Sep 25 - CS:GO

Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #18 turnīra atskats

Aizvadītāja nedēļas nogalē, no 21 līdz 22. septembrim, GOEXANIMO esporta klubā norisinājās nu jau astoņpadsmitais CS:GO 5 pret 5 turnīrs, kuru šoreiz rīkojām sadarbībā ar mūsu foršo partneri Samsung, kas ir viens no visā pasaulē vislabāk atpazīstamajiem elektrotehnikas zīmoliem

 

Pasākuma ietvaros Samsung sniedza ne vien finansiālo atbalstu, lai turnīra balvu fonds kļūtu vēl grandiozāks, bet gan arī nodrošināja turnīra labāko spēlētāju ar īpašu MVP balvu - Samsung 500GB SSD cieto disku!

 

Sīkak par to kā norisinājās pats turnīrs un kura komanda tad beigu beigās plūca uzvaras laurus noskaidro lasot tālāk!

Par turnīru

Turnīru kā ierasts saviem sekotājiem izziņojām ļoti laicīgi jeb trīs nedēļas pirms tā norises. Šādu pieeju piekopjam jau labu laiku, jo esam pamanijuši, ka laicīga turnīra izziņošana ne vien dod Jums vairāk laika izveidot komandas un piereģistrēties turnīram, bet gan arī ieplānot šo attiecīgo nedēļas nogali brīvu, lai varētu ņemt dalību tajā.

 

Pasākuma dalībnieku skaitu kā ierasts bijām nolikuši uz 16 komandām un lai gan šo skaitli sasniegt neizdevās, jo turnīram pieteicās 14 komandas, vienalga ir skaidrs, ka CS:GO Latvijā joprojām ir augstā vērtē un mūsu komūnai šie pasākumi ir pārtapuši par tādiem nelieliem Latvian Majoriem.

 

Tāpat arī jāpiemin, ka viena no šīm 14 komandām arī šoreiz bija mūsu kaimiņu braļukas no Lietuvas - LITVA-GAMING.MSi. Šo komandu un tās spēlētājus kā jau ierasti klubā uzņēmām kā savējos un arī mūsu pašu spēlētāju aprindās ir manāmi jūtams, ka leišu klātbūtne padara konkurenci vēl sīvāku un turnīru vēl interesantāku!

 

Turnīrs, kā jau parasti pie mums pieņemts, tika publicēts arī HLTV.org platformas ietvaros. Četru labāko komandu spēlētāji varēja ne vien paspīdēt šajā pasaules slavenajā CS:GO platformā, bet gan arī iegūt tajā sev individuālo profilu, kas daudziem spēlētājiem ir kā papildus motivācijas lādiņš cīnīties par vietu turnīra labāko četriniekā!

 

Pievēršoties pašam turnīram - tā formāts šoreiz bija jau ierastais GOEXANIMO 5x5 turnīru 16 komandu formāts. Pirmajā turnīra dienā 14 komandas tika sadalītas 4 grupās, kur divās no tām bija 3 komandas, taču atlikušajās divās - pa 4 komandām. No katras grupas pēc Double Elimination Bracket Best of 1 formāta uz izslēgšanas kārtas spēlēm nokļuva 2 labākās komandas. Attiecīgi otrajā diena 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā, kurā tās spēlēja pēc Best of 3 izspēlēs formāta.

 

Grupas, kā jau allaž ierasts veidojām vadoties pēc komandu Seed, kas tiek aprēķināti balstoties uz komandā esošo spēlētāju GOEXANIMO Player rank punktiem. GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam par sasniegumiem iepriekšējos CS:GO 5x5 turnīros. 

 

Zemāk piedāvājam aplūkot 15 labāko turnīra spēlētāju (filtrs: kills) statistikas rādītājus:

Ar pilnu turnīra statistiku iespējams iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #18" un spiežam search!

Grupu spēles

A Grupas komandas un to sastāvi:

  • wolsung - hyskeee, Gekons, krii, raw, prelideN

  • Dominoes - Windy, L1ght, sm0kkk, K1m1Tr1J, -Panar

  • Sizeof - PaSkka, JESUS, R3ASON, gen1u777, Fr3kRoll

Pirmās kārtas spēles:

  • Dominoes [16:2] Sizeof (overpass)


Otrās kārtas spēles:

  • wolsung [16:8] Dominoes (mirage) - 4 pret 5, jo prelideN mājas gulēja

 

Izšķirošā spēle:

  • Dominoes [16:6] Sizeof (inferno)

 

“Sestdienas rīts wolsung komandai iesākas ļoti interesanti. Nedaudz pirms pulksten 10 no rīta kad sākam kopā ar kolēģiem slēgties klāt pie datoriem, lai aizvadītu savas grupu turnīra spēles, sapratām, ka mūsu biedram prelideN ir izslēgts telefons un viņš vienkārši nav sazvanāms. Lai gan uz īsu brīdi bija neliela cerība, ka viņš tomēr ieradīsies, jo iepriekšējā dienā vēl pats personīgi pārjautāju vai viņš zin cikos jābūt, šoreiz tomēr spilvens un sega izrādījās labāka par CS:GO spēlēšanu. Tā nu nekas cits neatlika kā doties iekšā spēlē 4 pret 5, jo ņemties meklēt un censties dabūt rokā kādu aizvietotāju šķita lieki un bijām parliecināti, ka varam gūt uzvaru arī četratā. Galvenais - nedarīt muļķības!

Pēc veto nonācām pie kartes mirage, kas bija ideāla priekš šādas spēles. Nažu raundu zaudējam, taču par spīti tam komanda Dominoes izvēlējas sākt spēli pa CT, kas noteikti ir kļūda. Ja kāds no Dominoes šo lasa, tad ieteikums citreiz šādai situācijai - ja jūs spēlējat pret 4 spēlētājiem, tad jums pašiem ir izdevīgāk sākt pa T side, jo pa CT četratā spēlēt ir nudien grūti, jo visas tās kartes daļas ko parasti segtu pieci speletaji ir jānosedz pa četriem, kas nozīmē, ka tā teikt by default kaut kur būs spraugas aizsardzībā un tās varēs izmantot.

 

Bet nu šoreiz dabujām tieši to ko paši vēlējāmies un pa T side spēlējām ātri, agresīvi un cik nu tas iespējams kopā cenšoties vienkārši pretinieku uzvarēt uz skill. Tas arī pa lielam izdevās un pirmo pusi uzvarējām ar rezultātu 9:6. Pa CT četratā, kā jau iepriekš minēju, nācas nedaudz pozicionāli iespringt, jo man bija jāspēlē vienam uz B bez supporta un pārējie trīs praktiski vai vienmēr vairāk atradās midā vai uz A. To arī pāris reizes Dominoes puiši centās izmantot savā labā, taču beigu beigās tomēr mūsu individuālā meistarība ļava mums novest spēli līdz galam un svinēt uzvaru ar rezultātu 16:8.”

/Gekons par komandas wolsung grupu spēli pret Dominoes četratā/

B Grupas komandas un to sastāvi:

  • aimhaus - Shield, discplex, Whiskas, EiZA, endicate

  • coluant - Emis2, pferiz, karlisabc, Frip, outwerk

  • goldiNgen - Ingy, spicey-, Roco, Asmens, Selo

  • Latvian Legion - SteelRat, JankyLV, Cube, d1ns, sky330i

Pirmās kārtas spēles:

  • aimhaus [16:4] goldiNgen (train)

  • coluant [16:4] Latvian Legion (overpass)


Otrās kārtas spēles:

  • aimhaus [16:11] coluant (mirage)

  • Latvian Legion [8:16] goldiNgen (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • coluant [16:13] goldiNgen (overpass)

 

“Kopumā grupu spēlēs ritējā kā gaidīts. Pirmā spēle pret Latvian Legion bija ātra un ļoti parasta jeb varētu pat teikt, ka tāds warm-up game priekš mums. Otrā spēlē pret aimhaus spēli uzsākām ļoti slikti un lai gan beigās kaut kādus raundus spējām uzvarēt, tas acīmredzami nebija pietiekoši, lai gūtu uzvaru. Nu un pēdējā spēle pret goldiNgen bija daudz par tuvu komfortam, jo pretinieki spēlēja ļoti neparozīgi un mūsu pašu spēles stils traucēja pabeigt spēli ātrāk. Spēli tomēr beigās pabeidzām ar uzvaru, bet neteikšu, ka bez grūtībām. Visu cieņu goldiNgen spēlētājiem, noteikti pārsteidza mani labā ziņā!”

/Emis2 par komandas coluant grupu spēlēm/

C Grupas komandas un to sastāvi:

  • Dead Inside - kykaho, sunshine, Serex, Daze, Sylvyrrock

  • LabsDarbs - MrGabriel, zeeb, s1ckfl0w^, guccibraga, Kaines_

  • 23 Squad - BlueCheese, Jateks, Deenka, 4ce, shakeN

  • RollOut eSports - ThePollen, Yuu, inc0la, SenSeiS, Yurin0v

Pirmās kārtas spēles:

  • Dead Inside [16:0] 23 Squad (mirage)

  • LabsDarbs [16:8] RollOut eSports (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • Dead Inside [16:14] LabsDarbs (mirage)

  • RollOut eSports [14:16] 23 Squad (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • LabsDarbs [16:7] 23 Squad (mirage)

 

“Kad ieraudzijām savu grupu zinājām, ka šī ir mūsu iespēja tikt uz otro dienu, jo beidzot esam nokomplektējuši sastāvu ar kuru domājam trenēties arī turpmāk un mājas bijām kārtīgi pastrādājuši treniņos pret tādām komandām kā Timechasers un meiteņu komandu Lazarus.

 

Pirmajā spēlē pret RollOut eSports bijām nedaudz nervozi un varēja just, ka neesam vēl kārtīgi iesiluši. Šķietami domās jau bijām nākošajā spēlē pret Dead Inside, bet tas mūs neatturēja no uzvaras gūšanas kartē inferno ar salīdzinoši pārliecinošu 16:8 rezultātu.

 

Attiecīgi, otrajā spēlē tikamies ar iepriekš pieminētajiem Dead Inside. Pēc veto nonācām pie kartes mirage, kuru uzsākām pa CT. Sākuma atdevām daudz raundu, kurus vajadzēja ņemt, taču uz halfa beigām jau nedaudz saņēmāmies un pabeidzām halfu ar pārliecinošu 10:5 uzvaru. Pa T side ļoti labi nospēlējam force raundus, kuros visi hitoja savus šotus ar deagliem, kas ļāva mums soli pa solim tuvoties iespējamajai uzvarai. Taču, atlika vien zaudēt vienu svarīgu key round, kur notrowojām 3v1 situaciju A saitā un palēnam spēle jau sāka slīdēt ārā no rokām. Būtu uzvarējuši to raundu, pretiniekiem nebūtu naudas un mēs būtu pabeiguši spēli...bet nu šoreiz neko, wolsung vainīgs un piedzīvojām 14:16 zaudējumu. 

 

Pēdējā decider spēlē pret 23 Squad bijām jau nedaudz sagruzijušies un attiecīgi arī īpaši kopā nespēlējam un nekādas baigās taktikas netaisijām. Vienkārši ņēmām un skraidijām apkārt uz individuālo skill, kas arī beigās bija pietiekoši lai uzvarētu. Prieks, ka pēc ilgāka pārtraukuma LabsDarbs atkal nokļuva playoffos!”

/Kaines_ par komandas LabsDarbs grupu spēlēm/

D Grupas komandas un to sastāvi:

  • LITVA-GAMING.MSi - leakeN, prochas, maty, Gru, LaimB

  • 5TIPOV.GG - Alpa, singles, dunkwow, Ce7ra, Sherman-LLQ

  • 2pa OLDFRTZ - left, Huqqs, eseniks, compulse, MILKAZORRO

Pirmās kārtas spēles:

  • 5TIPOV.GG [16:8] 2pa OLDFRTZ (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • LITVA-GAMING.MSi [16:3] 5TIPOV.GG (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • 5TIPOV.GG [16:8] 2pa OLDFRTZ (dust2)

Izslēgšanas kārtas spēles

Izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva 8 turnīra labākās komandas, kas tika ievietotas Single Elimination zarā, kura ietvaros pilnīgi visas spēles notika pēc Best of 3 formāta!

¼ finālu spēļu rezultāti:

  • wolsung [2:0] 5TIPOV.GG (16:2 overpass, 16:5 mirage)

  • LITVA-GAMING.MSi [2:0] Dominoes (16:7 mirage, 16:10 inferno)

  • aimhaus [2:0] LabsDarbs (16:4 mirage, 16:2 overpass)

  • Dead Inside [1:2] coluant (16:13 dust2, 8:16 mirage, 6:16 nuke)

 

“Otro dienu iesākām ar ¼ fināla spēli pret Esi Pirma....uj...Dead Inside. Pirmā karte bija dust2, kuru visai negaidīti izvēlējas viņi. Spēli uzsākām pa CT, kur paši sev izrakām bedri ar to ka nepareizi ņēmām map control. T pusē sākumā spēlējām pašvaki, bet pēc tam jau nedaudz saņēmāmies. Galvenais breaking point, kas mūs salauza, bija kad kykaho uztaisīja 1v2 ninja defuse. Taču, pat zaudējot šo mapi mums bija pārliecība, ka nākamās divas kartes paņemsim.

 

Otrā karte bija mūsu mirage, kas bija ļoti ātra, jo gan es, gan Frip bijām on-point un rādijām ļoti labu sniegumu neļaujot Dead Inside tā pa īstam iejusties šajā spēlē ne ekonimikas ziņā, nedz arī ar paņemtiem raundiem. Domājams, ka šo karti aizvadijām tik salīdzinoši viegli, jo uzvarējam visus key-rounds, kas neļāva Dead Inside nostabilizēt savu CT ekonomiku.

 

Pēdējā sērijas karte bija nuke, kurā ejot iekšā jutām, ka mums ir virsroka, jo uzvarējām iepriekšējo karti diezgan pārliecinoši un pretinieki šķietami jau bija mazliet tilted. CT pusi uzsākām drausmīgi ar rezultātu 0:4. Turpinājumā gan sākām beidzot ieskrieties uzvarot vairākus nozīmīgus after-plant raundus, taču ekonomika joprojām nebija tā labākā, jo vienmēr izdzīvoja tikai 1 vai 2 cilvēki. Taču, halfam turpinoties arī pie šī mēs vairāk piestrādājām un uzvarot raundus tīrāk arī izdevās uzkrāt naudu labai aizsardzībai, kas principā ir galvenais nukē spēlējot pa CT. Tā nu arī pusi noslēdzam ar 9:6 uzvaru. Spēli noslēdzam turpat uz vietas ar 7 pēc kārtas paņemtiem T side raundiem un attiecīgi rezultātu 16:6. Otrajā halfā noteikti jāuzteic Frip, kurš uzvarēja n-tos clutch raundus, kuri mums nebija jauzvar.

 

Kopumā Dead Inside spēlēja labi, taču mentāli mēs bijām stiprāki un nesalūzām svarīgajos raundos kā rezultātā arī sēriju noslēdzam sev par labu. Noteikti nevaru teikt, ka sagaidiju to, ka mēs viņiem šādi pārbrauksim pāri, taču tajā pat laikā arī negaidiju, ka pretinieki pieļaus tik daudz kļūdas. Tā vien šķiet, ka spēli uzvarējam tieši dēļ ta, ka Dead Inside deva mums iespēju spēlēt kā vien gribam, nevis tāpēc, ka mums būtu bijusi superīga komandas saspēlē vai vēl kas cits.”

/Emis2 par coluant ¼ finālā derbiju pret Dead Inside/

½ finālu spēļu rezultāti:

wolsung vs LITVA-GAMING.MSi

 

Pirmā pusfināla ietvaros tikās komandas wolsung un LITVA-GAMING.MSi. Šis pusfināls bija visnotaļ saspringts un notikumiem bagātāks, un jau sērijai sākoties varēja just, ka šeit sastapušās ir divas visnotaļ vienlīdzīgas komandas.

 

Jau pirmās kartes (inferno) ietvaros pēc 30 nospēlētiem raundiem nebija izdevies noteikt labāko komandu un nācās spēlēt papildlaiku, kura ietvaros uzvaru ar rezultātu 19:16 izrāva wolsung puiši. Sērijas turpinājumā leiši LITVA-GAMING.MSi gan galvas nenokāra un turpināja cīnīties, taču arī otrajā kartē (mirage) pēc 30 nospēlētiem raundiem wolsung izrādijās pārāki uzvarot ar rezultātu 16:14.

 

“Turnīra pusfinālā tikāmies ar lietuviešiem LITVA-GAMING.MSi un lai gan komandas ģerbtuvēs nebija jūtams satraukums par gaidāmo dueli, es pats personīgi nezināju ko sagaidīt, jo tieši pret šiem puišiem mēs iepriekš piedzīvojam savu vienīgo zaudējumu GOEXANIMO turnīru vēsturē. Attiecīgi arī galvā kaut kur virmoja atmiņas par šo piedzīvoto neveiksmi. Taču, no otras puses skatoties iespējami pat šīs domas radija vēl lielāku vēlmi pašam šoreiz nospēlēt labāk un pierādit, ka spējam uzvarēt viņus.

 

Pirmā karte bija viņu pickotais inferno, kas izsenis ir bijusi ļoti nepārliecinoša karte wolsung miksam, jo lai gan visi mēs individuāli zinam kā spēlēt šo karti, kad pienāk spēles laiks tad kaut kas vienmēr šķietami noiet greizi vai vienkārši neizdodas. Spēli savu pretinieku izvēlētajā kartē izlēmam sākt pa CT un sākums bija pa galam slikts, jo pēc 6 nospēlētiem raundiem nokļuvām iedzinējos ar rezultātu 1:5. Taču, jau nākošajā roundā, pārsteidzošs varoņdarbs no manis paša ļāva mums iniciatīvu pārņemt savās rokās. Pistoļu force buy rounda laikā sēžot shortā zem jumta izdevās nošaut pirmo pretinieku, kas nāca ārā no boilera, savākt viņa AK un pēc tam nošaut vēl trīs pretiniekus, kas nāca ribās viņu treidot. Pēc šī raunda arī varēja just, ka paši sākam spēlēt daudz gudrāk un attiecīgi arī pirmās puses rezultāts beigās mums par labu - 8:7. Apmainoties pusēm pa T turpinājam ar to pašu momentum ko iepriekš paņemot 4 no pirmajiem 5 raundiem (12:8), taču pēcāk, kā jau tas mums ierasts kartē inferno, sākās grūtības uzvarēt raundus. Tā vien šķiet, ka bieži vien pazaudējam pareizos taimingus kad iet saitos vai vienkārši nespēlējām pietiekami daudz kopā. Tas arī noveda līdz rezultātām 15:15. Overtime laikā beidzot sapratām, ka kaut kas jāmaina savā T side pieejā. Vienu no raundiem pa T uzvarējām, jo zinājām, ka bieži esam gājuši B un pretinieki arī attiecīgi pie katra mūsu B zakida ļoti ātri rotē palīgā. Tā nu izdomajam uzmest salīdzinoši novēlotu B fake ap 45 palikušām sekundēm raundā un aiziet beigās uz A. Papildus tam, paņēmām vēl vienu T side raundu veiksmīgi uzvarot 2x3 situāciju uz B saita. Nu un ar 2 T side raundiem jau bija skaidrs, ka pa CT vienkārši jānospēlē pārliecinoši un uzvara būs rokā! Tā nu arī noslēdzām karti turpat uzreiz pēc vēl 2 raundiem ar rezultātu 19:16.

 

Otrā karte bija mūsu pašu izvēlētais mirage, kas ir kā mūsu go-to pick, jo tajā šķietami jūtamies viskomfortablāk un zinam kā apspēlēt savus pretiniekus. Spēli uzsākām pa T side jau atkal nonākot iedzinējos ar 2:4, bet līdz ko prelideN rokās nonāca SG - galvas ripoja! Viņš kā tanks gandrīz vai katru raundu šķietami atrada entry killus un gāja iekšā saitos solo. Attiecīgi arī pirmais halfs uzvarēts ar ļoti pārliecinošu 10:5 rezultātu. Apmainoties pusēm pēc paņemtas CT pistoles, kur man vēl izdevās nogriezt leakeN, sākam braukt pāri pretiniekiem ņemot raundus vienu pēc otra. Pie rezultāta 15:7 šķita, ka tulit nu jau spēle būs galā, atliek vien paņemt to vienu pēdējo raundu, bet leiši nepadevās un arī mūs šķietami veiksme bija nedaudz pametusi, jo katru reizi kad ieguvām jebkādu advantage jau pēc īsa mirkļa tas mums tika atņemts un pēc vairākiem raundiem, kuros nācās spēlēt ar force buy vai vienkārši seivot ieročus nonācām pie rezultāta 15:14. Šoreiz gan izdevās izvairīties no overtime un pēdējo raundu leiši paši nospēlēja ļoti pavirši, kas arī mums deva iespēju pabeigt spēli ar rezultātu 16:14.

 

Kopumā gan jāsaka, ka man personīgi šķiet, ka rezultātiem abās kartēs vajadzēja būt daudz pārliecinošākiem no mūsu puses, jo, lai neapvainojas LITVA-GAMING.MSi, bet viņi neko īpašu nerādija. Mēs paši daudzās vietās nobumbulējām savas iespējas, kas arī noveda pie ļoti tuvas spēles. Bet GG leišiem, bija labs duelis!”

/Gekons par wolsung pusfināla uzvaru pār komandu LITVA-GAMING.MSi/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas: 

 

aimhaus vs coluant

 

Savukārt otrā pusfināla duelī tikās komandas aimhaus un coluant. Lai gan uz papīra šīs šķita, ka ļoti interesants duelis, jo coluant sastāvs nav no tiem vājākajiem, aimhaus puiši sēriju pabeidza divās ļoti ātrās kartēs ar rezultātiem 16:6 kartē mirage un 16:4 kartē train.

 

“Pēc parliecinošām uzvarām grupās un ¼ finālā bijām gatavi otreiz uzvarēt komandu coluant. Jau pēc veto sapratām, ka viņi ir nobijušies pret mums spēlēt, jo tā vietā, lai nopickotu kādu random karti un censtos mūs pārsteigt ar to viņi nopickoja karti (mirage) kurā jau iepriekš mums zaudēja. Attiecīgi arī paši paredzējām, ka līdz trešajai kartei šis duelis visdrīzāk nemaz nenonāks.

 

Pirmajā kartē (mirage) par spīti zaudētam pistoļu raundam spējām parādīt ļoti spēcīgu CT side uzvarot pirmo pusi ar ātru un nesāpīgu 11:4. Otro halfu pa T side arī iesākām labi uzvarot pistoles un pēcāk diži nedodot viņiem iespēju iespēlēties un uztaisīt comeback tā arī pabeidzām karti ar 16:6 uzvaru.

 

Otrā karte bija mūsu pickotais train, kur jau no sākta gala pa T side izrādijām dominanci izmantojot visu savu ietrenēto stratēģiju un default raundu arsenālu pret kuru tādi miksi kā coluant vienkārši nezin ko iesākt un kā šādas iestrādes apturēt, it īpaši tādā kartē kā train. Attiecīgi arī pirmais halfs uzvarēts ar ļoti pārliecinošu 12:3 rezultātu un otrajā halfā pa CT paņēmām pistoli kā rezultātā arī pēc pāris raundiem pabeidzām spēli ar rezultātu 16:4.

 

No pretinieku komandas noteikti gribu atzimēt Frip sniegumu! Viņš ļoti labi sevi parādija savā pirmajā LAN turnīrā ar visnotaļ spēcīgu prasmi šaut galvas. Savukārt mūsu aprindās lielāko daļu padarija rēzekne aka Whiskas, kurš sēriju pabeidza ar HLTV rating 1.88!”

/Shield par aimhaus viegli gūto pusfināla uzvaru pār coluant/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas: 

Lielais fināls: 

wolsung vs aimhaus

Bija pienācis lielā fināla laiks un tajā jau kārtējo reizi spēlēja wolsung, kuru šoreiz no troņa centās gāzt cita latviešu apvienība - aimhaus. Turnīra sekotāji gan klubā uz vietas, gan YouTube tiešraidē ar nepacietību gaidija atbildi uz jautājumu - vai aimhaus beidzot būs tā komanda, kas spēs uzveikt wolsung puišus un aizsūtīt tos mājas bez čempionu kausa? Vai tomēr wolsung jau kārtējo reizi pierādīs, ka ir labākā apvienība šajos turnīros?

 

“Lielajā finālā šoreiz pretī nāca aimhaus jeb tehniski var teikt Team Titan kodols +endicate. Redzot cik pārliecinoši viņi pārbrauca pāri coluant, man personigi bija skaidrs, ka spēlē noteikti nebūs viegla un ka tur vīri ir noķēruši tiešām labu momentum, kurš varētu likt mums kārtīgi pasvīst ceļā uz kartējo čempionu titulu.

 

Pirms veto procesa svārtijāmies par to ko banot, jo no vienas puses zinājām, ka pie katras iespējamās izdevības viņi turnīra gaitā ir pickojuši train, taču no otras - mūsu aprindās cilvēki ļoti gribēja izvairīties spēlēt nuke. Tā nu šoreiz izlēmām par labu nuke banam, kas tagad atskatoties uz sērijas rezultātu šķietami bija kļūda.

 

Attiecīgi pirmā karte bija viņu pickotais train, kur mēs spēli uzsākām pa CT. Jau no paša pirmā raunda bija jūtams, ka aimhaus train ir ļoti labi sagatavots un ir padomāts tiešām par katru sīkāko detaļu viņu uzbrukumā. Sākot no tā kā ieņemt dažādas kartes daļas, līdz pat patiešām labi koordinētiem saitu zakidiem un taimingiem kādos to darīt un kad kuram iet ārā no kuras pozicijas utt. Tur tiešām bija skaidrs, ka vīri šo karti ir prakojuši labu laiku un no manis personīgi cepuri nost, jo es vairs train pret viņiem spēlēt nevēlos! Nu un attiecīgi rezultāts arī perfekti atspoguļoja to cik viņi bija sagatavojušies VS mēs nesagatavojušies tam kā counterot visu to ko viņi dara. Galu galā zaudēts CT side 5:10 un apmainoties pusēm neko diži arī neizdevās parādīt pa T side, un beigās zāģis 7:16.

 

Pēc pirmās kartes ilgi bēdāties negājām, jo jau pirms game bija skaidrs, ka mūsu train noteikti nav no tiem labākajiem un ka ļoti iespējams nāksies sākt sēriju iedzinējot 0-1. Bet nu pēcāk jau lecām iekšā mirage, kas kā ierasts ir mūsu go-to karte ko spēlēt. Spēli uzsākām pa T side un par spīti tam, ka zaudējām pistoļu raundu, uzreiz jau nākošajā raundā veiksmīgi uzvarējām force buy raundu un no tā mirkļa maisam gals bija vaļā! Raundu pēc raunda spēlējam savu spēli baigi neiespringstot uz to ko dara pretinieki. Centāmies vienkārši kā jau ierasti izveidot veselīgu balansu starp individuālajiem playiem dažādas kartes daļās un kopīgiem explosion rushiem vai executiem uz kādu no saitiem. Rezultātā praktiski izdarijām ar viņiem to pašu ko viņi ar mums trainā un uzvarējām halfu ar ļoti parliecinošu 11:4. Varēja just, ka pa CT viņi tiešām nezinājā ko iesākt, jo mirage šķietami esam kopā spēlējuši jau tik daudz, ka mūsu T side iespējami pat diži neatšķiras no reālas komandas T side, kurš ir pilns ar dažādām labi pārdomātām taktikām un izspēlēm ar pareiziem taimingiem un utility. Apmainoties pusēm paņēmam pirmos trīs raundus (14:4), pēc tam viņi pāris reizes pārsteidza ar labiem A executiem, kas mums nedaudz sabojāja ekonomiku (14:8), bet beigu beigās izdevās piebeigt spēli ar uzvaru 16:8.

 

Pēdējā izšķirošā karte šoreiz bija dust2, ko līdz šim vēl turnīrā spēlējuši nebijām un vēsturiski arī tā priekš mums bijusi samērā viduvēja karte. Attiecīgi, bija grūti spriest kāds būs iznākums, jo nebija arī ne mazākās nojausmas vai aimhaus puiši šajā kartē ir ko gatavojuši vai nē. Spēli pēc zaudētiem nažiem uzsākām pa CT, kur izdevās paņemt pistoles, bet uzreiz pēc tam piedzīvojām zaudējumu otrajā raundā, kas deva viņiem ideālu atspēriena punktu sākt rullēt mums pāri raundu pēc raunda. Jau pirmajos buy raundos sapratām, ka par longu cīnīties pret viņiem nespējam, jo mūsu miksa utility koordinācija pilnīgi un galīgi nestāvējā klāt viņu atstrādātajiem long teikiem. Tā nu praktiski pēc pāris nospēlētiem raundiem sapratām, ka mums nekas cits neatliek kā atdot longu un censties spēlēt vairāk caur short / middle. Bet nu skaidrs, ka tā dust2 bez long control spēlēt ir ļoti grūti un attiecīgi arī pirmā puse zaudēta ar rezultātu 6:9. Taču, apmainoties pusēm un spēlējot pa T viss ātri vien mainijās. Ar smuku A split paņemta pistole noveda pie vēl četriem raundiem un rezultāts jau 11:9 mums par labu. Pēcāk aimhaus izdevās salauzt mūsu momentum ar paņemtu force buy raundu, kam sekoja divi uzvarēti clutchi no viņu puses un mūsu uzkrātā ekonomika aizsūtīta miskastē. Bijām nonākuši pie rezultāta 11:13 un zinājām, ka arī viņiem naudas nav nemaz tik daudz un ja mēs spēsim uzvarēt nākošo raundu vai divus, tad praktiski uzvarēsim arī visu spēli. Tad nu arī sacīts, darīts! Paņēmām nākošo raundu (12:13), pēcāk vīri izdomāja forcot, kas jau atkal mums uzvarot nozīmēja, ka nākošais raunds viņiem ir full eco, kuru uzvarot nonācām jau atkal vadībā ar 14:13. Kārtējo reizi labi pieņemts B split no viņu puses atkal izlīdzināja rezultātu uz 14:14, taču jau nākošajā raundā izdevās viņus noķert nedaudz out-of-position uz A saita ar 2-3 A split caur short un long (15:14). Nu un pašā pēdējā izšķirošajā raundā jau zinājām, ka viņiem naudas praktiski nav un ja mēs nospēlēsim vienkārši gudri nedarot muļķības, tad uzvara ir mums rokās! Tā arī izdarijām un kārtējo reizi mūsu A splits izrādijās spēcīgāks nekā viņu aizsardzība kā rezultātā arī uzvara ar 16:14!

 

Visā visumā noteikti jāuzteic komanda aimhaus jeb Team Titan kodols, jo, manuprāt, viņi nospēlēja ļoti labi un pāris situācijas / raundi šur tur viņiem par labu, un tieši viņi būtu bijuši tie, kas gāž wolsung no GOEXANIMO turnīru čempionu troņa. Un to es saku ne vien tikai par šo finālu, bet par turnīru kopumā. Es personīgi biju impressed kā viņi spēlē un neiešu melot sakot, ka, manuprāt, diena kad wolsung kritīs vairs nav aiz kalniem un pirmie, kas to varētu patiesi izdarīt ir tieši šie puiši!

 

Nobeigumā kā jau ierasti no manis kā admina paldies visiem, kas piedalijās turnīrā, bet no manis kā spēlētāja ierastais paldies maniem wolsung kolēģiem, kas izvēlās savu brīvo laiku pavadīt spēlējot video spēli CS:GO ar tādu pensionāru kā es!

 

Tiekas jau nākošajos turnīros!”

/Gekons par izcīnīto uzvaru finālā pret komandu aimhaus/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas: 

 

Turnīra MVP godu šoreiz GOEXANIMO piešķir wolsung spēlētājam raw, kurš bija komandas izteiktākais vilcējspēks pusfināla un fināla sēriju kopvērtējumā (HLTV rating 1.22, ADR 85.2).

Samsung GOEXANIMO CS:GO 5x5 #18 rezultāti:

  • 1.vieta - wolsung (hyskeee, Gekons, krii, raw, prelideN) - 400 EUR

  • 2.vieta - aimhaus (Shield, discplex, Whiskas, EiZA, endicate) - 200 EUR

  • 3-4.vieta - LITVA-GAMING.MSi (leakeN, prochas, maty, Gru, LaimB) - 100 EUR

  • 3-4.vieta - coluant (Emis2, karlisabc, pferiz, Frip, outwerk-) - 100 EUR

 

Turnīra čempioni - wolsung (Gekons, raw, prelideN, hyskeee, krii)

 

Otrās vietas ieguvēji - aimhaus (discplex, Shield, EiZA, Whiskas, endicate)

 

Apsveicam komandu wolsung ar kārtējo godam izcīnīto čempiona titulu! Seko līdzi jaunumiem mūsu mājaslapā un sociālajos tīklos, jo jau pavisam drīz izsludināsim nākošā CS:GO 2 pret 2 turnīra norises datumu.