Oct 01 - Dota2

Dota2 Teambuilder #4 atskats

Ar nelielu aizkavi taču tomēr - pagājušo svētdien (24.09) aizvadījām savu nu jau ceturto GOEXANIMO Dota2 Teambuilder pasākumu! Cik tad spēlētāji pieteicās uz šīs disciplīnas pasākumu, kā tika sadalītas komandas un kurš tad izrādijās labākais kapteinis nokoplektējot komandu, kas kļuva par čempioniem? Uzzini lasot tālāk!

 

Šoreiz turnīrs notika svētdienaā, kā rezultāta, iespējams, netika sasniegts maksimālais iespējamais dalībnieku skaits. Online reģistrācijā bija pieteikušies 34 cilvēki, taču uz vietas piedalīties turnīrā ieradās vien 20 cilvēki, kuri pēcāk tika sadalīti 4 komandās aizvadot turnīru visas dienas garumā.

 

Turnīrā dalībnieku vidū bija arī daži iepriekšējo turnīru čempioni - ulafs un hennessy, kuri abi uzvarējuši 2 iepriekšējos turnīrus, kā arī NZi, Mobabanna un En3, kuri katrs uzvarējuši pa vienam turnīram. Kā katru turnīru priecēja fakts, ka arī šoreiz bija manāmas jauni spēlētāji, kuri  iepriekš nebija piedalījušies nevienā turnīrā un viņiem šī bija pirmā LAN turnīra pieredze..

 

Kā jebkura turnīra sākumā - spēlētāji tika sadalīti komandās pēc sistēmas, kurā 4 augstāko MMR (MatchMakingRating) īpašnieki kļuva par komandu kapteiņiem un izvēlējās savus komandas biedrus. Spēlētāju izvēle kapteiņiem netika ierobežota, ja kāds vēlējās sev ņemt visus zemākos MMR spēlētājus, viņam šādu plānu bija iespējams īstenot.

 

Zemāk bildē varat aplūkot spēlētāju sarakstu un komandas, kuras izveidojās pēc spēlētāju drafta. Zvaigznītes blakus spēlētāja vārdam reprezentē iepriekšējo turnīru uzvaras. Katrai komandai tika piešķirta krāsa, lai tās būtu vieglāk atpazīt!

 

Screenshot_13.png

 

Pēc šī saraksta varam redzēt, ka Team Jozzyks pēc MMR uzvarēja spēlētāju draftā un ieguva sev komandu, kuras MMR svārtījas no 4000 līdz 4800, kas principā nekad iepriekš turnīra vēsturē nebija noticis, līdz ar to, bija interesanti sekot līdz to kā šaj komandai izdosies sastrādāties turnīra gaitā. Otra lieta, kas iekrīt acīs ir ulafa izvēle draftot 50% spēlētājus, kuri ir zem 3500 MMR izlaižot tādus spēlētājus kā Sirdna11 un GREED, kuri abi ir GOEXANIMO turnīra veterāni. Team Vlad un Team En3 pieturējās pie ierastās metodes un pikoja pēc iespējas labākus spēlētājus, kas redzams spēlētāju sarakstā.

 

10:30 spēlētāji jau zināja savas komandas un savācās kopā, lai apspriestu tālāko turnīra gaitu un gatavotos pirmajai spēlei. Četru komandu turnīrā tika izvēleta sistēma, kurā visas 4 komandas tika ievietotas vienā grupā un katra komanda spēlēja pret katru divas spēles, kas nozīmē, ka komandas varēja gan uzvarēt/zaudēt sēriju ar 2:0/0:2, gan arī nospēlēt neizšķirti 1:1. Punktu skaits noteiktu tālāko virzību playoff turnīrā, kurā grupas 1.vieta varētu izvēlēties savu pretinieku playoff 1.raundā, kas iespējams palielinātu konkrētās komandas iespējas virzīties tālāk. Tā kā neviena komanda pēc grupu stadijas netika izslēgta no turnīra tad grupu spēles bija domātas, lai saspēlētos ar savu komandu, iepazītos ar katra spēlētāja vājībām un trumpjiem, kā arī iegūt pirmo vietu grupā, lai varētu izvēlēties savu pretinieku.

 

Kopā grupu stadijā tika aizvadītas 12 spēles. Grupu stadiju pārliecinoši uzvarēja Team Vlad zaudējot tikai 1 grupas spēli pret Team En3, kurā En3 pārsteidza Team Vlad ar savu Phantom Lancer sniegumu iegūstot 14 / 4 / 17 rezultātu un vadot savu komandu uz uzvaru.

 

 

Tikko pieminētā Team En3 grupu stadīju aizvādīja veiksmīgi iegūstot otro vietu, taču komandai neizdevās iegūt nevienu 2:0 uzvaru pār citām komandām, beidzot grupas ar 3 neizšķirtiem, bet ar to pietika, lai ierindotos 2.vietā grupu stadijā.

Komandas sīvākā spēle bija tieši pret grupas uzvarētājiem Team Vlad, kurā arī tika uzstādīts Kills rekords 33 , ko paveica Najsik spēlējot ar Mirana.

 

 

Par turnīra pārsteigumu kļūva Team Jozzyks, kuri pēc šķietami uzvarēta drafta no 6 spēlēm ieguva tikai 2 smagas uzvaras un dalīja pēdējo vietu grupās ar Team ulaf. No visām 12 grupu spēlēm komandas savā starpā spēlēja diezgan sīvas spēles, taču 3 vieglākās spēlēs visa turnīra gaitā bija tieši pret Team Jozzyks, kura nespēja atrast īsto veidu kā spēlēt mainot spēlētāju pozīcijas vairākas reizes turnīra gaitā. Savukārt Team ulaf bija pavisam cits stāsts. Spēles, kurās komandas iegūst megacreep priekšrocību un pēctam zaudē spēli ir ļoti reta parādība, bet Team ulaf to paveica 2 reizes, zaudējot 2 spēles pēc mega creep iegūšanas un beidza grupu stadiju ar 2 uzvarām.

 

megas1.pngmap2.png

 

Lai gan komandai bija neveiksmīga grupu stadija vēl priekša bija playoff stadija, kurā sākās spēles uz izslēgšanu un visām komandām vēl pastāv iespēja uzvarēt turnīru. Grupu tabulu varat aplūkot šajā tabulā, kurā ir redzami visu savstarpējo spēļu rezultāti.

Team Vlad uzvarot grupu stadiju izvēlējām Team Jozzyks kā savu pretinieku playoffos, kas nozīmē, ka Team En3 nācas spēlēt pret Team ulaf.




Pirmais raunds playoffos tika spēlēts BO1 spēlēs. Atšķirībā no grupām, kur vairums spēļu bija ļoti sīvas, playoffos jau komandas pārādija visu, ko līdz šim bija sapratušas un abas spēles bija vienos vārtos.

 

Team Vlad pārliecinoši pieveica Team Jozzyks izslēdzot to no turnīra, pateicoties Vlad lieliskajam sniegumam spēlējot ar Razor.

 

 

Tāds pats stāsts bija otrajā pusfināla spēlē - Team ulaf pārliecinoši pieveica Team En3 un iekļūstot finālā pateicoties ulaf sniegumam spēlējot ar Queen of Pain.

 

 

Pusfinālos abi augstākie MMR spēlētāji pārliecinoši veda savas komandas uz uzvaru un turnīra izskaņā satikās finālā, kurā noskaidrosies Dota2 Teambuilder #4 labākā komanda.

 

 

FINĀLA SPĒLES

Team ulaf vs Team Vlad

 

Kā pirms jebkura fināla, abām komandām tika dota iespēja izvēlēties vai tās vēlās finālu vēlās spēlēt pēc Bo1 vai Bo3 formāta. Šoreiz abas komandas izvēlējās Bo3 finālu, kas garantēja vismaz vēl 2 spēles un līdz šim visi iepriekšējie fināli, kuri tika spēlēti Bo3 formātā, tika spēlēti visas 3 spēles.

Pēc spēlētāju drafta abām komandām bija pienācīgs varoņu lineups, lai uzvarētu spēli.

 

Screenshot_15.png

 

Pirmajā fināla spēlē Team Vlad izdevās iegūt pārsvaru jau pašā spēles sakumā un izvirzijās vadībā ar 10:1 rezultātu Killos jau 15 minutē, kas deva komandai labu iespēju uzvarēt spēli.

 

 

Bet Team ulaf veicot vairākus veiksmīgus uzbrukumus pretinieku komandai izdevās atgūties un pat iegūt lielu pārsvaru, kuru izdevās noturēt uz pāris minūtēm.

 

 

30 minūtē Game 1 glužī kā grupu spēlēs Team ulaf sāka kļūdīties zaudējot iegūto pārsvaru un pat nonākot lielā deficītā ļaujot Team Vlad izcīnīt uzvaru pirmajā fināla spēlē.

 

Team Vlad 1:0 Team ulaf

Pēc diezgan sīvās cīņas pirmajā spēlē pienāca laiks otrajai spēlei, kurā Team ulaf spēlētāji jau vairs nespēja pretoties Team Vlad spēlētājiem un sevi nostādīja ļoti sliktā pozīcija atdodot vairākus killus pretinieku spēlētājiem. Bez lielas pretestības Team Vlad uzvarēja arī otro spēli un ieguva čempiona titultu GOEXANIMO Dota 2 Teambuilder #4 turnīrā.

 

 

Apsveicam turnīra uzvarētājus - Team Vlad (Grims, Gin, NoName, Vlad, Stron1k)

 

Veiksmi nākamajos turnīros novēlam otrās vietas ieguvējiem - Team ulaf (evoL, Mobabanna, ulaf, artis, Ghostvobla)

 

Izmantojām arī iespēju jautāt dažus jautājumus uzvarētāju komandas spēlētājam Grims:

GOEXANIMO: Apsveicam ar uzvaru! Varbūt vari pastāstīt par savu komandu un jūsu kopējo plānu turnīra gaitā, sākot no grupām līdz finālam?

Grims: Paldies. Komandas biedrus pirms turnīra nekad nebiju saticis un, ja godīgi, joprojām neko daudz par viņiem nezinu. Turnīrā visi izturējās mierīgi un nosvērti, kas izrādījās ļoti svarīgi komandas stratēģijai. Visu turnīru spēlējām ar domu par lategame - izvēlējāmies varoņus, kam nav nepieciešams uzvarēt 40 minūtēs, un fokusējāmies uz to, lai paši nesataisītu sev problēmas. Spējām saglabāt mieru arī brīžos, kad pirmie zaudējām barakas un galu galā vienmēr pretinieki pieļāva kļūdas, kas izšķīra spēli. Vienīgais izņēmums bija zaudētā spēle pret _en3, kur pick laiks beidzās pirms izdomājām kā tikt galā ar Phantom Lancer, neizdevās izvirzīties vadībā no sākuma, un, tuvojoties lategame, pretiniekiem jau bija pilnīgi citi apgriezieni.

GOEXANIMO: Kuram Tu dotu turnīra MVP no savas komandas un kāpēc?

Grims: Turnīrā fokusējos uz savu spēli, tāpēc grūti pateikt. Laikam jādod kapteinim, kas spēja savākt komandu kopā un rādīja priekšzīmi, ne tikai ar spēli, bet arī ar attieksmi.

GOEXANIMO: Jau vairākas reizes esi apmeklējis turnīru, kas ir tas kas liek Tev atgriezties uz GOEXANIMO turnīriem un kā Tev patīk šādi turnīri?

Grims: Man pēc dabas ļoti patīk sacensties, un labprāt to daru arī Dotā, bet ikdienā ir grūti saturēt kopā piecus cilvēkus, kam katram ir desmit citas lietas dzīvē, paralēli Dotai. Dažus gadus atpakaļ ar draugiem bijām savākuši komandu uz Baltijas līgu - pat tikām cauri kvalifikācijai, bet gandrīz katra spēle bija ar 1-2 standiniem un lielu lūgšanos un piespiešanu, lai savāktos. Vienas dienas teambuilderī tādu problēmu nav - visi, kas atnāk, ir apņēmušies to dienu pavadīt Dotā un to arī dara. Nav jāorganizē komanda, neviens ne uz ko jāpierunā, bet ir tas pats sacensību gars. Teambuilder formāts arī nodrošina diezgan līdzīgas un interesantas spēles - pa trīs turnīriem nekad neesmu piedzīvojis variantu, ka matchup būtu pilnīgi bezcerīgs.

 

 

Sakām lielu paldies visiem spēlētājiem, kas piedalījās turnīrā. Atgādinam, ka Dota2 pasākumi pie mums notiks regulāri, tā kā atliek vien sekot līdzi jaunumiem, lai nepalaistu garām nākošo GOEXANIMO rīkoto Dota2 turnīru!

 

Tāpat arī vēlamies atgādināt, ka jaunais klubs strādā arī darba dienās! Droši nāc ciemos pie mums uzspēlēt kādu datorspēli, PlayStation4 vai galda spēles!

Mūsu klubā ir kategoriski AIZLIEGTS ienest jebkādus ēdienus vai dzērienus, kas nav pirkti mūsu klubā! Šo noteikumu vairākkārtēja pārkāpšana tiks sodīta ar attiecīgās komandas diskvalifikāciju un/vai konkrētās personas izraidīšanu no kluba telpām.