz šo turnīru pieteicās līdz šim mazākais cilvēku skaits - kopumā turnīrā piedalījās 18 spēlētāji, kas ļāva izveidot tikai 6 komandas! Jāatgādina, ka decembra sākumā tika veikta aptauja, kurā tika prasīts nobalsot par piemērotāko datumu, kurā labāk rīkot pasākumu un tika doti trīs varianti: “13. janvāris”, “3. februāris”, “Der abi datumi”. Pēc aptaujas rezultātiem tika secināts, ka lielākā daļa nobalsoja par 13. janvāri (ieskatot arī tos, kas balsoja par trešo variantu). Par šo neliels komentārs no pasākuma organizatora kapey puses:

 

“Pēc tam, kad tika izziņots Teambuilder pasākuma norises datums, no vairākiem spēlētājiem saņēmu privātu ziņu par to, ka viņi diemžēl netiek, jo viņiem tas ir nepiemērots datums. Tādi bija vismaz 5. Noteikti bija arī tādi, kuri netika tajā datumā un vienkārši neko neteica. Tas liek domāt to, ka 3. februārī dalībnieki būtu krietni kuplākā skaitā nekā tie bija 13. janvārī. Un es vēl domāju, ka, augot cilvēku skaitam komūnā, būs arī vairāk cilvēku, kas piedalīsies LAN pasākumos. Izskatās, ka es smagi kļūdījos.

 

Vēl apbēdina fakts, ka 3 no reģistrētiem spēlētājiem uz turnīru nemaz neieradās. Tas man radīja papildus stresu un dusmas par to, ka cilvēki nav pietiekami kompetenti, lai paziņotu par savu neierašanos laicīgāk. Tas vienkārši nereāli demotivē mani kā organizatoru kaut ko darīt.

 

Bet tomēr izsaku milzīgu pateicību tiem, kas ieradās un piedalījās. Ceru, ka jums patika :)

 

Atsevišķu pateicību izsaku GOEXANIMO praktikantam DJ Betons, kas man palīdzēja ar vairākām turnīra administrēšanas lietām.”

 

Ierodoties klubā, visi spēlētāji veica check-in pie pasākuma organizētāja, kurš savukārt ievadīja spēlētāju kopējā spēlētāju sarakstā un dabūja viņu MatchMakingRating (MMR). Pēc tam šis spēlētāju saraksts tika skārtots, sākot ar augstāko ranku uz zemāko. Spēlētāji, kas ieņēma pirmās vietas (no 1. līdz 6. vietai ieskaitot) kļuva par komandu kapteiņiem.

 

Zemāk var aplūkot kopējo spēlētāju sarakstu un to, kuri no viņiem kļuva par kapteiņiem:

Spēlētāju izvēle tika sadalīta divos apļos. Pirmajā izvēles aplī savu spēlētāja izvēli uzsāka tas kapteinis, kura MMR bija viszemākais. Tālāk kapteinis ar otru zemāko MMR izvēlējās kādu no atlikušajiem zemā ranka bloka spēlētājiem utt. Otrajā izvēles aplī savu spēlētāja izvēli uzsāka tas kapteinis, kura komandas vidējais MMR bija viszemākais. Tālāk kapteinis ar otru zemāko komandas vidējo MMR izvēlējās kādu no atlikušajiem zemā ranka bloka spēlētājiem utt.

Pēc abiem izvēles apļiem komandu vidējais MMR un to vidējais ranks izskatījās šādi:

 

Pēc tam šīs 6 komandas pēc nejaušības principa tika sadalītas divās grupās pa 3 komandām katrā. Izslēgšanas spēļu kārtā tika visas komandas. Turnīra izspēles formāts šādam mazam dalībnieku skaitam bija jāpamaina no ierastā - grupu spēles tika aizvadītas pēc Round Robin Best of 5 principa, un izslēgšanas spēles tika aizvadītas pēc Double Elimination Best of 5 principa. Neliels komentārs no organizatora kapey:

 

“Turnīra laikā saņēmu ieteikumu, ka labāk būtu grupas spēlēt 2x pret vienu un to pašu komandu grupu spēļu ietvaros. Nākamreiz, ja turnīrā piedalīsies 6 komandas (un es ceru, ka tas nenotiks), izspēlēsim Double Round Robin grupas pēc Best of 3 principa. Tādējādi katram būs iespēja izspēlēt vēl vairāk spēles.”

 

Zemāk iespējams apskatīt turnīra grupas/zaru, komandu sastāvus, kā arī rezultātus toornament.com platformas ietvaros:

 

Grupu spēles

1. grupa

Komandu sastāvi:

  • Team Brīnumiņš - Brīnumiņš, panserbj0rn, Skatetilldie

  • Team Rukawa - Rukawa, Mr.Fakeman, HOG RAINERS

  • Team Sariuss - Sariuss, htky, RuciiLv

 

Round 1: Team Brīnumiņš [3:0] Team Sariuss (2:1; 4:0; 2:0)

Round 2: Team Brīnumiņš [1:3] Team Rukawa (0:1, 4:2, 2:3, 2:3)

Round 3: Team Rukawa [3:2] Team Sariuss (4:1; 1:2, 2:1, 1:2, 2:1)

2. grupa

Komandu sastāvi:

  • Team Droppo - Droppo, akfas, EdwardR

  • Team Riberijs - Riberijs, rept1k, Arceus

  • Team septem - septem, Faiyah, PresidentSpy

 

Round 1: Team Riberijs [3:0] Team septem (4:2; 3:1, 2:0)

Round 2: Team Droppo [3:2] Team septem (0:2, 4:2, 2:3, 4:2, 4:3)

Round 3: Team Droppo [3:0] Team Riberijs (4:3, 2:0, 2:1)

 

“Pirmā spēle vispār bija šausmīga, nespējām kārtīgi saņemties un iesist vārtus, bija moments, kur es netrāpīju tukšos vārtos, bet pēc pirmās spēles mēs pamainījām spēles stilu, sākām spēlēt daudz agresīvāk, jo pirmajā spēlē ļāvām pretiniekiem daudz izpausties, lai to novērstu, mēs vienkārši uzsākām ātrāku spēli, kas mums ļoti palīdzēja. Varbūt tas gols [3. gols no Team septem] ceturtajā spēlē nedarīja mums sliktu, bet vairāk labu, tas mums ļāva ātrāk saņemties, deva cerību un spēku, lika domāt, ka mums ir iespēja paņemt šo spēli, kas beigās arī izdevās.”

/Droppo par spēli pret Team septem/

 

Izslēgšanas kārtas spēles

Izslēgšanas kārtas spēlēs visas 6 turnīra komandas tika ielozētas Double Elimination zarā, kurā visas spēles tika aizvadītas pēc Best of 5 principa.

Winners bracket Round 1 un Round 2 spēļu rezultāti:

  • Team Riberijs [2:3] Team Sariuss (1:0, 0:3, 3:1, 2:3, 3:5)

  • Team septem [2:3] Team Brīnumiņš (3:0, 5:2, 1:2, 1:2, 0:3)

  • Team Rukawa [0:3] Team Sariuss (0:1; 1:3, 2:5)

  • Team Droppo [1:3] Team Brīnumiņš (0:1, 3:1, 2:3, 0:1)

 

“Viņi [Team Riberijs] bija labāki komandas saspēlē, mums gāja ne pārāk, it īpaši ar piespēlēm, bet kaut kā beigās rotācija mums uzlabojās un izmantojām pretinieku pieļautās kļūdas. Lielākoties paldies jāsaka manam komandas biedram htky’am, kurš nepārtraukti call’oja ko katram darīt, vienmēr par visu zināja un pa lielam turēja komandu kopā. Citiem vārdiem sakot, viņš bija mūsu in-game leader.”

/Sariuss par spēli pret Team Riberijs/

 

Losers bracket Round 1 spēļu rezultāti:

  • Team Droppo [1:3] Team Riberijs (6:2; 1:3; 2:3, 1:3)

  • Team Rukawa [1:3] Team septem (0:2, 0:1, 3:2, 1:3)

 

 

Winners finals spēles ietvaros Team Sariuss tikās ar komandu Team Brīnumiņš. Spēle izvērtās ļoti spraigi. Pirmās divas spēles sīvā cīņā uzvaru izcīnīja komanda Team Brīnumiņš, bet tad spēles gaita pagriezās uz 180 grādiem, komandai Team Sariuss rādot negaidīti labu sniegumu, uzvarot 3 spēles pēc kārtas, tādējādi uztaisot reverse sweep un uzvarot sērijā ar rezultātu 3:2 (1:3, 1:2, 4:1, 5:1, 3:0)

 

Losers bracket Round 2 ietvaros savā starpā par palikšanu turnīrā cīnījās Team Riberijs un Team septem. Ļoti sīvā un elpu aizraujošā cīņā Team Riberijs guva uzvaru pār pretiniekiem ar rezultātu sērijā 3:1 (1:2, 2:0, 3:0, 2:1), tādējādi garantējot sev vismaz 3. vietu turnīrā.

Cīņa turprinājās, Team Brīnumiņš tiekoties ar Team Riberijs losers bracket round 3 ietvaros, kurā komanda Team Brīnumiņš plūca uzvaras laurus, 5 spēļu sērijā ar rezultātiem 0:1, 2:1, 3:0, 2:6, 2:1 apspēlējot komandu Team Riberijs. Ar šo uzvaru Team Brīnumiņš nodrošināja sev vietu lielajā finālā.

 

“Jūtos priecīgs par uzvaru pret Riberiju. Pēc spēles ir satraukts un pacilāts garastāvoklis. Tagad sekos grūts mačs pret Team Sariuss, kuru jau vienreiz gandrīz uzvarējām, bet beigās izdomājām nedaudz nothrowot :D Sariuss pēc otrās spēles veica klaviatūras tehnisko apkopi, kas izsita mūs no ritma. Neskatoties uz smagu zaudējumu 4. spēlē, kurā zaudējām ar rezultātu 2:6, mums nepazuda pārliecība, ka spēsim uzvarēt piekto spēli un tikt finālā. Visa turnīra garumā mums gāja kā pa kalniem, un es zināju, ka viena zaudēta spēle ar lielu rezultāta starpību nav nekāds izšķirošais faktors. Mēs vienkārši noskaņojāmies, pateicu čaļiem lai viņi aizmirst visas iepriekšējās spēles un sāk visu no kā no nulles, beigās ļoti saspringtā mačā izdevās arī uzvarēt. Uz nākamo spēli centīsimies labot iepriekšējās spēlēs pieļautās kļūdas, mēģināsim vairāk komunicēt un mazāk double/triple commit’ot. Komandas biedrs panserbj0rn arī ļoti labi palīdz komandas savaldīšanā un uzvaras gara saglabāšanā.”

/Brīnumiņš par spēli pret Team Riberijs un gatavošanos finālam/

 

Lielajā finālā Team Sariuss tikās ar Team Brīnumiņš un atkārtoti pierādīja, ka viņi ir pārāki. Team Brīnumiņš gan izdevās atņemt pretiniekiem vienu spēli, taču tas viņus neglāba no zaudējuma visā sērijā. Team Sariuss svinēja uzvaru, 4 spēlēs uzveicot pretiniekus ar rezultātiem 2:0, 2:3, 4:1, 2:1, tādējādi kļūstot par GOEXANIMO Rocket League Teambuilder #4 čempioniem!

 

“Jūtos apbrīnojami par pirmo uzvarētu turnīru. Vārdiem aprakstīt nevaru.

Izslēgšanas spēļu sākumā uzreiz pamanījām, ka mums trūkst ofensīvās saspēles, bet pēc tam ar katru nākamo maču sāka viss sāka kļūt  arvien labāk un labāk, tā arī nonācām pie uzvarētām spēlēm. Mums galvenais bija pareiza rotācija, bieži vien pirms tam sanāca bieži double commit’ot gan ar RuciiLv, gan ar Sariuss, taču beigās viss nostabilizējās un sanāca normāli nomainīties. Komunikācija ar abiem komandas biedriem mums bija pavisam mierīga, neviens lieki nestresoja un vienkārši katrs teica, kurš konkrētajā situācijā ies virsū bumbai, tas pa lielam arī viss.”

/htky par grand finālu un playoff’iem kopumā/

 

Sakām lielu paldies visiem tiem, kas ieradās ciemos pie mums un ņēma dalību šajā pasākumā! Savukārt visiem tiem, kam šoreiz iespējami neizdevās atbraukt, vēlamies atgādināt, ka Rocket League pasākumi pie mums notiek regulāri, tā kā atliek vien sekot līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām nākamo GOEXANIMO rīkoto Rocket League turnīru!

 

 

Tāpat arī atgādinam, ka jaunais klubs strādā arī darba dienās! Droši nāc ciemos pie mums ēst pusdienas vai uzspēlēt kādu datorspēli, PlayStation 4 vai galda spēles!

 

Raksta autors: kapey