Jun 20 - CS:GO

Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #11 turnīra atskats

Pagājušajā nedēļas nogalē, no 16 līdz 17.jūnijam, GOEXANIMO klubā aizvadījām vienpadsmito šī CS:GO 5x5 turnīru šī, Vecrīgas kluba vēsturē! To šoreiz rīkojām sadarbībā ar mūsu foršo partneri Zowie BenQ, kas financiāli atbalstija šo pasākumu! Kādas bija spēlētāju domas par aizvadītajām turnīra spēlēm, kuri bija turnīra lielākie pārsteigumi un kura komanda tad beigu beigās kļuva par turnīra čempioniem? Uzzini lasot tālāk!

 

Izziņojot turnīru tā sākotnējais norises datums bija vienu nedēļas nogali iepriekš jeb 9-10.jūnijs, taču, turnīra norises dienai tuvojoties, sapratām, ka visdrīzāk netiks savākts nepieciešamo komandu skaits, lai tas varētu notikt, līdz ar ko arī tika pieņemts lēmums pārcelt šo turnīru par vienu nedēļas nogali uz priekšu (16-17.jūnijs). Tieši šādu lūgumu arī saņēmām no dažu spēlētāju puses, kas ziņoja, ka ja turnīrs notiks nākošajā nedēļas nogalē tad uz to noteikti ieradīsies!

 

Turnīra dalībnieku skaitu kā jau ierasts sākotnēji bijām nolikuši uz ierastajām 16 komandām, taču ar vasaras iestāšanās lielo karstuma vilni un dažādu vasarīgo aktivitāšu baudīšanu acīmredzami bija mazinājies to spēlētāju skaits, kas savu nedēļas nogali gribēja un/vai varēja pavadīt piedaloties šajā turnīrā. Līdz ar to arī galējais komandu skaits, kas pieteicās turnīram bija 12 komandas.

 

Skaidrs, ka šis ir diezgan pamatīgs spēlēt gribētāju skaita kritums, un tas šāds jau ir otro turnīru pēc kārtas neskatoties uz starp turnīriem ieturēto 2 mēnešu pauzi. Lūkosim kā jau tuvā nākotnē atkal pacelt šo spēlētāju skaitu un papildus iedrošināt cilvēkus piedalīties mūsu rīkotajos pasākumus, lai jau kādreiz atkal sasniegtu to ierasto 16 komandu slieksni!

 

Tāpat arī kā jau allaž vērts pieminēt, ka arī šī turnīra četru labāko komandu spēlētājiem bija ne vien tā foršā iespēja sevi ieraudzīt pasaules slavenās HLTV.org platformas ietvaros, bet arī iegūt tajā sev individuālo spēlētāja profilu, kas daudziem spēlētājiem ir kā papildus motivācijas lādiņš cīnīties par vietu turnīra labāko četriniekā!

 

Savukārt turnīra formāts šoreiz bija nedaudz savādāks kā līdz šim. Turnīra 12 komandas tika sadalītas 2 grupās pa 6 komandām katrā. Katras grupas ietvaros divas komandas ar augstāko seed numuru saņēma tā saucamo HIGH SEED statusu jeb iespēju izlaist pirmo grupu turnīra spēļu kārtu. Grupu pirmās un otrās kārtas spēles norisinājās izmantojot Best-of-1 izspēles formātu, savukārt izšķirošās spēles - Best-of-3 izspēles formātu. No katras grupas 4 labākās komandas turpināja cīņu turnīra otrajā dienā. Attiecīgi otrajā diena 8 labākās turnīra komandas tika ielozētas Single Elimination zarā, kurā tās spēlēja pēc Best-of-3 izspēlēs formāta.

 

Grupas, kā jau allaž ierasts veidojām vadoties pēc komandu Seed, kas tiek aprēķināti balstoties uz komandā esošo spēlētāju GOEXANIMO Player rank punktiem. GOEXANIMO Player rank punkti tiek piešķirti katram atsevišķajam spēlētājam par sasniegumiem iepriekšējos CS:GO 5x5 turnīros.

 

Zemāk iespējams aplūkot turnīra grupas/zaru, komandu sastāvus, kā arī rezultātus toornament.com platformas ietvaros:

 

Tāpat arī piedāvājam aplūkot 10 labāko turnīra spēlētāju (pēc kills) statistikas rādītājus no eBot:

Ar pilnu turnīra statistiku iespējams iepazīties ŠEIT! Augšā search logā izvēlamies turnīru "Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #11" un spiežam search!

 

Grupu spēles

Kā jau tika minēts - 12 komandas tika sadalītas 2 grupās, kur abās no tām bija pa 6 komandām. No katras grupas 4 spēcīgākās komandas tika izslēgšanas spēļu kārtā. Kādas tad bija grupas un kuras tad bija tās komandas, kas spēja nodrošināt sev vietu otrās dienas spēlēs uzzināsi lasot tālāk!

 

A Grupas komandas un to sastāvi:

*MightyWolves - Emis2, kykaho, d3k, keen, msn

*Acenda - Dhu, davsty, Choice, TOMCHH, flexhy

PRAISE THE SUN - AliNshz’, espiikju, Pifs., Henca, Jozhancky

deprEST - endicate, Sylvyrrock, GOODmAn, Skeeezy, ren

Averision - puma, bonjour, bomzurs, riseagainst, Gachette

Hockey Bros - Whizerspoon, KPECTIWE, pro71x, mikj, solo

Atklāšanas spēles:

  • PRAISE THE SUN [16:3] Averision (cache)

  • deprEST [16:4] Hockey Bros (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • MightyWolves [16:0] PRAISE THE SUN (inferno)

  • Acenda [7:16] deprEST (mirage)

 

Izšķirošā spēle:

  • Acenda [2:0] Averision (16:7 overpass, 16:3 cache)

  • PRAISE THE SUN [2:1] Hockey Bros (7:16 cache, 16:9 inferno, 19:16 overpass)

 

“Pirmā spēlē grupās bija pret deprEST. Jau pirms spēles zinājām, ka viegli nebūs, jo viņu sastāvā ir endicate un sylvyrrock, kas abi ir mums pašiem labi zināmi spēlētāji. Tāpat arī pirms spēles jutām, ka neesam tik gatavi šaj spēlei kā viņi, jo ne vien mums nebija spēle pirms tam, lai iesildītos, nedz arī mūsu spēlētājiem pēdējās divās nedēļās nebija tik daudz stundu kopā saliktu, kā citiem viņu individuālajiem spēlētājiem!

 

Tieši šo iemeslu dēļ daudz no sevis negaidijām šajā spēlē. Galu galā notika tieši tas ko paredzējām - pistoles zaudējam un spēli iesākam ne pārāk labi. Pie rezultāta 5-5 likās jau ka tulīt spēsim saņemties un sākt ņemt raundus, bet kā saka - ja liekās tad var sasisties. Cietām bezierunu zaudējumu, jo pieļāvām ļoti daudz kļūdu gan spēles ziņā, gan arī savā komunikācijā. Neviens no mums nejutās labi šajā spēlē, koncentrēties un kārtīgi pieslēgties spēlei bija ļoti grūti pēc tik lielas ieturētās pauzes CS nespēlējot. Noteikti jauzteic arī deprEST puiši, kuru spēle tiešām bija līmenī tajā dienā!

 

Nākamā, izšķirošā grupu spēle mums bija pret diezgan nezināmiem spēlētājiem. Tā reāli nepazinām nevienu no viņiem, izņemot bonjour ar kuru es pats kādreiz CS 1.6 laikos esmu taisijis kopā komandu. Spēle ritēja vienos vārtos mums par labu, katrs no komandas biedriem dabūja kārtīgi izšaudīties un katram bija savi momenti kur viņš paspīdēja. Kopumā aizvadījām spēli uz ļoti pozitīvas nots izbaudot to un vienkārši labi pavadot laiku. Katrā ziņā tas bija labs treniņš pirms gaidāmajām playoff spēlēm nākošajā dienā!“

/Dhu par Acenda grupu spēlēm/



B Grupas komandas un to sastāvi:

*aimhaus - nopper, discplex, outwerk, UGARR, shield

*ESCELTIC - devour, SLY, superhck, ReixL, hopplo

#SpeelesAzarts - ThaKennyStun, Zvede, ZEPRii, Field9, CarryMeBaby

Esi Pirmais eSports - Interex, Hutler, FreakY, Daze, Mackapag

salted - SteelRat, skima, sailansed, Vulcany, natureof[A]wolf

Team Olaine - g4z, SHINJI, univers3, rewzycs, Latfy

Atklāšanas spēles:

  • #SpeelesAzarts [16:11] salted (cache)

  • Esi Pirmais eSports [16:3] Team Olaine (inferno)


Otrās kārtas spēles:

  • aimhaus [16:11] #SpeelesAzarts (nuke)

  • ESCELTIC [7:16] Esi Pirmais eSports (inferno)

 

Izšķirošā spēle:

  • ESCELTIC [2:0] salted (16:7 dust2, 19:17 cache)

  • #SpeelesAzarts [2:0] Team Olaine (16:8 mirage, 16:9 nuke)

 

“Jau pirms turnīra zinājām, ka no grupām noteikti spēsim iziet, jo bijām iepriekš izshēmojuši, kas būs musu aptuvenie pretinieki un sapratām, ka tie ir jāuzvar!

 

Pirmā grupu spēle bija kartē Cache pret komandu salted. Jāatzīst, ka pretinieki spēlēja ļoti labi un izrādija tiešām spēcīgu pretestību, ko es pats nemaz nebiju gaidijis. Tas lika mums iekarst un sākt spēlēt nopietnāk, līdz ar ko arī spēli beigās uzvarējām ar rezultātu 16-11.

 

Otrajā spēlē pret komandu aimhaus kartē nuke. Ja tā godīgi tad paši nemaz negaidijām, ka vispār nospēlēsim tik labi kā nospēlējām. Lai arī mums bija lielas problēmas Terroristu pusē un mačs tika zaudēts ar rezultātu 11-16, spēle bija visnotaļ interesanta un spraiga.

 

Savukārt pēdējā, izšķirošajā grupu turnīra spēlē tikāmies ar komandu Team Olaine. Spēlē iegājām ar ļoti lielu pārliecību savos spēkos, kas ātri vien arī vainagojās panākumiem, jo Bo3 sēriju noslēdzām divās kartēs pēc kartas ar salīdzinoši ātriem 16-8 un 16-9 rezultātiem.“

/Field9 par #SpeelesAzarts grupu spēlēm/

 

Izslēgšanas kārtas spēles!

Izslēgšanas spēļu kārtā iekļuva 8 turnīra labākās komandas, kas tika ievietotas Single Elimination zarā, kura ietvaros pilnīgi visas spēles notika pēc Best of 3 formāta!

¼ finālu rezultāti:

  • MightyWolves [2:0] #SpeelesAzarts (16:12 mirage, 16:4 overpass)

  • Esi Pirmais eSports [2:1] Acenda (16:13 overpass, 12:16 train, 16:13 inferno)

  • aimhaus [2:0] PRAISE THE SUN (19:16 mirage, 16:12 inferno)

  • deprEST [2:0] ESCELTIC (22:19 inferno, 16:14 mirage)

 

“Veto pret Acenda mums bija ļoti veiksmīgs! Pirmā karte bija Overpass, kas ir viena no mūsu spēcīgākajām kartēm. To uzsākām T side pārliecinoši ņemot raundu pēc raunda. Pēcāk Acenda beidzot pamodās un sāka spēlēt uzvarot vairākus clutch raundus (2v4 un 1v2). Tā rezultātā viņi spēja nedaudz atvilkt spēli atpakaļ un pabeigt pusi ar 8 uzvarētiem raundiem pa CT. Apmainoties pusēm jutām, ka pretinieks īsti nezin kā pareizi spēlēt T side šajā kartē, tāpēc viņi spēlēja ļoti lēnām gaidot mūsu agresīvos pushus, ko arī nereti izdevās sagaidīt. Taču pēc pāris paņemtām pauzēm un clutch raundiem spējām tomēr uzvarēt Overpass ar rezultātu 16-13.

 

Otrā karte Train bija viņu pick. Šo karti mēs diži nespēlējam un taj treniņos līdz šim esam atvēlējuši ļoti maz laika. Lai gan to uzsākām diezgan labi paņemot 10 raundus pa CT, jau apmainoties pusēm un spēlējot uzbrukumā pretinieki mums nedeva nekādas iespējas kaut ko izdarīt. Visi mūsu centieni tika ātri vien apslāpēti pateicoties pretinieku pareizai spēlei ar AWP uz A saita.

 

Trešā, noslēdzošā karte bija Inferno. To sākām pa T side un uzreiz jau ļoti pārliecinoši ieguvām 6-1 vadību pār Acenda. Pēcāk gan pretinieki jau atkal sāka palēnām iespēlēties un ņemt raundus, taču mums veiksmīgi izdevās viņus apturēt noslēdzot pirmo pusi are rezultātu 10-5 mums par labu, kas ir ļoti labs rezultats T side šajā kartē. Pēcak jau atkal apmainoties pusēm pretinieki spēlēja savu lēno gaidīšanas spēli gaidot mūsu kļūdas dažreiz līdz pat mirklim kad raundā atlikušas vien 25 sekundes. Varēja redzēt, ka puiši bija sapratuši kā mēs spēlējam inferno. Tā rezultātā Daze jutās pilnībā izslēgts no spēles ar savu AWP uz A saita. Pats jutu, ka tieši mani no spēles gandrīz katru raundu izslēdza davsty, kurš pareizi izmantoja granatās un vienmēr ieņēma pareizās pozīcijas un zināja kur skatīties un sagaidīt pretinieku. Beigu beigās jau atkal viss izšķīras tieši clutch raundos, taču mums par laimi Hutler ir mūsu pusē un viņiem tāda Hutler’a nav, tā kā uzvaru beigās pateicoties tieši viņam svinējām mēs!”

/Interex par saspringto ¼ finālā dueli pret Acenda/

 

½ finālu spēles:

MightyWolves vs Esi Pirmais eSports

Pirmais pusfināls bija nu jau GOEXANIMO turnīru El Clásico - MightyWolves (iepriekš labu laiku pazīstami kā Team SPLY) jau otro turnīru pēc kārtas tieši pusfināla ietvaros tikās ar komandu Esi Pirmais eSports. Lai gan abu šo komandu sastāvi nesen bija piedzīvojuši izmaiņas, arī šoreiz lābāka izrādijās Emis2 vadītā komanda, kas trīs karšu ietvaros uzvarēja sēriju ar rezultātu 2:1 (13:16 nuke, 16:9 mirage, 16:14 inferno)!

 

“Jau pirms spēles zinājām, ka pret Esi Pirmais eSports ies grūti, taču pēc kartēm sapratām, ka mums ir ļoti labas iespējas uzvarēt!

 

Pirmā mape Nuke mums bija kā atmešanās karte, taču arī to padarījām grūtu pretiniekiem. Pāris ne līdz galam izdomātas taktikas noveda mūs līdz zaudējumam 13-16. Otrā mape bija Mirage, kurā mēs sākām pārliecinoši un to arī diezgan mierīgi noslēdzām ar 16-9.

 

Trešā mape bija inferno, kurā mēs bijām ļoti pārliecināti, taču Esi Pirmais eSports spēlēšanas stils mūs mazliet pārsteidza un T pusē ieguvām tikai 4 raundus, kas mums ir ļoti maz. Taču pēc uzvarētajām pistolēm CT pusē sākam just pārliecību savos spēkos! Tomēr pāris mūsu kļūdas ļāva viņiem nonākt līdz rezultāta 7-14. Tajā mirklī jau sākām uztraukties, bet mūsu double-AWP CT pusē ir pārāk stiprs un tas pilnībā noslēdza Esi Pirmais eSports ieeju uz A site. Uz B site d3k izdomāja, ka netaisās mājās braukt un pēc sliktas T puses viņš divas reizes pilnībā apstādināja full-buy rushus uz B, vienu ar ace, otru ar 4k. Jau pie 10-14 varēja just, ka Esi Pirmais eSports ir mazliet apjukuši, un mēs to izmantojām. Pēc daudziem tuviem raundiem mēs tomēr spēli noslēdzām ar rezultātu 16-14.

 

Spēles patiešām bija ļoti tuvas un ir skaidrs, ka Esi Pirmais eSports ir reāls drauds jebkurai komandai šajos turnīros!”

/Emis2 par pusfināla uzvaru pār komandu Esi Pirmais eSports/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

aimhaus vs deprEST

Savukārt otrā pusfināla duelī tikās komandas aimhaus un deprEST! Arī šī pusfināla labākās komandas noskaidrošanai bija nepieciešamas visas trīs kartes! Beigu beigās tomēr uzvaru duelī svinēja aimhaus spēlētāji, uzvarot sēriju ar rezultātu 2:1 (16:13 inferno, 14:16 overpass, 16:11 cache)!

 

“Jau no sākta gala, pat pirms gājām serverī, bijām pārliecināti par to, ka uzvarēsim šo spēli, jo uzskatijām, ka mūsu sastāvs ir spēcīgāks par viņējo!

 

Pirmā karte bija Inferno, kuru uzsākām pa CT. Sākums bija ļoti bēdīgs un spējam paņemt vien 3 raundus pirmajā halfā, taču galvas nenokārām, jo zinājam, ka mūsu stiprā puse ir tieši T side. Pusēm apmainoties viss gāja kā no rokas un raundu pēc raunda ņemot beigās izdevās uzvarēt vajadzīgos 13 T side raundus atdodot pretiniekiem vien 1 raundu, lai gūtu uzvaru šajā kartē ar rezultātu 16-13.

 

Otrajā kartē Overpass spēli uzsākām pa T side. Šoreiz pirmais halfs gāja daudz labāk nekā pirmajā kartē un jau atkal bija redzams, ka tieši T side ir mūsu stiprā puse. Pirmo half noslēdzam ar 9-6 pārsvaru. Apmainoties pusēm bija vēlme spēlēt agresīvi un ātri nospiest pretiniekus, lai pabeigtu spēli, taču tieši savas agresijas dēļ daudzus raundus zaudējām. Kad beidzot sapratām, ka mums jāspēlē pasīvāk bija jau par vēlu un spēli zaudējām 14-16.

Trešā, izšķirošā karte bija Cache. To uzsākām pa CT un šoreiz ļoti labi un pārliecinoši. Pirmo spēles pusi noslēdzām ar veseliem 10 paņemtiem raundiem. Tajā mirklī jau zinājām, ka ar to mums noteikti pietiks lai ar mūsu spēcīgo T side spētu uzvarēt šo spēli. Lai gan apmainoties pusēm pretinieki vēl sparojās pretī, pateicoties mūsu uzvarētam eco raundam mums izdevās atgūties un pabeigt spēli ar rezultātu 16-11.”

/nopper par pusfinālu pret komandu deprEST/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

Lielais fināls: MightyWolves vs aimhaus

Lielajā finālā šoreiz tikās komandas MightyWolves un aimhaus! Redzot to cik sīvas bija abas pusfinālu spēles, ko aizvadija šīs komandas, bija skaidrs, ka arī šī spēle nebus izņēmums! Interesants noteikti arī bija fakts, ka Emis2 ar kykaho šoreiz pretī stājās saviem bijušajiem komandas biedriem UGARR un outwerk.

 

Kā jau iepriekš prognozēts, arī šis duelis bija caur sviedriem un asinīm, taču beigu beigās saspringtā divu karšu cīņā ar rezultātiem 22:20 inferno un 16:14 mirage uzvaru pār aimhaus svinēja MightyWolves komandu, kas tādējādi kļuva par Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #11 turnīra čempioniem!

 

“Pēc tuvās spēles pret taktisko Esi Pirmais eSports, mēs sapratām, ka šī spēle būs pavisam savādāka, jo aimhaus nav komanda, bet mix. Arī veto bija mums ļoti patīkams, jo izdevās trāpīt uz Inferno un Mirage kā pirmajām divām sērijas kartēm.

 

Inferno T pusē savācām 7 raundus, kas mūs īsti neapmierināja, jo prasījās nedaudz vairāk. Gan T, gan arī CT pusē pistoles mēs zaudējām, kam teorētiski būtu jāskaitās kā 6 roundiem aimhaus, taču T pusē mēs uzvarējām force-buy, un CT pusē 3. raundā uzvarējām full eco, jo keen ar USP izdomāja nogalināt 4 spēlētājus. Kopumā mēs turpinājām spēlēt mierīgi, taču nonākot pie rezultāta 15-13, pēc ļoti agresīvas aimhaus un arī mūsu pašu spēles, aimhaus paveicās, un mēs zaudējām gan to raundu, gan arī nākamo. Tas noveda pie OT, kas mums deva iespēju resetoties un atkal jau spēlēt savu double-AWP setup. Pēc ļoti tuviem raundiem OT pie rezultāta 17-18 es spēju uzvarēt 1v2 situāciju nogalinot discplex, kuram pietrūka mazāk nekā pussekunde, lai bumbu defusotu. Otrajā OT mēs sapratām, ka mums pietiek spēlēties un d3k pie rezultāta 21-20 1v1 situācijā pārspēja UGARR, kurš caur kasti iešāva viņam ar AWP, taču d3k AK bija stiprāks.


Otrā mape bija Mirage, kurā mēs sapratām, ka ir jauzvar tagad un tulīt, jo nav vēlmes visu atstāt uz Cache. Sākām CT pusē un aimhaus spēja paņemt 9 raundus, kamēr mēs tikai 6. Pēc zaudētām pistolēm gan CT, gan T pusē mēs atkal bijām iedzinējos ar rezultātu 8-14. Arī iepriekšējā mačā pret Esi Pirmais eSports bijām šādā pat situācijā, pat mazliet sliktākā (7-14), bet šoreiz mēs bijām T pusē. 23. raundā pie rezultāta 8-14 mēs palikām 3v5 situācijā, kuru kopīgiem spēkiem spējām uzvarēt. Ar to arī sākās mūsu otrais lielais comeback šajā turnīrā. Raundu pēc raundu, clutchu pēc clutcha, mēs spējām atvilkt spēli atpakāl un pabeigt to ar rezultātu 16-14.

 

Kopumā par turnīru teikšu tā - lai gan mēs zaudējām tikai 1 karti pa visu turnīru, visas spēles bija ļoti tuvas! Labā ziņa ir tā, ka paši sev pierādijam, ka mums ir iekšās un nepadodamies pat pie šķietami visbezcerīgākajiem rezultātiem! Vienīgais žēl, ka turnīrā bija vien 12 komandas, kas šķietami liecina par CS norietu Latvijā! Jebkurā gadījumā - paldies turnīra organizatoriem par foršo turnīru un paldies manai komandai par vienreizējo piedzīvojumu!”

/Emis2 par finālu pret aimhaus un kopumā aizvadīto turnīru/

 

Šīs sērijas spēlētāju statistikas rādītāji no HLTV.org platformas:

 

Turnīra MVP godu šoreiz GOEXANIMO dod visai MightyWolves komandai kopā! Šīs komandas degsme un cīņas spars nepadoties veicot neskaitāmus comeback bija kas vienreizējs un apbrīnas vērts! Tāpat arī kopējā turnīra statistikā visi šīs komandas spēlētāji iegūto kill skaita ziņā diži neatpaliek viens no otra, kas liecina par to, ka šī uzvara patiesi bija komandas nopelns!

 

Zowie BenQ GOEXANIMO CS:GO 5x5 #11 rezultāti:

  • 1.vieta - MightyWolves (Emis2, kykaho, d3k, keen, msn) - 350 EUR

  • 2.vieta - aimhaus (nopper, discplex, outwerk, UGARR, shield) - 200 EUR

  • 3-4.vieta - Esi Pirmais eSports (Interex, Daze, FreakY, Hutler, Mackapag) - 100 EUR

  • 3-4.vieta - deprEST (endicate, Sylvyrrock, GOODmAn, Skeeezy, ren) - 100 EUR

 

Turnīra čempioni - MightyWolves (keen, Emis2, kykaho, msn, d3k)

 

Otrās vietas ieguvēji - aimhaus (UGARR, outwerk, discplex, shield, nopper)

 

Apsveicam komandu MightyWolves ar vienreizēji aizvadīto turnīru un vēlreiz sakam lielu paldies visām 12 komandām, kas piedalijās šajā turnīrā! Seko līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām turpmākos GOEXANIMO CS:GO pasākumus!