Nov 08 - CS:GO

Tranquillum: aizdomas par spēļu rezultātu sarunāšanu

Šajā rakstā vēlamies aplūkot un paskaidrot nepatīkamu situāciju, kas, iespējams, ir izveidojusies Latvijas esportā.

Kas ir noticis?

Pirmo reizi Latvijas esporta vēsturē ir pamatotas aizdomas par to, ka Latviešu CS:GO komanda Tranquillum ir nodarbojusies ar spēļu rezultātu sarunāšanu (matchfixing). Citiem vārdiem sakot - šie spēlētāji ir speciāli zaudējuši konkrētas spēles, par to saņemot pretī attiecīgas naudas summas. 

 

Saistībā ar to, ka Goexanimo administrē lielāko daļu Latvijas esporta turnīru kā arī nesen notikušo Spēlēt.lv CS:GO Akadēmijas turnīru, kurā uzvarēja šī komanda, Goexanimo nolēma iesaistīties un veikt izmeklēšanu uz šo aizdomu pamata. 

Izmeklēšana

Aizdomas par to, ka CS:GO komanda Tranquillum iespējami ir veikusi nesportiskas darbības, radās jau pirms aptuveni diviem mēnešiem, kad no dažādiem, savā starpā nesaistītiem avotiem, Goexanimo saņēma informāciju, ka iespējami noticis šāda veida pārkāpums.

 

Pirms pāris nedēļām klajā nāca jauna informācija, uz kuras pamata uzsākām paši savu izmeklēšanu un izvērtējot pieejamos materiālus un apspriežoties ar neatkarīgiem ekspertiem, secinājam, ka aizdomas ir tiešām pamatotas.

 

Ņemot vērā faktu, ka izmeklēšana joprojām turpinās un konsultējamies arī ar tādām instancēm kā ESIC (Esports Integrity Commission), ESEA, Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija, un Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde, konkrētas izmeklēšanas detaļas un pierādījumi patreiz netiks publicēti.

Iesaistītās personas

Pašsaprotami, ka iesaistīto personu sarakstā iekļaujami ir visi pieci CS:GO komandas Tranquillum spēlētāji. Tie ir:

  • Kristers "Brens" Brensons

  • Mairis “Mairel” Petrovs

  • Edgars “rabbit” Brečs

  • Arvis “CaptaiN” Kārkliņš

  • Roberts “frip” Poļakovs

 

Papildus augstāk minētajām personām, izmeklēšanas rezultātā tika atklāts, ka šajā skandālā ir iesaistīti arī divi citi personāži:

  • Gusts “M1kkets” Miezis

  • Sandis “kuL” Stikuts  

 

Abi šie cilvēki ir jau gadiem ilgi nodarbojušies ar dažādām neslavu veicinošām un pretlikumīgām aktivitātēm, kuru rezultātā viņi jau iepriekš bijuši iesaistīti dažādos ar šmaukšanos saistītos skandālos.

Lēmums

Ņemot vērā Goexanimo rīcībā esošo informāciju, kā arī iesaistīto cilvēku vēsturi, Goexanimo ir pieņēmis lēmumu uz izmeklēšanas periodu diskvalificēt visus Tranquillum komandas spēlētājus un potenciāli iesaistītās personas no dalības jebkādos Goexanimo pasākumos. Šīs personas ir:

  • Kristers "Brens" Brensons

  • Mairis “Mairel” Petrovs

  • Edgars “ rabbit” Brečs

  • Arvis “CaptaiN” Kārkliņš

  • Roberts “frip” Poļakovs

  • Gusts “M1kkets” Miezis

  • Sandis “kuL” Stikuts  

 

Goexanimo ir sazinājies un nodevis savā rīcībā esošo informāciju arī citiem Latvijas un Baltijas esporta pasākumu organizatoriem ar cerību, ka arī viņi noteiks līdzīga rakstura sankcijas pret šajā incidentā iesaistītajām personām.

 

Tāpat arī, apzinoties situācijas nopietnību un potenciālos brenda un jebkāda cita veida riskus, Goexanimo iesaka organizācijai Spēlēt.lv neparakstīt sadarbības līgumu ar komandu Tranquillum.

 

Piebilde: komanda Tranquillum uzvarēja Spēlēt.lv CS:GO Akadēmijas turnīru godīgā ceļā un viņi ir un paliks šī turnīra čempioni. Šo titulu viņiem neviens nekad neatņems.

Pēcvārds

Goexanimo aicina Latvijas esporta komūnas pārstāvjus padomāt par šī incidenta nopietnību un sekām, kas tam var sekot. Cilvēkiem būtu jānoliek pie malas savas personīgās jūtas pret skandālā iesaistītajiem cilvēkiem un jāsaprot, ka tie ir iespējami veikuši darbības, kas ir ne vien krimināli sodāmas, bet arī var smagi iedragāt Latvijas esporta vidi kā tādu. 

Vēlies palīdzēt?

Goexanimo lūdz visus kam iespējami ir pierādījumi šajā lietā, vai arī ir aizdomas par līdzīgiem pārkāpumiem, sūtīt mums epastu ar savā rīcībā pieejamo informāciju uz epasta adresi info@goexanimo.lv